Dagboka fredag 26. september 2008

Vi feirer en fortjent Vålerengaseier med skryt av alt og alle. Nå gjelder det å bære de gode tidene videre inn i serien. Og vi gjør oppmerksom på at det skjer store ting på vif.no. For Enga skal til Europa… …hurra, hurra! Endelig noe å smile for i Vålerengaleiren. Og det gjelder samtlige. På vei … Fortsett å lese «Dagboka fredag 26. september 2008»

Vi feirer en fortjent Vålerengaseier med skryt av alt og alle. Nå gjelder det å bære de gode tidene videre inn i serien. Og vi gjør oppmerksom på at det skjer store ting på vif.no.

For Enga skal til Europa…

…hurra, hurra! Endelig noe å smile for i Vålerengaleiren. Og det gjelder samtlige. På vei vekk fra Ullevaal i går kveld, på vei mot en seierspils, visste man knapt hvordan slikt skulle organiseres lenger. Og lo av det. I det 88. minutt i behov av litt moralsk støtte fra sidemannen snur man seg rundt på Vestbredden og ser 200 stykker hoppe fra fot til fot som om de lider av alvorlig blærespreng hele gjengen. Skrekk blandet med håp og glede. Vage erindringer av lignende følelser en gang i fortiden. Kan det faktisk være moro på kamp? og det i de siste fem minuttene? Synet av Kristoffer Hæstad som faller sammen som en melsekk i det fløyta blåser for siste gang, av Bengt Sæternes som slår hull i himmelen. Et lag som vinner en spennende kamp mot en verdig motstander fullt fortjent. Sånn skal det være.

2-1 kan virke litt puslette men det var ikke tvil om at det beste laget vant i går. Spesielt første omgang viste divsjonsforskjellen tydelig. Vålerenga, anført av en offensiv Martin Andresen gikk ut høyt på banen, og spillet ble der, på Odds havldel i nesten samtlige første 20 minutter. Vi telte pluss minus åtte store målsjanser før Odd fikk sin første. Det var selvfølgelig den siste som gikk i mål.

– Vi tenkte at vi måtte fortsette å jobbe, så kommer vi til å score, sier Martin Andresen til Aftenposten. Ikke akkurat banebrytende nytenkning det der. Men det å faktisk få det til viser seg ofte å være vanskelig, spesielt når man har storspilt i hele perioden før baklengsmålet uten å få uttelling. Men i denne kampen hadde Vålerenga såpass lagmoral og seiersvilje at man greide å løfte seg etter støvelskaftene. Etter et par nølende minutter – forsvaret mått også omorganiseres etter at Erik Hagen forsvant ut – tok Vålerenga over kampen igjen, og fikk til slutt som fortjent. Moa er tålmodig når han tar ned en retur, venter ut en forvarer mens han bytter fot, venter litt til og setter ballen presist i mål. Ikke så lenge etter ser vi en meget hardtarbeidende Bengt Sæternes lukte en ball forbi forsvaret, slik at han kunn stå på riktig plass til riktig tid og krige den i mål fra kort hold.

Dominansen fortsatte i 2. omgang, men etterhvert falt Vålerenga litt langt tilbake på banen og Odd fikk etablert et visst press. Dette skyldes nok også at Vålerenga ble preget av skader: Erik Hagen forsvant etter 20 minutter (vi regner med at det var skade, men Erik Hagen åpnet ganske dårlig, så byttet var greit nok uansett om Freddy misset på situasjonen like etter at han kom inn), så Daniel Fredheim Holm som rett og slett satt seg ned midtveis i omgangen, og til måtte slutt Allan Jepsen hinke av banen. Erstattere på de to sistnevnte, Bojan Zajic og Ronny Johnsen, gjorde sine saker bra, men Daniel og Allan sprudlet begge av spilleglede mens de var innpå og tilførte Vålerenga mye offensiv driv. Vålerenga viste for andre gang i kampen høy moral da Odds press ble lettet blant annet av en meget agressiv Kristofer Hæstad.

Sist Vålerenga vant en kamp i serien (1-3 borte mot Godset, til de som har glemt) var jeg i Drammen med en kamerat med interesse for biler. I mellomtiden har han rukket å kjøre til Ulan Bator (www.oslomongolia.com) og komme tilbake før vi fikk ny seier. Det skal vel være unødvendig å måtte vente like lenge til neste gang?

….eller?

Forøvrig så ble det diskutert om Vålerenga er sikret UEFA-cup spill neste år dersom Stabæk blir seriemester. Martin mener det er rett: – Forhåpentligvis kan det bli en morsom finale, og hvis Stabæk også vinner seriegullet har vi sikret oss Europacupspill, sier han i Aftenposten.

På tribuene var meningene delte: så vidt vi skjønner så holder UEFA på å endre reglene, men om denne regelendringen gjelder årets sesong i Norge eller ikke er ikke helt klart.

Uansett synes nå jeg at den klokeste framgansmåten er å vinne cupfinalen.

Billetter

Det var ikke så alt for mange som gadd å stikke innom semi’n, men all erfaring sier at det blir rift om billettene til selve finalen. Slikt sett er Stabæk ett av de beste lagene Vålerenga kan møte: det er 13000 billetter til deling for de to klubbene (resten går til NFFs sponsorer og andre med frynsete rykte), av disse får Vålerenga 7300, og Stabæk 5700 på grunnlag av tilskuersnitt i serien. I tillegg legges 2500 tusen billetter ut i fritt salg fra 1. oktober.

Ny vif.no

vif.no har bedret seg sterkt de siste årene. I dag tar de nok et skritt på veien mot tittelen norges beste offisielle klubbside.

– Dette er første skritt på veien mot en ny og omfattende fotballportal. Web-TV satsingen vår blir viktig fremover, og den nye playeren håper vi fremstår som mer brukervennlig, sier mediesjef Svein Graff.

”Vålerenga Magasinet” og ”Hengerns quiz” er to nyvinninger fra VIF TV i høst, men Graff lover mer utover høsten og vinteren i vif.no.

-Vi ønsker å øke produksjonen, og etablerer i neste uke en VIF Media desk på Valle. I tillegg jobber vi med ulike studioløsninger og nye programposter. Et hovedmål er å sende flere av treningskampene live på VIF TV i vinter, sier Graff i vif.no.

Vi kan ikke gjøre annet enn å oppfordre alle til å ta seg en klikk.

Legg igjen en kommentar