Dagboka fredag 10. oktober 2008

Jubelsesongen fortsetter, men ikke der vi hadde ventet det. Vi gratulerer håndballgutta og regner med at fotballjentene følger opp. Men først avlyser vi finanskrisa for stadionprosjektet. Finanskrise og stadionplaner I dagboka i går nevnte vi at Godsets stadionplaner kanskje ryker på grunn av finanskrisa, og vi fryktet det verste for stadionplanene våre. Styreleder i VIF, … Fortsett å lese «Dagboka fredag 10. oktober 2008»

Jubelsesongen fortsetter, men ikke der vi hadde ventet det. Vi gratulerer håndballgutta og regner med at fotballjentene følger opp. Men først avlyser vi finanskrisa for stadionprosjektet.

Finanskrise og stadionplaner
I dagboka i går nevnte vi at Godsets stadionplaner kanskje ryker på grunn av finanskrisa, og vi fryktet det verste for stadionplanene våre. Styreleder i VIF, Odd Skarheim, har sendt oss en beroligende mail:

I Drammen har de en langt mer sammensatt situasjon enn hos oss. Der er spørsmålet om det i det hele tatt er mulig å realisere en stadion. Og det var før finanskrisa dukka opp.

Men hva med oss?

Finanskrisa påvirker ikke arbeidet vårt i dag. Vi jobber på for fullt med å omdanne Valleområdet til Vålerenga kultur- og idrettspark. Norges fremste eksperter på næringseiendom forteller oss at man ikke kan planlegge for dagens situasjon i eiendomsmarkedet. Det er de lange linjene som gjelder og innen vi er ferdig med omreguleringsprosessen vil sannsynligvis eiendomsmarkedet være annerledes.

Så det er for tidlig å si om finanskrisa vil påvirke byggestart og ferdigstillelse. Det vi vet sikkert er at det er ledig kapasitet i byggebransjen og det gjør det gunstigere på kostnadssiden.

Dagboka torsdag frykter risikoen. Ingen grunn til det. Vi må investere et lite millionbeløp i reguleringsprosessen for å realisere en tomtegave. Mange tror vi har fått en ferdig stadion. Poenget er vi må investere først for å få gevinsten. Altså ta noe risiko.

Da vet vi det. Det minner om en miniatyr av Tromsøs OL-satsing: Først risikere en større sum for utredning før søknad, deretter vinne eller tape alt. Forskjellen er bare at Tromsø tapte.

Jordal i går
Det starta så bra, Vålerenga hadde Lørenskog på gaffelen, men plutselig ble det dødt. En sein utlikning til 1-1 og deretter 2-1 til Lørenskog på sudden death. Det er ikke første gang denne sesongen at Lørenskog har banket favoritter. De har slått Storhamar 5-1 på Hamar, men det kan ikke måle seg med seier mot gamleklubben, sier LIK-trener Atle Olsen til NTB:

– Det er deiligere å slå gamleklubben. Jeg vet hvor jævlig dette er for Vålerenga. Jeg har spilt 13 år i den klubben, sier Olsen til NTB.

Det var bare å rusle slukøret ut av amfi’n og labbe inn til kveldens andre nederlag i Jordalhallen.

Trodde vi.

Kjempebombe i håndball-Cupen!

En av dem som var i hallen i går, var Per «Søder’n» Søderstrøm. Han spilte på A-laget til Vålerenga på slutten av Bruno-perioden i sekstiåra, men huskes best som Norges landslagmålvakt i håndball på tidlig søttitall.

Han gir dette referatet på håndballforbundets sider:

2. divisjonslaget Vålerenga slo Follo 24-23 i en høydramatisk kamp i Jordalhallen der Postenligalaget Follo aldri ledet. Om Vålerenga var historiske før kampen med sin kvartfinale, sier det seg selv at en semifinale ikke kommer til å gå opp for gutta før over helgen! Etter 20 minutter i 1. omgang ledet VIF 13-6 og publikum sang «Vålerenga Kjærke» av full hals! Sangen holdt seg godt til pause selv om Follo nærmet seg med 3 mål. Pause 14-11.

På 17-17 etter 14 minutter i andre omgang regnet de fleste med at han som «eide Kjærka» hadde lagt seg, men da våknet spillende styreleder i VIF Håndball, målvakten Andreas Skalin (tidligere Guif), og spilte som Vårherre selv resten av kampen. Da alle trodde rutinen hos Postenligalaget skulle gi seg utslag, viste det seg altså at de aldri skulle komme lenger enn til uavgjort, som de til gjengjeld hadde 3 ganger.

Sluttsignalet gikk med 24-23 til Vålerenga, og et historisk faktum var klart: et 2. divisjonslag i semifinalen i NM. Tenk dere scenene på banen – og for den saks skyld – på tribunen i en stappfull Jordalhall. Stappfull i den forstand at det bare var ståplasser igjen på balkongen, men i lyd-volum sto det i stil til mye annet vi har sett og hørt fra Klanen.

Finale i fotballcupen og foreløpig en semifinale i håndball-cupen!
God helg til alle på Galgeberg!

Vi snakka litt med speaker’n. Han bekrefter at det er første gang man måtte stå i Jordalhallen. Dette var stort, og Klanen var faktisk heftig tilstede. Og vi fikk vite at Vålerengas semifinalelag trener to ganger i uka – sammen med old boys-laget..!
Les mere om håndballheltene og se seiersbilder på Dagbladet.no.

Opprykk for fotballjentene?

Siste serierunde i 2. divisjon spilles søndag. Vålerenga leder med 54 poeng foran Borgen to poeng bak. Suveren målforskjell til Vålerenga 70-14 mot Borgens 47-25. Søndag møtes de to topplagene til seriefinale på Kløfta. Spørsmålet er bare: Har noen av dem lyst til å vinne?

Fotballforbundet har nemlig satt opp kvalifiseringen for neste års 1. divisjon. Nummer 1 i avdelinga møter nr 10 i 1. divisjon, sannynligvis Gjøvik, mens nummer to i avdelinga vår møter mindre meritterte Alta. Dette har fått Altaposten til å antyde at både Vålerenga og Borgen vil fake seg til kvalifiseringsspill i Finnmark framfor på Toten.

Vi har snakka med hovedtrener for damelaget, Arne Berger, som fnyser av mistanken om «kampfiksing light»:

Jeg har bare et svar på dette: Vi er i stand til å slå alle lag i kvalikken, og vi konsentrerer oss kun om oss selv i kampen mot Borgen søndag. Det er uansett vanskelig å sammenligne nivået på de forskjellige avdelinger, og topp andre er antakelig ikke noe dårligere enn bånn første. Tipper at det er mange lag som helst ikke vil møte oss. Klarer vi å være opp mot vårt beste så skal vi vinne uansett hvem vi møter.

Kampen går klokka 13 søndag på Borgen kunstgress. Borgen har åpna målet sitt de siste kampene: 1-10 og 0-6 for henoldsvis Røas og Strømmens andrelag. Vålerengas siste: 1-0 over Skjetten, tap 1-3 mot Røa.

Nedrykk for gutta?
Damelaget håper på opprykk. Rekruttlaget frykter nedrykk. Møt opp på Valle kunstgress 2 i morgen klokka 15 og støtt gutta mot Ranheim. Rett etter kampen er det bare å råkjøre til Greibanen der Groruddalen skal få all mulig støtte for å slå Kjelsås. Kampstart klokka 17.

Det er ikke andre alternativer for oss som elsker fotball, TV-landskampen får oss bare til å hate den!

Legg igjen en kommentar