Dagboka onsdag 3. sept 2008

Martin kjøres mer. Mens Daniel og Moa svarer smart for seg og klubben. Dagboka er klar. Supersize Martin Ikke uventet fortsetter fokuset på Martin i dag i media. Bare en tidligere kokainist får mer oppmerksomhet. VG forteller at Hareide presser Martin for at han skal fortjene plassen på landslaget. Mens Dagsavisen tar et intervju med … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 3. sept 2008»

Martin kjøres mer. Mens Daniel og Moa svarer smart for seg og klubben. Dagboka er klar.

Supersize Martin
Ikke uventet fortsetter fokuset på Martin i dag i media. Bare en tidligere kokainist får mer oppmerksomhet.
VG forteller at Hareide presser Martin for at han skal fortjene plassen på landslaget. Mens Dagsavisen tar et intervju med mannen i kjølvannet av at de, VG og Aftenposten hadde kommentarartikler om han. Følger opp sin egen sak lissom. Martin innrømmer at landslaget er et fristed, men kommer også med følgende blinkskudd da Dagsavisen spør om hvordan han takler mediepresset:

– Dere har en rolle og jeg har en rolle i det herlige spillet fotball.

Så veldig sant. Noe måten media følger opp sine egne kriser på viser. Dvs egenskapte til tider, mens andre ganger klarer vi å rote det til sjøl. Uansett treffer Andresen spikeren på hodet med den kommentaren. Nemlig at mye av det som skjer i mediene og med spillerne er et slags forventet skuespill.

Det triste med det er at følelsene til de som står på tribunen er ekte, mer eller mindre. Og ikke et skuespill.
Jeg tror Martin vet det nå.

Moa
– Jeg har hatt en fin dialog med Vålerenga, og har understreket at jeg trives veldig godt i klubben. Jeg tror jeg har godt av å utvikle meg mer i Norge. Jeg har tross alt bare tre-fire måneders erfaring fra eliteserien, sier Moa til VG Nett.

Det var som jeg trodde, at VGs følelse av at Moa var skuffa kanskje var noe innbilt. Eller at i tråd med skuespillet så skjønner Moa hva som er lurt å si i media i etterkant. Godt sagt i alle fall, Moa. Skal nok se det blir utlandet på deg og, om du bare fortsetter med å kline til for Vålerenga.

Daniel viser også ifølge Nettavisen forståelse for at det ikke ble noe av lånet til Espanyol, nettopp siden det bare var lån. Men han vil reise:

– Jeg har kontrakt ut 2009-sesongen, og vi har så vidt begynt å prate litt om ny kontrakt. Jeg har imidlertid ønsket å vente med forhandlingene til sesongen er over, sånn at jeg kan holde fokuset på fotballen nå.

Eller det vi kaller et forhandlingsutspill. Allikevel er det ikke grunn til bekymring for oss. Fordi Daniel skjønner at dersom han spiller godt resten av sesongen og venter med kontrakten vil han være ekstra attraktiv når sesongen er over. Dermed gir han nok gass videre, og det trenger vi.

Og han vil gi noe til klubben også – i januar:
– Går jeg i overgangsvinduet da, så får også Vålerenga penger for meg – og det er det jeg vil, understreker Fredheim Holm.

Spørs om det er mindre til klubben da enn om han hadde gått nå. Men akkurat nå er Daniels sportslige bidrag viktigere enn kronene, spør du meg. Så både klubben og Daniels handlinger her er bra. Det samme gjelder Moa. Glad dere er gode, og glad dere er attraktive. Alt annet enn meg.

Byderby
Ennå litt til, men klubben og Sjappa vil ha folk på derbyet. Det vil vel du og?

Sjappa melder:
Byderby. Vi ønsker å fylle klanstribunene til randen denne kampen, derfor kjører vi følgende kampanjetilbud fra torsdag 4 september til og med torsdag 11 september:
Alle klansmedlemmer kan kjøpe billetter på Bendit Øvre + vestbredden til kr 70,- pr stk , sesongkortinnehavere kan invitere med seg en venn for samme pris. Billetter kan kun kjøpes i Sjappa fra torsdag kl 10:00

La oss fylle stadion, folkens. Dette er skjebnetimen til Vålerenga. Luka til himmelen. Lyset i tunnelen. Håpet i det hengende snørret. Glimtet i mørket. Hellet i uhellet. Og ugla i mosen. (det siste skrev ikke Sjappesjefen altså. Ærlig talt…)

Granittrock
Artige ting skjer med våre gamle helter Bjølsen Valsemølle. De skal spille på Granittrock.

Litt om festivalen:
Festivalen går over to dager: fredag 5 sept, 17.00-23.00 og lørdag 6 sept 14.00-23.00
Gratis adgang, rusfritt.

Ved Stemmer’n på Grorud/Lillomarka. Fredag har arrangørene lagt opp litt Oslo profil på rockeband programmet. Da speller Bjølsen Valsemølle. Ronny Pøbel, Howl og Raga Rockers. Bjølsen ønsker seg flest mulig klansfolk og andre vifsupportere med der oppe i Groruddalen og håper på allsang av en annen verden på «Kjerka» og «Vaterlands bru». På lørdag er programmet mer barnevennlig, det blir mye hip hop, mens Åge og Sambandet avslutter det hele.
Sjekk www.granittrock.no for mer.

Vålerenga i dag
Jeg drømmer om en spiller som sier: ”jeg vil bare til Vålerenga og kommer jeg dit vil jeg bare være der, uansett hvem som tilbyr meg jobb et annet sted”. Ikke særlig sannsynlig at den drømmen blir sann. Jeg trøster meg med Espen Haug, Ørni og Freddy imens.

Legg igjen en kommentar