Helgedagboka søndag 14. september 2008

Det er Lyn det handler om på Ullevaal i morgen. Og det er Lyn det handler om i helgedagboka. En klubb i økonomisk krise, men som likevel imponerer på banen. Vi har tilsynelatende kontroll på økonomien, men leverer ikke på banen. Ville jeg vært i deres sko? Tror ikke det. Men fotballen er merkelig. Da … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 14. september 2008»

Det er Lyn det handler om på Ullevaal i morgen. Og det er Lyn det handler om i helgedagboka. En klubb i økonomisk krise, men som likevel imponerer på banen. Vi har tilsynelatende kontroll på økonomien, men leverer ikke på banen. Ville jeg vært i deres sko?

Tror ikke det. Men fotballen er merkelig. Da vi hadde økonomisk krise klarte vi å karre med oss noen cup-gull og vi klarte å unngå nedrykk osv, osv, men vi fikk aldri sving på det. Lyn har hatt krise i hele år, men de presterer likevel.

Heder til Henning Berg

For Lyn som klubb tror jeg den største utfordringen de står overfor er å erstatte Henning Berg. En eller annen idiot spytter sikkert inn nok penger. Jeg liker ikke Henning Berg, jeg har bare sett han i media og liker han derfor ikke, men jeg innser at han kanskje er en fin fyr, det er bare det at jeg ikke har sett det – nok om det.

Poenget mitt er at selv om jeg ikke liker han, ser jeg at han faktisk har fått til noe i Lyn. Okei, det stinker av penga og avtalene, men han har klart å avle opp unggutter og parre dem med alskens utlendinger og billige nordmenn. Og han har gjort lure kjøp. Resultatet av dette er at Lyn har blitt et ålreit fotballag.

Hva med Kenta?

Derfor håper jeg for min egen del at Kenta ikke har de samme kvalitetene. Personlig ønsker jeg Kenta alt vel, har ikke noe i mot deg, altså, men jeg håper han har lyst til å sette sitt preg på laget allerede i første kamp slik at det går i stav for dem. Eventuelt at Henning Berg var en fantastisk motivator og at Lyn er helt avhengig av Bryske Berg for å prestere. Vel, vel.

Aller mest har jeg jo lyst til å drite i hele Lyn, la dem prestere på høyeste nivå, bare vi får ballen til å rulle vår vei. Tenk om Martin har funnet formelen den siste uka, tenk om han for eksempel har prøvd ut Harmeet Singh og Adnan Haidar og de fungerer utmerket sammen, eller Jørgen Jalland og Morten Berre viser seg å ha en forløsning.

Hæstad spiller ikke

Ikke at jeg har noe imot Kristofer Hæstad, men for meg må du gjerne sitte på benken resten av året (må stå over på grunn av gule kort i morgen) bare det skyldes at de som er på vår midtbane spiller bra. Så bra at de ødelegger motstanderens spill og bidrar til å skape sjanser for oss. Jeg krever også at de løper til de dør. Intet mindre.

Og tenk om det var bare denne uka Erik Hagen trengte for å være tilbake i godt, gammelt slag, og at han i morgen tar et godt grep rundt nøttene på enhver motspiller som nærmer seg Panzer. Tenk om Jepsen spiller som han gjorde borte mot Fredrikstad i fjor (var det ikke da han var bra?) og Storbæk igjen viser fram skudd- og pasningsfot av landslagsklasse.

Faan, skulle tro det var mulig å håpe på at Moa fortsetter å levere (kåret til årets beste kjøp i VG i dag) og at Sæternes stanger inn noen gåller igjen og at Luton Shelton løper fra alle og scorer enkelt som han vitterlig kan.

Delmål i 2008

Jeg synes ikke at jeg er kravstor stor nå, jeg bare manifesterer berettigede forventninger som finnes i en supporters hjerte. Heldigvis er det ikke mitt ansvar å få etablert systemet som fungerer, men det må snart skje noe nå. Vi må få sutte på noen godbiter i år også.

Så vil jeg bare nevne at med seier i morgen er et av delmålene for 2008 nådd. Dessuten er det så jevnt at med en Petter Myhre-spurt kan vi jafse oss oppover og faktisk klare en fjerde plass. Dersom vi tar Odd blir det også cupfinale, og plutselig er ikke sesongen ille i det hele tatt.

Hva med Klanen?

Ja, ja, mye teori som må falle på plass her, men større undere har skjedd enn at et lag med landslagsspillere på nesten alle plasser har havnet i toppen av tabellen ved sesongslutt.

Da gjenstår det bare å minne om at den såkalte Klanen ikke har vært i nærheten av å levere som gruppe. Jeg veit ikke hvem som er årets beste supportere, men det er i alle fall ikke oss. Og årets beste enkeltsupporter er definitivt ikke meg. Jeg veit det.

VIF TV med nytt magasin

Dette er ikke reklame, dette er ikke promotion, men likevel:

Arild Rønsen leder første utgave av magasinet VIF TV på klubbens hjemmesider, mens Tom Henning Hovi er VIF TVs nye ekspertkommentator. I programmet gir VIF TV-seerne tilbakeblikk, analyser, konkurranse, musikkvideo og et møte med Lyns nye trener Kent Bergersen.

– Dette tror vi er et tilbud supporterne har savnet. Vi kommer til å veksle mellom bruken av utegående programleder og etterhvert sendinger fra VIF TVs eget studio når det er på plass, sier mediesjef Svein Graff til klubbens sider.

Legg igjen en kommentar