Dagboka onsdag 1. oktober 2008

Raymond tar bladet fra munnen (hva betyr det egentlig?) og Martin stiller. Og vi føler noe mer håp. Dagboka, den mest positive denne uka. Eller klamrer vi oss etter halmstrå? Endelig taes det grep Utålmodige som vi supportere er, omtrent som ekorn, har vi venta på at noen i klubben skal ta affære. Vise at … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 1. oktober 2008»

Raymond tar bladet fra munnen (hva betyr det egentlig?) og Martin stiller. Og vi føler noe mer håp. Dagboka, den mest positive denne uka. Eller klamrer vi oss etter halmstrå?

Endelig taes det grep
Utålmodige som vi supportere er, omtrent som ekorn, har vi venta på at noen i klubben skal ta affære. Vise at man ikke gjemmer seg og at man tar ansvar. Og nå skjer det noe.

Først er det leder av sportslig utvalg, Raymond Johansen, som klinker til i TV2:

– Helt håpløst, det vi har prestert er altfor dårlig. Selv om jeg fortsatt har tro på systemet, er dette langt unna det vi burde kunne forvente med det mannskapet vi har.
Han varsler skikkelig evaluering etter sesongen. Bra grep, synlig og tydelig. Og Johansen viser at man tar situasjonen på alvor. Enda bedre er det neste sitatet:

– Lojaliteten vår er til klubben, og vi kommer til å se på alt som kan være årsaken til at det ikke har gått så bra.

At klubben settes først er egentlig alt jeg vil høre. Ikke stolthet eller den bitre smaken av resignasjon. Bare at kjærligheten til logoen og navnet er første prioritet.

Det er klart man kan si at dette er spill for galleriet. At det er harde ord som ikke har substans. At dette er taktisk ordkløveri. Men selv retoriske ord kan være bindende. Det er godt å høre Raymond si dette, siden dette er en måte å signalisere til alle at man samler seg i bånn. Så får vi se om man gjør det på ordentlig.

Landslagsmenn
Deretter har vi fått med oss landslagsuttaket. Martin, Wæhler og Moa. Selv med vår bedritne sesong kan jeg forstå at Wæhler og Moa er med. Wæhler ligger visstnok godt an til å ta en plass sammen med Hangeland, og det er Kjetil vel forunt. La oss håpe det er et pluss i forhold til det han gjør i Vålerenga, ikke et minus.

I forhold til et balansert lag kan jeg faktisk forstå uttaket av Martin også. Men jeg skulle ønske han ikke var med. Ikke fordi jeg ikke tror han kan gjøre jobben, men fordi jeg ønsker at han får lov til å ha maks fokus på Vålerenga nå. Uansett er det jo skryt at tre mann hos oss er med på landsen. Gratulerer.
Og så skjønner vi like godt at vi ikke har flere enn tre…

Ad notam er det jo ikke noen bombe at Huseklepp er på landsen. Han er jo sååå hot nå, og Hareide leser jo avisene og hører jo på trenerne.

Martin i to kanaler
Deretter ser vi Martin på NRK2s Bakrommet. Han stiller til debatt sammen med Knutsen fra Klanen. I den mer seriøse tonen på det programmet får han ikke kjørt seg skikkelig, men han stiller og svarer for seg.

Til slutt ser vi Martin på TV2s Sportstabloid. Der Davy vil snakke om «fiaskoen på Oslo Øst». Bengt Eriksen prøver å strekke Martin, men sistnevnte svarer bra for seg. Og sier at han ikke leder laget slik Bengt ville gjort det. Greger fra Klanen tar en helt streit rolle, mens Trond Hoftvedt faller i den klassiske fellen til gamlekara i Vålerenga: «Jeg ser mange treninger og vet bedre» (enn guttungen i Klanen, mener han vel). Akkurat den arrogansen kicka meg mer enn Davys gjentatte og forutsigbare forsøk på å hisse opp Andresen: «Angrer du litt på at du har sausa sammen mange roller her»? (med den jævlige skarringa)
Men Martin lar seg ikke trekke opp og fullfører linja til Johansen fra tidligere idag. Det skal være full evaluering etter sesongen, sier Martin. Ikke nå. Nå skal vi fokusere på de siste kampene og deretter cupfinalen.

Etter stillhet finner vi altså Martin på TV i to programmer samme kveld. Villig til grilling. Pluss at leder for det sportslige utvalget går ut i media. Forøvrig LITT forskjell i stilen til de to TV-programmene…
At Martin stiller gjør jo ikke at vi vinner kamper. Men det viser at han tror på prosjektet sitt ennå og at han vil kjempe for det. Og han viste noe selvinnsikt der han konstaterte at laget ikke har vært i utvikling etter Godsetkampen. Selvinnsikt er den ypperste visdom.

For Dagbokas vedkommende er det oppløftende å se dette. Så får vi se mot Glimt om dette kan omsettes i et fotball-lag som kjemper med nebb og klør. At man gjør ting smart og enkelt. Og at vi tar med oss poeng til Oslo. Jeg har det iallefall litt bedre idag enn på søndag og mandag. Jeg takker Martin litt for det, og håper han skjønner hvorfor jeg sier det.

Horn til Viking
Viking vil ha han. Horn vil bli der. Og Østenstad sier til Rogalands Avis at Viking har en god dialog med Vålerenga. Gjett hva som skjer, Einstein.

Allo allo
Når håpet ligger på dypet må man tre den fete kroppen inn i dykkerdrakta, synke til bånns og så fise seg opp.

Vålerenga i dag
Ja, egentlig. Gjøvik Hockey vs Vålerenga Hockey 2. kl1900.

Legg igjen en kommentar