Kjære Johan

Mathis på Øvre Bendit er like forbanna som alle andre, men i motsetning til de andre har han formet et velskrevet leserbrev av vreden. Eller et åpent brev til vår mentor og mentale trener, Johan Kaggestad. Vi er forbanna i dag, Johan, forbanna, skuffa og tvilende. Hva har du med dette å gjøre? Kommer til … Fortsett å lese «Kjære Johan»

Mathis på Øvre Bendit er like forbanna som alle andre, men i motsetning til de andre har han formet et velskrevet leserbrev av vreden. Eller et åpent brev til vår mentor og mentale trener, Johan Kaggestad.

Vi er forbanna i dag, Johan, forbanna, skuffa og tvilende. Hva har du med dette å gjøre? Kommer til det.

Tap mot Viking har i mange tidligere sesonger gjort meg skuffa, ja, men ikke forbanna og tvilende som i går. Fra der jeg står, og det er bak mål, Johan, derfra ser det helt håpløst ut. Martin Andresen og broren hans har bestemt at historien om denne sesongen skal være en læringskurve før vi eksploderer i ukentlig festfotball neste sesongen. Jeg kjøpte den, jeg. Gi dem tid, sa jeg, sier jeg til folk rundt meg. Men, Johan, nå skjønner jeg ikke hva dere holder på med.

Greit nok, vi bruker en del tid på fotball, men vi klarer å skjønne argumenter med flere ledd likevel. Derfor har jeg forståelse, kanskje t.o.m. respekt for måten Martin og broren hans forklarer seg på. Det virker distansert, reflektert, nyansert. Men faen heller, Johan, vi stinker jo! Det kan aldri ha vært meningen at Muri skal være vår sentrale mann i det offensive spillet. Og hvorfor har vi plutselig begynt å slå masse langpasninger når hele læringsgreia skulle dreie seg mer «besittelsesorientert» spill? Og hvis vi endelig skal drive med de langpasningene, hvorfor starter den eneste som kan gjøre noe med dem på benken? Jeg skjønner det ikke, Johan.

Derfor virker den måten Martin og broren hans fremstår på helt feil nå. Vi er forbanna, det bør de faen meg være også. Greit nok, dere skal jo analysere og forstå for å bli bedre, tenker jeg. Men det har dere vel drevet med hele sesongen, og vi har aldri vært verre! Johan, du kan sikkert bruke noen fine ord på dette, men det er uinteressant: En gang i mellom må man bare være forbanna. Og en sånn gang er nå: Vi snakker om voksne menn (noen av dem i hvert fall) som lever av å prestere 1-2 ganger i uka. Det eneste de skal levere er løping til de ikke orker mer, og hvis de i tillegg klarer å gi fra seg ballen til en medspiller i ny og ne er alle fornøyd. Nå klarer de ingen av delene. Og det ser ikke ut som om noen blir forbanna av den grunn. Men det er vi!

Og det er her du kommer inn, Johan. For jeg forstår det sånn at det er du som skal få gutta våre til å forstå det, at det er så enkelt. Og hvis det Martin og broren hans sier er for vanskelig for dem kan du kanskje steppe inn og overlevere følgende melding: Vi er forbanna! Og det bør dere faen meg være også. Kanskje det hjelper. Verre blir det i hvert fall ikke.

Mathis, Bendit Øvre GH

Legg igjen en kommentar