Dagboka torsdag 9. oktober 2008

Det er nøyaktig en måned til cupfinalen, men i dag dreier det seg kun om brokk, bråk og unik satsing Idrettsbrokk Barndommens eventyr med riser og kongssønner som ble lysket av fagre jomfruer, har ingen ting med dette å gjøre. Lyskinga dreide seg om lus, sånne som gjenkjennes på ganglaget, det sene. Dette her handler om … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 9. oktober 2008»

Det er nøyaktig en måned til cupfinalen, men i dag dreier det seg kun om brokk, bråk og unik satsing

Idrettsbrokk

Barndommens eventyr med riser og kongssønner som ble lysket av fagre jomfruer, har ingen ting med dette å gjøre. Lyskinga dreide seg om lus, sånne som gjenkjennes på ganglaget, det sene. Dette her handler om sener. Om forskrevd, smertefullt bevegelsesmønster først beskrevet av doktor Gilmore som Gilmores skrev, eh..groin.

Å skreve det er å leve, ordtaket stemmer ikke helt for dem som deler Martin Andresens lyskeskjebne.

Sjarlatanene i VPNs avdeling for kvaksalveri har fordypet seg i anatomien nedentil, uten helt å skjønne alt. Her er det sene-og muskelfester i fleng, og beinkonstruksjoner med tildels ubegripelige navn. Pubic-og/eller public bone. Skambeinet, et offentlig område? Ja, hvorfor ikke. Kneet til Rune Bratseth holdt ikke bare ham selv, men en hel nasjon på pinebenken før fotball-VM i USA. Det skulle bare mangle at ikke lysken til Martin skulle være et like interessant offentlig tema nå bare noen uker før cupfinalen.

Sånn skade som Martin har, tar tid å lege. Her til lands dreier det seg om seks uker. Men Martin tok en spansk en, for ikke å si en tysk en, og stakk til den Tyske lyskeklinikken med spesialkompetanse på idrettsbrokk. En klemt nerve fikk avlastning, og det loves full førlighet etter en uke. Nå venter et spesiallaget restitusjonsprogram hjemme i Norge.

– Det er kjedelig å gå glipp av de kommende landskampene, men jeg hadde ikke noe valg. Smertene ble for store og jeg må lytte til de rådene legene gir meg.

Det sier Andresen til vif-fotball om den vellykkede operasjonen. Og vi sier: Blekk opp et tilsvarende opplegg for leggen til Moa, vi er nødt til å ha ham klar om en måned.

Idrettsbråk
Disiplinærkomiteene i håkki og fotball har vært i aksjon. Espen «Shampo» Knudsen får tre kamper på tribunen, og alt tyder på at også Vålerengas administrerende direktør Jan Tore Kjær blir straffet, han får trolig en bot. De to fotballspillerne som fikk omdiskuterte røde kort siste serierunde, Mame Biram Diouf fra Molde og vår egen Harmeet Singh, fikk begge én kamp karantene.

Kanskje vi og Harmeet bare skal være glade for at klagen fra VIF ikke førte fram: Nå trenger vi ikke frykte for at han blir maltraktert og trampa ned av bøffelflokken fra Lillestrøm på Ullevål den 20. oktober. Der stiller heller ikke Martin Andresen, han soner for gule kort. Ikke verst taktikk det, Martin! Hasteoperasjon med én gang det klaffa med kalenderen. Flott! Ingen knokkelmøter med skotter eller bøfler. Vi trenger både Martin og Harmeet uskada og fit for fight i finalen.

Stadionplanene – en unik satsing!
Prosjektet Fargerik Fotball ble startet i regi av Vålerenga, og adoptert av Norges Fotballforbund. I dag eksisterer prosjektet over 50 steder i Norge, og med nytt anlegg på Valle tenker Skarheim og Vålerenga enda større. Vålerenga har storstilte planer for det kommende kultur- og idrettsanlegget på Valle som kan stå ferdig i 2012. Odd Skarheim sier blant annet dette til vif-fotball:

– Vi ønsker å skape Europas største Fargerik Fotball-prosjekt med base på Valle. Vålerenga ønsker å være unike i Europa i 2013. Dette er mye mer enn en tradisjonell fotballstadion. Det danner grunnlaget for et kultur- og idrettssentrum på Valle og i bydelen som spiller en avgjørende rolle i kultur- og idrettstilbudet

Det er klubben som har fått tomten og det er klubben som skal eie det ferdige anlegget. På klubbsidene leser vi at dette sikrer et evighetsperspektiv. Og vi biter oss spesielt merke i dette:

Før vi har kommet så langt må klubben investere et millionbeløp med risikoen dette innebærer.

Vi grøsser, og kaster et skremt, hastig blikk mot Børsen i morgenrushet. Vi håper å komme tilbake med kvalifisert synsing om hvordan finanskrisa vil påvirke stadionplanene. I går fikk vi mail fra en av våre lesere. Han skrev at i Drammen regner de med at planlagt stadion må legges på hylla på grunn av finanskrisa. Det er bare å vente seg det verste og håpe på det beste. Huttetu.

Åpen Vallhall
Mens vi venter på noe nytt får vi nyte det vi har. Fredag satser Vålerenga mot Rasisme stort, og inviterer til åpen hall fra klokka 18. Gratis adgang. Hallens 9000 kvadratmeter deles opp i småbaner og stasjoner. Det vil bli kyndig veiledning og opplæring i drøssevis av aktiviteter:

Hockey, amerikansk fotball, innebandy, basket, håndball og ski. Selv om fotballen er klubbens største og mest synlige aktivitet, tilbys ungdommen et bredt spekter av andre aktiviteter som kampsporter, sirkusskole, badminton, boccia, freesbe. Og det blir Hip Hop, Rap, dans og Dj

Prosjektet som først og fremst vil være et fredagstilbud for barn og ungdom i Oslo Øst og nærmiljøet, skal i første omgang arrangeres 3 fredager fram mot nyttår. Det starter i morgen 10. oktober, neste kjøres 14.november og avsluttes 12. desember. Tilbudet er primært for barn og ungdom opp til 20 år, men alle er velkomne.

Vi vil jo at så mange som mulig skal ta seg turen hit og ønsker ikke ekskludere noen. , sier lederen i Vålerenga mot Rasisme, Knut Akselsen

Vålerenga i dag
Kvartfinale i NM håndball i Jordalhallen klokka 2030 mellom Vålerenga og Follo

Legg igjen en kommentar