Dagboka mandag 1. sept 2008

Vi lever oss gjennom gårsdagens kamp. Vi lover troskap enda en gang. Men tålmodigheten nærmer seg slutten. RPN har litt info, og Sjappa har barnevogner og triller. Dagboka – lang og litt rar. Omtrent som sesongen. Rosenborg – Vålerenga Dette avsnittet er fra i går. Men det er live. Jeg er ikke i Trondheim. Så … Fortsett å lese «Dagboka mandag 1. sept 2008»

Vi lever oss gjennom gårsdagens kamp. Vi lover troskap enda en gang. Men tålmodigheten nærmer seg slutten. RPN har litt info, og Sjappa har barnevogner og triller. Dagboka – lang og litt rar. Omtrent som sesongen.

Rosenborg – Vålerenga
Dette avsnittet er fra i går. Men det er live. Jeg er ikke i Trondheim. Så jeg ser kampen på TV.

Det første kvarteret er ikke hyggelig: Daniel får fortjent kort for filming. Litt sånn uvant stil av han, og jeg liker det ikke. Vi skal vel heve oss over det. Vi sliter i forsvar, og Iversen ser frisk ut, dessverre. Kjempekoselig at gamle lagkamerater kan spøke og le i straffefeltet, men det kjennes ikke noe godt ut for meg som aldri har tatt noen pils med Litj-Ivers. Jeg liker jo ikke han og hans oppskrytte status som redningsmann hos oss. Arason har det stemplet hos meg. Jaja, det er i alle fall ingen tvil om hvem som høres best på tribunen. Også setter RBK den i stolpa – puh…

Andre kvarteret blir verre. Selv om Troy gjør en kanondobbelredning blir det innlegg som tre bartespillere kommer gjennom på. Vålerenga er som frosset fast og Dorsin scorer. Bitter er jeg nå.
Offside roper Martin og co. Men den er ikke klar, selv om det er små marginer. Freddy ser ut til å oppheve. Jeg hører den forbanna mongosangen til trønderpublikummet: Ro-sen-borg. Nå er det fest for dem. Midtbanen vår får ikke tak i ballen, de løper bare etter. Og når vertene kommer er de i overtall mot våre backer. Det er vondt å se på. Men er det så viktig om vi taper eller ikke? Vi skal jo bli så gode neste år…

Tredje kvarteret starter med at vi har en corner. Kult. Men skuddet går utenfor. Tilbake til skyttergrava og nye RBK-angrep. Våre utreiste synger i alle fall. Kudos for at dere er der, kudos for sangen. Undres om spillerne setter pris på det. Corner, RBK-skudd og selv om Hæstad sparker ballen vekk er han inne i mål når han gjør det. 2-0. Og allikevel er Troy gud og redder oss fra mer.
Syns nå synd på de som er der med lang vei hjem. Er det noe som helst moro å si? Vel, Moa og Shelton ser ut til å ha noe. Et samspill som kan gi noe. Men de kommer ikke til skudd, og de får ikke ballen ofte heller siden den stort sett er på vår banehalvdel i føttene til en fra RBK.

Pause. Takk og pris.

Nå håper jeg Martin og Toro gjør noe. Et eller annet. Enten noe taktisk med hvordan vi velger å spille, noe for å møte den aggressive midtbanen til RBK. Kanskje 3-5-2 for å demme opp der?
Noe må man i alle fall gjøre. Vi kan ikke bare håpe på at RBK er mette nå og slapper av. Kan vi?

«Vi har ikke hengt med», sier Toro til TV2. Og blir klippet vekk da han skal forklare hva som skjer – fordi det skal være reklame. Kult med en milliard tv-kroner til fotballen.

Første kvarteret av andre starter litt bedre. Vi er litt mer med. Shelton obstrueres i straffefeltet, men det blåses ikke. Sitter nok lenger inne… Harmeet inn for Strand som ikke har skapt noe. Men er unge Singh sterk nok til dette? Jeg venter egentlig bare på at våre forsøk resulterer i kontring og 3-0.
RBK kontrer, men svakere nå. Lykkes ikke. Er det håp?

Andre kvarteret er Shelton ut, Bojan inn. Kan vår yndlingsserber skape noe ut av ingenting?
Vel, to nye RBKskudd, et utenfor og et i klypa på Perkins – takk og pris.
Jeg synker nedover i sofaen. Dette går ikke. Vålerengas trekk, ut med Freddy, inn med Bengt. Vi prøver i alle fall å komme på offensiven, men bartene har et godt og klamt grep om nøttene våre.

Tredje kvarteret. Ikke lovende, men så har vi corner. Martin slår. Keeper feilberegner. Og Bengt nikker inn. 2-1. Er det mulig? Singh legger inn, Moa sneier stolpa. Tre minutter igjen på klokka. Psykologien er rå. Plutselig er det vi som kjører og RBK ser nervøse ut. To minutter tillegg, altfor lite er jeg redd. Jeg har rett.

