Helgedagbok lørdag 11. oktober 2008

Det er ni dager til Lillestrøm kommer til oss for å spille en kamp som utelukkende handler om prestisje. I mellomtiden skal jeg klare å engasjere meg i Vålerenga 2 sin utrolig viktige kamp mot Ranheim klokka 15 i dag på Valle kunstgress, og dagboka kommer ikke utenom at det skal spilles fotball i Glasgow. … Fortsett å lese «Helgedagbok lørdag 11. oktober 2008»

Det er ni dager til Lillestrøm kommer til oss for å spille en kamp som utelukkende handler om prestisje. I mellomtiden skal jeg klare å engasjere meg i Vålerenga 2 sin utrolig viktige kamp mot Ranheim klokka 15 i dag på Valle kunstgress, og dagboka kommer ikke utenom at det skal spilles fotball i Glasgow.

Må vinne mot Ranheim
For at A-laget skal være så attraktivt som mulig er det viktig å ha et andrelag som spiller i 2. divisjon. Ikke minst for å få matchet de nest beste så godt som mulig. Forskjellen på 2. og 3. divisjon er mildt sagt enorm – kvalitetsmessig.

Scenarioet er enkelt: Vålerenga ligger på nedrykksplass med like mange poeng som Kjelsås, som ligger på plassen foran med bedre målforskjell. Det er tre kamper igjen. Vi må vinne en, kanskje to kamper for å klare oss. Vinner vi alle tre kampene er vi så godt som sikret plass i divisjonen også neste år.

Det som er bekymringsfullt er at andrelaget har spilt drita dårlig selv med mange såkalt store A-lagsnavn på banen. I det siste har man dyttet innpå de beste spillerne, uten at det har hjulpet. De møter rett og slett brukbare fotballspillere i 2. Divisjon, som ikke er så mye dårligere trent enn Vålerenga, dermed avgjøres mye på innsatsen.

Derfor forlanger jeg bare 100 prosent innsats i dag. Jeg forventer tre poeng, og jeg håper flest mulig vil møte opp for å støtte laget. Altså klokka 15 på Valle.

Skottland mot Norge
Kjetil Wæhler er eneste Vålerenga-spiller som sannsynligvis starter i ettermiddag. I tillegg er det tre tidligere Vålerenga-spillere som Åge Hareide vil sende utpå fra start: John Carew, Christian Grindheim og Steffen Iversen.

Jeg satser på å se kampen i ettermiddag samtidig som jeg støvsuger stua. Selv om jeg har kjøpt billett til Nederland-kampen, må jeg innrømme at forventningene ikke er særlig høye. Og det er ikke fordi Skottland har noe bra lag, jeg tror de er dårligere enn på lang, lang tid. Problemet er heller ikke at Norge ikke har mange nok spillere på Manchester United, Chelsea og Liverpool, som Aftenposten gjør et poeng ut av.

Min manglende entusiasme og tro på Norge er enkel og kan forklares med to ord: Åge Hareide. Det er ingen tvil om at han har hatt suksess som trener i tre nordiske ligaer, og det er imponerende. Men jeg vurderer han utelukkende som landslagstrener, og da er han rett og slett en fiasko.

Åge Hareide må gi seg før han får et Tor Røste Fossen-stempel i panna.

Jeg forlanger ikke at Norge skal kvalifisere seg til alle mesterskap, men vi må ha en plan og et stabilt spillemønster, og ikke minst ta ut spillertyper som kan støtte dette mønsteret. Det startet med miseren «stolte øyeblikk» og Magne Hoseth. Hareide har fulgt opp med å ta ut spillere som Jan Gunnar Solli og Erik Huseklepp.

Hvis jeg ser snurten av Solli/Huseklepp utpå Hampden Park i ettermiddag, om de så bare løper langs sidelinja, vil jeg skifte til TV2 Zebra. De viser publikumsgyseren Sogndal mot Nybergsund samtidig som Norge spiller mot Skottland.

Supportere utestengt
– Åtte supportere er blitt utestengt fra Ullevaal stadion. Det skjedde litt rundt det reglementet som klubben har satt opp, men det er ulike hendelser som ligger til grunn. Noen har fått lengre straff enn andre, sier administrerende direktør i Vålerenga, Pål Breen, til Nettavisen.

Nettavisen spekulerer litt rundt hvilke hendelser det kan være. VPN aner ikke, men håper og stoler på at det er en god grunn til at folka blir utestengt.

Mister tre poeng
Hockeydommer Ole Kristian Hansen sier han ble utskjelt og dyttet av Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær. Nå har hockeyforbundet fratatt oss tre poeng på grunn av dette. Klubben vil anke og har engasjert advokat John Christian Elden.

Tre hendelser, men det er umulig å rangere dem utfra dumskap. For det første: Det er idiotisk av enhver å skjelle ut og dytte en dommer. Klart det må straffes. Men å klekke ut at «nå tar vi tre poeng fra dem» er fullstendig hinsides. Vålerenga topper imidlertid det hele når man engasjerer Elden.

Den romerske rettferdighetsgudinnen Justitia vet bedre enn noen at engasjerer du Elden i ditt forsvar, så er det klareste bevis for at du er skyldig etter tiltalen.

Fotoutstilling i Vålerenga kirke
Vålerenga Historielag har sin årlige fotoutstilling i Vålerenga kirke denne helgen. Det er som vanlig også en egen idrettsutstilling på plass her, i år er temaet VIF sin cupfinalehistorie samt en utstilling av VIF-draktene igjennom historien.

Det vil bli servert kaffe og vafler, så velkommen skal du være. Både lørdag og søndag vil det være åpent mellom kl 12 og 16.

Søker barn på 8 år
Vålerenga Fotball søker 11 barn på 8 år som vil være maskotter under cupfinalen 9. november på Ullevaal stadion. Skriv en mail til kari@vif.no om hvorfor nettopp ditt barn bør få være maskot, og send søknaden innen 20. oktober.

Vinnerne blir i tillegg til å være maskot belønnet med to billetter til cupfinalen, noe som burde være motivasjon for å plukke opp en hvilken som helst åtteåring på gata.

Vålerenga i dag
Møt opp på Valle for å hjelpe andrelaget til seier og tre poeng mot Ranheim. I bortekampen tapte vi hele 1-6. Da spilte Bojan de første 45 og Rune Lange i 67 minutter. Og de beste juniorspillerne var opptatt med landslagsspill.

Annet
les også Bye, Bye FC Lyn Oslo

Legg igjen en kommentar