Dagboka onsdag 8. oktober 2008

Fotball er ikke alt her i verden. Dagboka hjelper deg: Hva med basket, badminton, amerikansk fotball eller frisbee? For ikke å snakke om håndball! Men det snakker vi altså om. Karantene eller ikke? Og i tilfelle til hvem? Disiplinærkomiteen i NFF hadde ikke møte i går som vi trodde, så vi må vente en stund … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 8. oktober 2008»

Fotball er ikke alt her i verden. Dagboka hjelper deg: Hva med basket, badminton, amerikansk fotball eller frisbee? For ikke å snakke om håndball! Men det snakker vi altså om.

Karantene eller ikke? Og i tilfelle til hvem?
Disiplinærkomiteen i NFF hadde ikke møte i går som vi trodde, så vi må vente en stund til på utfallet etter det røde kortet til Singh og klagen fra VIF på det samme. Alle som så situasjonen, ihvertfall alle som så den med kongeblått blikk, er enige om at det var horribelt dømt. Trodde vi. Men oops! Se hva en av bloggerne våre, Thunder, mener om saken:

– Uansett hvor mye vi mener dusten i svart ikke burde vært i nærheten av idrett så kan man ikke si altfor mye på utvisninga som Harmeet fikk mot Bodø/Glimt.

Sånn er det å være Vålerenga: Nøktern og redelig.  Ja, det gjelder deg også Eddie!

Dette er tredje dagen på rad vi bruker tastetrykk på episoden, nå orker vi ikke vurdere mer. Nå får Eddie vurdere seg sjøl og NFF vurdere Eddie. Snakk om overvurdert dommer!

Kvartfinale i håndball

Klikk på overskriften for å se detaljer om hva som skjer på Jordal i morgen. Først håkki mot Lørenskog på Amfi’n, deretter kvartfinale NM håndball menn. Vålerenga – Follo. Et historisk øyeblikk. Ikke bare for Vålerenga som aldri har trava så langt i rundene tidligere, men for hele håndballnorge: Aldri før har et 2.divisjonslag spilt kvartfinale.

Vi spiller mot Follo som rykket opp i eliteserien i fjor, vi ligger på tredje nivå. Follo sliter som ventet i seriestarten, mens vi har slått Elverum2, spilt uavgjort mot Fjellhammer (et topplag?) og ligger midt på tabellen. Bildet av laget er fra forrige sesong, men vi tipper det er kurant nok.

Det er gratis inngang for Klansmedlemmer i Jordalhallen, det holdes av et felt til Klanen fram til 20.20. Der skal VIF Håndball fortsette sin triumfferd mot NM-gull, skrives det på Klanens sider. Kampen starter klokka 20.30

Er det håp i et hengende halmstrå?
Kampen mot Ranheim på Valle lørdag bør vinnes om Vålerenga 2 skal beholde plassen i andre divisjon neste år. Pr dato ligger vi på 12-plass og nedrykk. Halmstrået denne sesongen er at de to beste tolverne i de fire avdelingene unngår å deise ned i tredje. Dette på grunn av omlegginga av seriesystemet lenger oppe.

Skal Vålerenga klamre seg til det halmstrået og overleve? Tvilsomt sier vi. Avdeling 4 er ute av bildet, de to tolverne finnes i avdeling 1-2-3. Vålerenga/Kjelsås har 24 poeng. I avdeling 1 har de fire bånnlaga enten 23 eller 24, og i avdeling 3 har lagene rundt streken 24 og 25, mens LSK har 27. Spør du oss er halmstrået råttent, Vålerenga må satse på ellevteplassen. Vinn eller forsvinn!

En helt annen sak er at VIF2 ikke skulle vært i andre divisjon i det hele tatt. De skulle spilt i reservelagsserien som dessverre ikke finnes.

Fredagen er spikra!
I dag åpner Vålerenga mot rasisme Oslos største aktivitetsklubb i Vallhall. Dørene åpner fredag 10. oktober klokka 18. Hele østkantens barn og unge står på gjestelista, skriver Lokalavisen.no, les alt om saken her.

Knut Akselsen, leder for Vålerenga mot rasisme, sier dette:

Det er litt av hvert for absolutt alle. Det blir ikke bare fotball, men basket, badminton, amerikansk fotball og frisbeekasting med mer, i tillegg til danseshow og Dj for å nevne noe. Og det beste av alt; det er gratis!

Og han håper at barn og unge strømmer inn dørene fredag klokka 18, og avslutter:

Dette handler ikke om store ord som integrering og kulturbarrierer, men om å lære unge å ordne opp i konflikter på en ordentlig måte. Det handler også om å god gammel folkeskikk. Dette er også en del av klubbens Fair Play program som også går på det som skjer utenom banen. Dette er helt «down to earth» og det funker.

Vpn Håndball Spesial

Redaksjonen har gått noen runder når det gjelder å skrive om håndball eller ikke. Tradisjonelt sett ville vi forbigått saken i taushet, men det dreier seg tross alt om cup-askeladd Vålerenga. Dessuten drikker ikke dagens dagbokforfatter øl, og er vel da etter KjellG’s definisjon en potensiell håndballsympatisør. Men tungen på vektskålen, det som førte til den endelige avgjørelsen om publisering av håndballstoff, var at en grinete gammel gubbe krøyp ut av VPNs arkivskap og bekjente sine aktiviteter.

Sånn gikk diskusjonen i går, etter en famlende og forsiktig start med tendenser til grisespill utover kvelden:

NN: Kjære VPN, kanskje dere også kunne reklamere litt for dette i dagboka? Gratis inngang for Klanen og greier.

F: Ja, Ikke minst siden jeg spiller for Vålerenga håndball old boys og skal være speaker under kampen! Det er første gang et 2. divisjonslag, herrer er i kvartfinalen i håndball.

S: Og da har du kanskje litt VIF-håndballstatistikk til meg? 2. divisjon, er det andre eller tredje nivå?

F: Det er tredje nivå. Follo er i eliteserien. Vålerenga slo ut Stord i eliteserien borte i forrige runde.

S: Jævla dårlig hovedside/statistikk på Håndballforbundet. Er det noen rester av gamle Fredensborg i Follo (Fredensborg/Ski)? Follo slo ut Tistedal i runden før den forrige, men hvem banka dem i forrige ? Håndball er for nerder som ikke liker statistikk !

K: Helt forferdelig at vi har en håndballdiskusjon på admins.

S: Vakke jeg som bjynte. Eller var det det? Unnskyld.

F: Jeg spilte forresten håndball i Haugerud sammen med sønnen til Bruno – han var veldig god – men kompisene hans ble på 90-tallet bare kalt Biffen og Morten Kjøpemus. Ja, ja, hva nå det skulle bety.

T: Mer spent på hva du ble kalt…av de andre og ikke hva du likte å kalle deg selv.

S: ….og faren til sønnen til Bruno holdt på å bli pælma ut av VIF fordi han spelte håndball på Grønland, og det va’kke lov siden VIF hadde håndball på programmet og deffor måtte han spelle der om han ville være medlem av VIF. Det var litt krisestemning og nerver: skulle vi miste Bruno fra VIF? Skulle landslagsspeller’n i håndball nektes å spelle håndball i en toppklubb? Det orna seg. VIF trakk kravet.

Og der trekker VPN seg fra håndballen i denne omgangen, men lover å komme tilbake etter kampen i morgen kveld.

Vålerenga i dag
Sjappa søker etter butikker/utsalgssteder som kan være interessert i å selge cupfinaleeffekter for Vålerenga. Det er bare til å kontakte sjappesjefen, . les mere her.

Legg igjen en kommentar