Vålerenga – Viking 0-1

Omlegginga til 16-klubbserie neste år redder oss fra Adecco. I en vanlig sesong hadde vi stått med begge beina i nedrykksumpa etter denne møkkakampen. Vålerenga – Viking 0-1 (0-1) 28.09.2008 – Ullevaal Stadion Tippeligaen 22. runde 8023 tilskuere Vålerenga: Troy Perkins – Jarl André Storbæk (Freddy dos Santos inn 19), André Muri, Kjetil Wæhler, Allan … Fortsett å lese «Vålerenga – Viking 0-1»

Omlegginga til 16-klubbserie neste år redder oss fra Adecco. I en vanlig sesong hadde vi stått med begge beina i nedrykksumpa etter denne møkkakampen.

Vålerenga – Viking 0-1 (0-1)
28.09.2008 – Ullevaal Stadion
Tippeligaen 22. runde
8023 tilskuere

Vålerenga: Troy Perkins – Jarl André Storbæk (Freddy dos Santos inn 19), André Muri, Kjetil Wæhler, Allan K. Jepsen, Lars Iver Strand (Bengt Sæternes inn 73), Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Harmeet Singh inn 32), Daniel Fredheim Holm, Luton Shelton 25 Mohammed Abdellaoue

Viking: Kristian Nicht, Josef Kaufman (Allan Gaarde inn 77), Nikolai Stokholm, Thomas Pereira, Trond Erik Bertelsen, Vidar Nisja, André Danielsen, Jone Samulsen, Alexander Ødegaard (Razak Pimpong inn 88), Martin Fillo, Mame Niang (Peter Ijeh inn 79)

Mål: 0-1 Vidar Nisja 5

Gule kort: Jone Samulesen 25, Allan Jepsen 66, Daniel Fredheim Holm 89, Luton Shelton 90

Hoveddommer: Espen Berntsen, Vang

Omlegginga til 16-klubbserie neste år redder oss fra Adecco. I en vanlig sesong hadde vi stått med begge beina i nedrykksumpa etter denne møkkakampen.

Dagboka mandag 29. september oppsummerer kampen sånn:

Vi starter katastrofalt med scoring til gjestene etter seks minutter. Og vi bruker tid på å komme inn i kampen. Hæstad fører an og ser ut til å vekke laget til fornyet innsats. Så må han ut med skade og vi er tilbake til å spille som på vårt verste. Er det virkelig slik at spillerne ikke kan krige uten Hæstad nå?

Vi fortsetter å stange i veggen og mot slutten velger trenerne å sette inn Bengt. Hva da? Er Sæternes på benken allikevel? Jammen, vi sto da gjennom 70 minutter og lurte på hvorfor ikke Bengt starta. Er det virkelig slik at trenerne vurderte det som lurt å starte med Luton på banen og Bengt på benken? For det er vel liten tvil om at Bengt og Moa er vårt beste spisspar med de beste komplimentære ferdighetene? Vi tenkte Bengt var skada siden han ikke starta? Neida.

– Vi valgte feil lag til å starte kampen, for det her går på det mentale, sier Martin til Aftenposten.

Vel, fra mitt ståsted gikk det temmlig på trynet med taktikken også. For hva det enn var man prøvde med Moa og Shelton så gikk ikke det. Toppen av kaka var da Hafslunds jury kåret Shelton til banens beste for Vålerenga. At det var?

Ærlig talt, skal man gjennomføre sånne kåringer må de ha et visst snitt av seriøsitet, for ikke å snakke om edruelighet. Man kan ikke drikke en kasse shampo og så bedømme etter spillernes prislapper. Sheltons ballmottak fikk gamle Kjellebass Kaasa til å fremstå som Ronaldinho. Det er allikevel flott at det går penger til Ullevaal Sykehus sin barneavdeling. Sånn sett ingen protest på den. Men Shelton var aldri Vålerengas beste.

Aller mest frustrerende var det da Sæternes endelig fikk komme på. Det første han gjorde var å vinne en duell og føre ballen til linja før han la inn langs fem-metern. Shelton står på krittmerket. Uten å røre seg. Mens Daniel rett bak ikke akkurat prøver å nå den ballen han heller. Mulig det var en god fotballgrunn bak sånn slapp innsats, men det så bare ikke bra ut.

Og selv om Vålerenga kanskje fikk et Moamål feilaktig annulert i første så fikk ikke Viking sitt andremål i andre heller. Og kunne kanskje fått straffe og. Helt på sin plass at gjestene vant, vi var ræva. Og det var hele laget sin innsats, ikke bare spissene.

Kan man forresten søke NFF om kun å få lov til å spille i cupen neste år?

Spillerbørs
Stryk

Legg igjen en kommentar