Dagboka onsdag 15. oktober 2008

Landskamp i dag. Mot Nederland. Men vi ser på viktigere ting. For det er faktisk en del ting der ute som krever oppmerksomhet selv om en gjeng pent friserte gutter skal kjempe for konge og fedreland. Dagens toppsak Dagens absolutte høydepunkt er årets likning. I dag legger skatteetaten ut likninga for 2007. Og dermed kan … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. oktober 2008»

Landskamp i dag. Mot Nederland. Men vi ser på viktigere ting. For det er faktisk en del ting der ute som krever oppmerksomhet selv om en gjeng pent friserte gutter skal kjempe for konge og fedreland.

Dagens toppsak
Dagens absolutte høydepunkt er årets likning. I dag legger skatteetaten ut likninga for 2007. Og dermed kan vi fritt fråtse i lommeboka til alle og enhver. Nå sier jo ikke disse tallene en dritt om hva folk egentlig tjener, siden dette er netto inntekt etter fradrag. Men det gir jo en viss pekepinn på saker og ting.

For deg som vil kaste bort en arbeidsdag eller to så er det bare å klikke seg inn på en eller annen nettavis eller nettportal. Der har de nemlig brukt de siste ukene på å forberede denne dagen.

Her i VPN nøyer vi oss med å se litt på hva kjente og kjære fotballfolk har å rutte med.

Fotball er som kjent en prestasjonsretta idrett. Det har tydeligvis gått folket på Romerike og på Ullevaal hus forbi.

Tom Nordlie står nemlig oppført med en skattbar inntekt på 3.302.380 kroner.

Åge Hareide står oppført med en skattbar innetekt på 2.712.864 kroner i 2007.

Ser vi så på Mons Ivar Mjelde så hadde han 1.833.928 kroner å rutte med.

Tor Ole Skullerud tjente 659.050 i fjor – vi antar at han tjener mer nå.

Men kongen på haugen er uten tvil vår egen lille møbelprins. Han tjente 3.398.620 kroner i fjor og hadde en formue på 37.302.441 kroner…

Så hva er konklusjonen på det hele? Tom Nordlie har sikkert fått mye penger for ett eller annet. Åge Hareide har fått godt betalt for ingenting. Mjelde hadde til salt til maten, ordna gull og fikk halvparten av det Martin fikk.

Dersom du vil vite mer så kan du jo søke sjøl. Min skatt kan i følge skattesøket til Siste.no finansiere 2 meter av ny veiforbindelse til Finnøy (Rogaland).

Og snakker noen mer om penger, skatt, renter, børs, aksjer, banker og porteføljer nå så spyr jeg.

Landslaget
Norge skal møte Nederland. Etter to uavgjort, står vi uten tap (hey!) og med to poeng av seks mulige. Nederland har full pott (kult å skrive pott om et land der det er lov å røyke pot) og er store favoritter.

Norge kommer til å vinne. Det er vårt tips, og dermed holder vi liv i håpet om flotte sponsorturer til Sør-Afrika i 2010, nye landslagsprodukter med afrikansk vri samt en masse intetsigende kommentarer fra fotballfilsofene i Dagbladet, VG og Aftenposten.

Om det er noen som har mista interessen for landslaget de siste åra så er det meg. Jeg bryr meg ikke. Jeg vet ikke hvorfor det ble slik, men jeg klarer ikke å engasjere meg i et lag som ikke klarer å prestere når det gjelder som mest.

Mulig at jeg snur i denne saken i løpet av kvelden.

Nytt blogginnlegg fra Thunder
Vår mann på fotballøya blogger videre, og i dag er det landslagspausa som får gjennomgå. Vi klipper:

«Norge er rævva, noe annet kan man ikke si. Vi prøver og prøver, men får det ikke til. Hovedgrunnen kan vel være at selv om vi har gode spillere i flere ledd, så mangler vi et dyktig og sikkert lag som ikke har noen svakheter. Høyrebacken vår for eksempel. Du skjønner hva jeg mener…»

Hele innlegget finner du her.

Trond fyller 60 år!
Mannen med den store sangen og det store hjertet for klubben fyller 60 år. Det skal Østkanten Bluesklubb markere på fredag førstkommende.

Da spiller nemlig Bjølsen Valsemølle med gjester på Herr Nilsen. Det hele starter klokka 22.00, og vi tipper at det blir trangt om plassen.

I «Norsk pop- og rockleksikon» fra Vega Forlag (2005) står det om Trond og Bjølsen Valsemølle:

Rockegruppe fra Oslo, startet under navnet Samvirkelaget tidlig på 70-tallet. Mot slutten av tiåret skiftet de navn til Bjølsen Valsemølle. Da de albumdebuterte i 1982, hadde mellom 30 og 40 personer vært innom gruppen. Utskiftninger ble det enda flere av seinere, men vokalist, gitarist og låtskriver Trond Ingebretsen har vært synonymt med Bjølsen Valsemølle hele veien. På debutalbumet fikk Ingebretsen med seg albumets produsent Åge Aleksandersen, som gjestevokalist på sangen «Soria moria».

Storbyrock var et begrep som ble brukt om musikken til Bjølsen Valsemølle, og kjærligheten til byen (les Oslo) var tydelig, bare gruppenavnet indikerer dét. Og i tillegg til at deres andre album fikk navnet Vaterlands bru (1985), har Vålerenga-klanen adoptert deres «Vålerenga kjerke» som en av sine supportersanger.

Det siste året har Bjølsen turnert mye og befestet sitt ry som et glitrende live-band.

Nå er Bjølsen atter i gang i studio og en ny CD slippes våren 2009. Denne gang er Askil Holm fra De nye gitarkameratene med og produserer. En radiosingel med en duett med Askil og Bjølsen Trond kommer ut på høsten: «Når gitarene ringer» har skapt stor jubel og forventninger hos både plateselskap og management.

VPN gratulerer Trond med dagen – du er en kjernekar!

Vålerenga i dag
Lage ei liste over inntekta til alle spillere på laget, sammenlikne med alle spillere på andre lag. Sette det hele i system og finne ut at det var fotballspiller man skulle blitt…

Legg igjen en kommentar