Dagboka mandag 8. september 2008

Nesten Vålerengafri helg. Så stort sett er det mest kødd i Mandagsboka, ispedd et ørlite håp om å få stå. Tre ting redda helga sett med Vålerengaøyne: Kjelsås, Skeid og Martin. 1. Kjelsås tapte 2-3 for Byåsen 2. Skeid banka Korsvoll 6-2. Sånt hjelper andrelaget i den tøffe kampen om å overleve i 2. divisjon. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. september 2008»

Nesten Vålerengafri helg. Så stort sett er det mest kødd i Mandagsboka, ispedd et ørlite håp om å få stå.

Tre ting redda helga sett med Vålerengaøyne: Kjelsås, Skeid og Martin.

1. Kjelsås tapte 2-3 for Byåsen
2. Skeid banka Korsvoll 6-2.

Sånt hjelper andrelaget i den tøffe kampen om å overleve i 2. divisjon.

3. Martin viste at han både kunne spille og løpe framover.

– Han bidro mye mer offensivt, løp mer, og lå lenger fram i banen på landslaget enn han gjør på VIF, skriver Dagsavisen, som gir Martin terningkast 5.

For øvrig blei alt kødda til.

Kødd
Nåtidas lettvinte omgang med kødd var langt fra noen selvfølgelighet i gode gamle dager. Jeg tenker på sekstiåra, den gangen vi med letthet banka Jugoslavia og Skottland, men hadde store vanskeligheter med å krydre språket med spenstig kjønn. Det var den gangen mora mi var yngre enn meg, men likevel stempla fotball som en pøbelsport. Men så kom fjernsynet, og sporten gjorde sitt inntog selv i de fisefineste stuer. Og med sportsrevyen kom Hødd. Da rabla det totalt for mora mi. Hun ble rødmende fotball-frik over natta: Hødd! Tenk hva laget egentlig kunne bli kalt! At hun seinere utvikla seg til å bli ekspert på offsidefeller og fotballformasjoner i en alder av femogsøtti, har ingenting med Vålerenga å gjøre. Men det var altså dette med det laget som toppa 1. Divisjon etter første serierunde i ’66.

Det var mora mi som lærte meg at Hødd er kødd.

Hødd sleit seg til semi etter 2-0 over Vålerenga i junior- kvarten. Skal vi tro vif-fotball, og det gjør vi jo, dominerte Vålerenga fullstendig. Aleine med keeper ni ganger! Juniorene våre er en lærevillig gjeng. Denne fabelaktige effektiviteten foran kassa må de ha lært av A-laget.

Lurt eller lurt
Molde synes Kjetil Rekdal har lurt dem. Tja? Han hadde vel lurt seg selv om han ikke hadde valgt A-trenerjobb i Ålesund framfor et opplegg i Molde-akademiet. Og den gangen han sa ja til Molde var det ikke ledig jobb i Ålesund. Vi synes Molde kunne holdt seg for gode til å surmule, heller prøve å forstå hvorfor han reker hit og dit. Det virker også som om Molde helt har glemt at Kjetil Rekdal en gang tok turen hjem fra Europa som redningsmann og sikra opprykk og cupfinaleseier for Molde, før han dro ut i Europa igjen.

Den forrige redningsaksjonen hans i Belgia, lyktes ikke. Lierse rykka ned, og han lyktes langt fra å løfte tyske Kaiserslautern tilbake mot gamle høyder. Nå skal han forsøke å redde AaFK. Så spørs det da, Ålesund, om dette valget var så lurt.

En annen gjenganger i redningsselskapet, er Rekas gamle rival, Tom Nordli. Han har et befestet ry som livredder. Vi håper at du ikke lykkes denne gangen, Keiko. Ikke fordi vi har så spesielt veldig imot deg. Neida. Det har med klubben din å gjøre. Tre xxx i margen for at XXX ikke unngår andredivisjon!

Men hvem skal redde Norge?

Ståle Solbakken? Gus Hiddink?

Norge kommer sannsynligvis ikke til Sør-Afrika, og hadde heller ikke gjort det med seier over Island. Derfor kan det være like greit å bygge opp noe radikalt nytt til neste kvalik, EM 2012. Uten de fleste av dagens spillere. Og uten Åge. Han kan ta med seg rævvafotballen og søke tilflukt i ledig bakrom på Moldeakademiet.

Kringla Heimsins

Vi krongla det til heime.

Uavgjort mot Saga-øya, VM-drømmen en saga blott. Spillet på Ullevål var like kjedelig, langtekkelig og forutsigbart som nøttene til Roald Øien. Og det sier vi ikke bare fordi det er sant, men fordi det er kona hans som står bak bildet av den heilnorske heime-kringla som sto klar til feiringa lørdag kveld.

Feiring av hva?
At vi hadde kvalifisert oss til Sør-Afrika, selvsagt.

Hadde vi banka islendingene hadde det bare vært noen små skotter og hollendere som kunne velte reiseplanene til Sør-Afrika. Et samla pressekorps hadde forhåndsdømt Norge til å komme til VM.
Nå står korpset like samla bak forhåndsdommen om at vi ikke fikser det.

Det var glissent på tribunene lørdag kveld. De fleste valgte TV. Og vi som hørte dampradio undres fremdeles: Hva mente Karl Petter Løken med utbruddet:

– Skuddet gikk i bakbeinet på en islandsk forsvarer.

Var det Islandshester på Ullevål? Gampefotball var det i hvert fall.
Les mer om landslag og fotballforbund i helgedagboka i går.

Eurostand
Da dommeren blåste av kampen lørdag, ble Norge pepet av banen. Sånt liker ikke VPN, men det sier sitt om stemninga rundt landslaget for tida. Steffen Iversen håper ikke entusiasmen daler ytterligere, og uttaler til ABC-nyheter:

– For oss spillere er det i hvert fall uproblematisk å opprettholde entusiasmen, sier han og understreker overfor folket:
– Folkets støtte betyr mye. Det er viktig å ha publikum i ryggen

Legg igjen en kommentar