Dagboka tirsdag 30. september 2008

Igår var vi vel en smule sure, forståelig nok. Idag leter vi etter lysglimt – og finner faen ikke noe. Tenkte du bli glad av Dagboka idag må vi nok skuffe deg. Sorry. strong>Dagen derpå er det krisemøte på parkeringsplassen Så har det gått en dag imellom. Og den verste aggresjonen begynner å gå over … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30. september 2008»

Igår var vi vel en smule sure, forståelig nok. Idag leter vi etter lysglimt – og finner faen ikke noe. Tenkte du bli glad av Dagboka idag må vi nok skuffe deg. Sorry.

strong>Dagen derpå er det krisemøte på parkeringsplassen
Så har det gått en dag imellom. Og den verste aggresjonen begynner å gå over til andre emosjoner. Man åpner aviser og nettsteder for å finne noe som gir mer håp, men aggresjonen bare sklir over i noe som ligner bunnløs fortvilelse.

Litt sånn typisk VG er det, og man skal le av det der de leker paparazzier som tar bilder av Vålerengatrenerne på pissoaret…unnskyld parkeringsplassen. Men de har nok rett i at når Toro og Martin blir stående i en halvtime på parkeringsplassen på Valle så er det et slags krisemøte. Om ikke berammet i kalenderen via Outlook.
Sted: bak Audien din, Martin.
Klokkeslett: etter arbeidsdagen.

Gullkornene renner heller ikke ut av trenerne når avisen spør hva de snakker om. Martin har vel ikke sagt så mye som vanlig, han snakker helst bare når han er forpliktet gjennom medieavtalen. For mitt vedkommende driter jeg i medias behov, men jeg har behov for å høre noe fra han. Da blir det gjennom media vi spekulerer – men hvorfor kan han ikke snakke til Vålerengafolket gjennom klubbens sider? Gi oss noen tanker på hva man gjør for å bedre situasjonen. Hvordan det jobbes. Noen krav, noen håp. Det er jo ”hans” kanal, så han skulle ikke trenge frykte bladsmørernes vinklinger og vridninger. Den distansen han opprettholder til supporterne (ja, det var knallbra at han stilte på Bohemen!) gjør ikke jobben hans noe lettere, eller skepsisen mindre.

Toro sier i alle fall noe til VG, men det blir ikke noe mer betryggende: ”En konklusjon er at vi brukte for mye energi i cupoppgjøret mot Odd torsdag. Det kan stilles spørsmål om vi var restituerte i hue og bein”.

Nei, sier du det? Snakk om selvfølgelighet – for ikke å snakke om urestituert gjeng med spillere. Og så kan vi fortelle dere at neste gang et laguttak funker kan det være en kanonide å fortsette med de spillerne som var best. Bengt for eksempel. Akkurat det virker det som om trenerne har skjønt, basert på det de sa i går.

Er det alt håpet vi har?

Statistikk
Siden vi først var i VG så vi litt på statistikksidene i sporten. Og det var verre lesing enn ventet.

Vålerenga:
– Har ingen spillere på topp 10 over mest effektive
– Er ikke på topp 8 lag med antall scoringer utenfra 16-meteren
– Har ingen spillere på topp 25 i VG-børsen
– Har ingen på topp 10 målscorere
– Har ingen på topp 10 assist

Vi er i tillegg den på tiende plass over klubber med færrest offsides. Vil det si at vi er flinke på å unngå offside, eller betyr det at vi ikke får til å spille i bakrom? Jeg heller til det siste.
Vi er på fjerde plass i forhold til tilskuertoppen med 13000 i snitt – noe som faller…
Men vi har tippeligaens sjette beste keeper. Det sier på en måte noe det og.

Statistikk er ikke alltid viktig, men noen varsellamper slukker ikke av å lese de tallene som VG presenterer.

Mer om tall
På klanens sider irriterer man seg over Ivar Hoff. Og jeg skjønner det godt. Hoff forfalsket Vålerengas publikumstall til å være verre enn de er ved å si at 8000 var for mye siden sesongkortfolket var regnet med uansett. Det er jo feil, Vålerenga (og Lyn) er de eneste klubbene som teller folk på stadion, ikke billetter solgt.

Mer irriterende var det også å se han si at alt ansvaret for våre problemer ligger på Martin. Selv om de defacto er slik så er ansvaret bredere enn det. Spillere som ikke har tenkt å prestere kan faktisk si fra selv om at de er ræva. Og ikke minst, og dersom prosjekt Martin havarerer totalt så er det også en bunke ledere og investorer i klubben som står skyldige for at man ga fra seg suksessen etter gullet i 2005.

I fotball tenker man ofte sånn at når et lag har vunnet gull er det godt nok til å vinne igjen neste år. Kanskje det er feil. Kanskje det er slik at i moderne fotball er spillerne såpass horete og ansvarsløse at de ikke klarer motivere seg til å gi jernet for klubben sin etter at de har lykkes. Kanskje vi heller skulle begynne å rydde opp i spillerstaller etter gull.

Ivar Hoff har forøvrig tydligvis fått sin dose med pepper i TV2 for å være en klovn. Nå skal han heller være seriøs. Men akkurat det mislykkes han med. En gang klovn, alltid klovn.

Tap igjen
VIF 2 stilte i går med dette laget:
Øyvind Bolthof – David Brocken, Freddy dos Santos, Ronny Johnsen, Amin Nouri – Adnan Haidar, Harmeet Singh, Jørgen Jalland, Kristian Brix (Christer Jensen fra 44) – Bojan Zajic (Bardh Shala fra 61), Bengt Sæternes.
Og de klarte selvfølgelig ikke å ta nødvendig poeng for å redde sin egen reserve/sjuke- skade – serie neste sesong. Det begynner å nærme seg total feil satsing dette året.

Mot kvalik?
Aftenposten har etter Sogndal – Sandefjord intervjuet den skada Sogndal-spissen Henrik Furebotn:
– Det hadde vore kjekt om Vålerenga dreit på draget, og enda på kvalik. Vi hugsar godt korleis det gjekk i 2000 då vi sendte dei ned i førstedivisjon. Ei reprise på det hadde vore kjekt, sier Furebotn. Drømmende visstnok.

Om ikke sånne utsagn er motiverende for våre karer? Hva har vi da?

Et jævla lyspunkt
Joda. Molde fikk så stryk av Stabæk at de falt bak oss på tabellen pga målforskjell. Jippi, vi er på 11. plass.

Vålerenga i dag
Nei, helst ikke i dag heller.

Legg igjen en kommentar