Slutt. Tap. Mot et RBK i form hadde jeg allikevel et håp om at Vålerenga skulle ta en Vålerenga og levere noen godsaker når de ble satt skikkelig på prøve. Neida, i stedet overrasker vi ikke, selv om skaper noe de siste fem minuttene (!).

Jeg er spent på hva Martin eller Toro sier etter denne kampen. Noe som vitner om ambisjoner og kanskje litt skuffelse? Noe som gjør at noen andre enn hardcorefansen kommer til neste hjemmekamp, som er byderbyet av alle ting. Eller sier de bare at det er fremgang i måten vi spiller på. Og at det er neste år vi er gode. Les: du trenger ikke komme på match resten av sesongen.

Jeg gruer meg til å lese avisene i morgen. Nå blir det storm. Tror jeg.
(PS! Dette siste avsnittet var skrevet ferdig midt i det tredje kvarteret. I første omgang.)

Dagen derpå
«Vi tapte mot et bedre lag» sa Martin til TV2 igår. Han og Skullerud la seg langflate. Og sa at han var ”ikke fornøyd ikke med å ligge der vi ligger på tabellen”. Før de vanlige flosklene om å jobbe på trening kom.

Avisene i dag er ikke sånn voldsomt på oss heller da. Kanskje fordi Andresen denne gangen håndterte mediene bedre etter litt kursing? Og kanskje fordi Brann gikk på nok en smell de og. Siden de faktisk har to skarrende lokalaviser i fiskerbygda som bryr seg om laget blir det mer stor ståhei der borte. Faktisk er jeg for en sjelden gangs skyld glad for at Osloavisene ikke bryr seg på samme måte om Vålerenga. Selv om Dagsavisens forside har med Vålerengas tap, festlig nok under headingen ”overskjørt av RBK”. Takke meg til underskjørt innsats fra gutta våre i går, ja.

Det som kommer er ikke uventet: kritikken av Hæstad og Andresen som skal på landsen, mens Skjelbred og Tettey skal på U21. Man lurer på om Hareide traff med det uttaket. Selv som Vålerengasupporter må jeg også lure på det. Jeg vil gjerne ha gutta våre på landsen, men ikke om de gjør en figur som bringer skam over logoen vår.
På den annen side: kanskje var det nettopp den kommende kampen som gjorde dem så tafatte i går? Var fokus et annet sted?

Det er i alle fall jævlig godt at vi har en lang pause til neste kamp, det ikke ubetydelige byderbyet. Kanskje bør helst våre menn på landsen også benkes slik at de går inn i seg sjøl og kommer grusomt tilbake når alle tenker at vi er i dritten.

Jeg krever ikke Martins hode på et fat i dag, i den grad han bryr seg om det. Jeg liker mannen ennå, og jeg har tro på at han kan få det til. Motstanden i kroppen min mot å være en skrikende, skarrende værhøne er mye sterkere enn frustrasjonen over lagets prestasjoner.

Men jeg krever at laget og trenerne både tar sin jobb alvorlig og viser det, i den grad de bryr seg om det. På tre måneder har Hamren fått til underlig mye mer enn våre trener i Vålerenga. Uansett om vi snakker om treårsplaner eller ikke.

Gullet er i mitt sinn borte. Sannsynligvis medaljene også. Jeg orker i alle fall ikke håpe på de. Men om laget hever seg nå og klarer en tabellplassering på øvre halvdel så skal ikke det være malurt i begeret dersom vi da vinner cupen. Ryker vi i cupen er sesongen et havari dersom vi havner på tiende. Martin og Vålerenga har ennå sjansen til å gi oss en sesong som kan godkjennes, spesielt gjennom cupseier og europareise neste år. Nå er tiden til å klare det, og første motstander som skal skytes ned i flammer er den forhatte klubben vest for elva. Vi skal bidra med å bygge opp til den kampen. Aldri før har derbyet vært viktigere, og denne gangen blir kampen startskuddet for høstjakta. Og Vålerenga skal skyte med grovkalibra.

Jeg tror på dere ennå, Martin. Håper du også gjør det. Kanskje du kan fortelle oss det?

Ellers…
Aalesund kicka treneren sin. Og da spekuleres det seff om Kjetil Rekdal skal ta over der, noe han ikke har hørt noe om ifølge TV2. Om Kjetil tar over der oppe vil vi bare gratulere – no hard feelings på det. Er bare lykkelig over at han ikke tok over i LSK. Og siden vi er i RPN-modus (Rekdal På Nett): Dagbladet.no skal kåre tidenes landslagsspiller. Liten tvil om hvem vi anbefaler der, tenker jeg.

`Allo allo
Medusa roper snart etter et nytt hode. Men Vålerenga gir ikke fra seg Martin sitt ennå. Ikke vi heller.

Gabardinmannen
Har meldt sitt. Sjekk bloggen hans.

Sjappa melder

De har triller og kombivogner.
For fremtidens Vålerenga.
Smell en i ovnen og putt den på fire hjul.

Vålerenga i dag
Vålerenga 2 – Korsvoll, Valle Hovin kunstgress kl 1730.

Legg igjen en kommentar