Dagboka torsdag 16. oktober 2008

Tap mot Nederland, javel. Åge Hareides hode på et fat, hvorfor? Vi har viktigere ting å tenke på. Det er kamp mot småfolket fra Lillestrøm på mandag. En kamp vi skal vinne. LandslagsWæhler – epilog Så er det et faktum: Kjetil Wæhler er i knallform. Ikke bare nøytraliserte han overbetalte nederlendere, han framstod som en … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 16. oktober 2008»

Tap mot Nederland, javel. Åge Hareides hode på et fat, hvorfor? Vi har viktigere ting å tenke på. Det er kamp mot småfolket fra Lillestrøm på mandag. En kamp vi skal vinne.

LandslagsWæhler – epilog
Så er det et faktum: Kjetil Wæhler er i knallform. Ikke bare nøytraliserte han overbetalte nederlendere, han framstod som en klippe i forsvaret sammenliknet med Hangedingledangelange- og Høiland. Han rødhåra med striper i håret kunne vel kanskje fått en plass på LSKs «superlag» sammen med lillebror, og det var vel det vi hadde å si om forsvaret i den kampen. Eller?

Jeg studerte nemlig bildene fra Nederlands scoring nærmere: Og der kommer det jo helt klart frem hvem som driter seg ut. Brede «The Captain» Hangeland; først med en ræva klarering på en egentlig dårlig slått corner, så når han skal ut og støte på Van Bommel snur han like så godt ryggen til i skuddøyeblikket… Stort stopperspill kaller man det ikke.

Wæhler på sin side var kompromissløs, hard og rask. Det hadde faktisk vært morsomt å se hvem som løper 60-meter’n raskest på Vålerengas lag – jeg tipper at Wæhler kommer høyt opp på den lista.

Og det lover godt.

VPN legger landslagskabel
Vi er ikke mindre her i VPN, enn at vi prøver oss på et lite innspill i debatten rundt landslaget:

Kjetil Rekdal mener at det er muligheter, Mini mener at det er på tide at Hareide går, det mener også Bertil i Aftenposten og stort sett alle «oppegående» debattanter på Dagbladet og VG. Herregud, hvem skal overta? Joda, svaret er Tom Nordlie.

Vel, det kan kanskje funke med Tom Nordlie som landslagstrener. Da slipper jo folk å forholde seg til ham hele tida, kun når det er kamper og samlinger, og det er visstnok det som er det store problemet med Nordlie: At han tærer opp folk fra innsida og ut når man må forholde seg til ham 24/7 (som det så fint heter).

Forslaget er herved kastet inn på bordet. Gi Tom Nordlie jobben til Åge, gi Åge jobben til Kåfjord, la Kåfjord bli pensjonist. Så kan Kjetil Rekdal bli kommentator i Aftenposten og Bertil Valderhaug bli trener’n til Ålesund.

Vi syns også at Ola By Riise skal bli trener i Lyn, at Kent Bergersen skal begynne å spille Futsal, at Arild Stavrum skal bli hovedtrener for Molde og at Svein Matta Mathiesen skal gjøre comeback på Start.

(Og ja, vi skrev kabel og ikke kabal der oppe.)

Bønda er på vei
På mandag klokka 19.00 er vi tilbake etter landslagspausen. Da møter vi laget med finspillet, sjarmørene og koseklumpene fra bygda på Romerike. Alle kanarifuglene kommer og alle skal de rusle hjem med tromma under armen og armen i bind.

Kampen er totalt ubetydelig for serien, vi og LSK har hatt en miserabel sesong, og det er kun ÆRE det spilles om i denne kampen. Og er det noe vi setter høyere enn pokaler, bronsemedaljer og funky parties på Cosmo etter kampen så er det ÆRE.

Vi skal ha 100% innsats i alle ledd i denne kampen. Gutta er på gang, og det bør også vi være. Vi skal synge supporterpakket fra kanarifansen ut av Ullevaal. Vi skal overdøve den jævla tromma deres med våre sanger – sanger vi har laga sjæl, sanger som sier noe hvem vi faktisk er. Og det er ikke en gjeng med hengehuer, dilletanter og medgangssupportere.

Hvis noen av dere som lå i kø for å sikre dere billett til cupfinalen viser like mye engasjement på mandag så skal dere se at det kan gå. Og vi andre som har sesongkort bør vel ogås gå i oss sjæl. Dette gjelder spesielt for de som står på den gamle kongetribunen:

Skal du stå og dille med sidemannen, snakke i mobilen og ta deg pent ut på TV hvis kameraet tilfedligvis rettes mot deg så kan du stelle deg et annet sted. Vi på Vestbredden må skjønne at vi snart er like spennende som et lass med «sponsorsupportere» på landskamper med Norge. Gaza er full av liv, og det må også vi være. Surmulig og «Dø for Enga» etter 15 minutters spill hører ikke hjemme på Vestbredden.

Billetter til Nadderud
Legges ut tirsdag 21 oktober kl 10:00. Vi er tildelt 300 billetter på langsida + 700 billetter i svingen (sesongkortinnehavere har forkjøpsrett tirsdag 21. og onsdag 22. ) Åpent salg til medlemmer fra torsdag 23 oktober.

Vålerenga i dag
Lade opp til kampen på mandag.

Legg igjen en kommentar