Helgedagboka lørdag 30. august 2008

Andre Muri har forlenget kontrakten med Vålerenga og Glenn Roberts skrev i dag under for Aalesund. Jeg konsentrerer meg mer om aviser og spesielt Dagsavisen. Glenn og Andre Glenn er Vålerenga tvers gjennom, likevel er det nok nå fornuftig å selge en spiller som jeg har hatt trua på tidligere. Han har ikke fått veldig … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 30. august 2008»

Andre Muri har forlenget kontrakten med Vålerenga og Glenn Roberts skrev i dag under for Aalesund. Jeg konsentrerer meg mer om aviser og spesielt Dagsavisen.

Glenn og Andre

Glenn er Vålerenga tvers gjennom, likevel er det nok nå fornuftig å selge en spiller som jeg har hatt trua på tidligere. Han har ikke fått veldig mange muligheter, men de han har fått, har han definitivt ikke klart å ta vare på. I tillegg klarte ikke Glenn å imponere i Trysil, og det har vel vært et eller annet gærent med holdningene.

Fredag kom nyheten om at Andre Muri har forlenget sin kontrakt med oss. Det synes jeg er helt ok, for han har vært god i år. Likevel kunne jeg heller tenkt meg å satse på Jørgen Horn som tredje midtstopper bak Wæhler og Hagen. Men dette er ingen dårlig nyhet, Muri er en fin og profesjonell fyr som altså har overrasket positivt i år.

Wæhler er forresten med i troppen til Trondheim. Det er ikke Morten Berre.

Aviser og journalister

Det har vært en heftig uke siden vi tapte 1-2 mot Strømsgodset. Riktignok har vi bare opplevd peanøtter i forhold til hva Brann har gjennomgått etter sitt tross alt hederlige 1-2-tap, men det er fascinerende å se hvordan pressen virker og hva såkalte journalister kan få seg til å skrive.

Bergen og Brann skal være glad for å ha to lokalaviser som følger med på alt som skjer i Brann. Det at avisene skriver daglig om klubben og er på hver eneste trening, øker interessen rundt laget.

Samtidig er det jævlig tungt i motgang. Når begge avisene krever trenerens avgang, koker det i kålen til noen og enhver. Å si at det er mobbing og «tenk på familien» er direkte latterlig av Brann-ledelsen. Samtidig mener jeg det er et dårlig tidspunkt å skulle kaste treneren på. Alle vet jo at Mjelde sitter på oppsigelse og vil bli byttet ut ved sesongslutt, så hvorfor mase med å bytte han ut nå?

Magnus Wattne i Bastionen vil for eksempel hive Henning Berg nå fordi han angivelig har hodet sitt i Lillestrøm og ikke i Lyn. Hallo, i den klubben har det vært så mye annet som har krevd trenerens fokus, så hvorfor skulle en fremtid i Lillestrøm forstyrre han mer enn det kaoset som allerede råder?

Dagsavisen

Toppen av journalistisk vås kom i lørdagens Dagsavisen, skrevet av Tor Kise Karlsen. Han presenterer teorier med et galt utgangspunkt og fortsetter med den ene logiske kortslutningen etter den andre. Hør bare.

Fordi Jan Erik Aalbu skal ha sagt at han er skuffet over at vi ikke har fått mer ut av dette mannskapet, mener Dagsavisen at dette er ramsalt og beinhard kritikk av Martin.

For det første: Skulle han vært fornøyd? Selvsagt ikke. Taper du en seriekamp, er du misfornøyd uansett hvor bra du har spilt. Og hvorfor var egentlig dette så beinhard kritikk? Men kommentaren blir verre.

VIF heldige mot Godset

Trond Sollied skal visstnok ha sagt at man bruker to-tre uker på å innføre ny spillestil i et lag, ergo bør ikke Martin få lenger tid. Hvor mange tror du er enig i uttalelsen til Sollied? Når journalisten også innrømmer at han ikke ser at Vålerenga har ny spillestil i år, er det virkelig mulig ikke se en irriterende stil hvor alt på død og liv skal innom Martin, ser du ikke det så mener jeg journalisten er diskvalifisert til å mene noe om Vålerenga i det hele tatt. Og hør på dette:

«La gå med at de vant sjansestatistikken mot Strømsgodset med 12-5. Men sannheten er at Vålerenga kan takke Strømsgodset for deres til de grader unøyaktighet i overgangsspillet. Hadde drammenserne vært dyktigere da de erobret ballen, kunne det blitt langt verre en 1-2».

Dette er på nivå med uttalelser som at 2-0 er den farligste ledelsen i fotball. Alle vet jo at du vil heller lede 1-0 enn 2-0, for psykologisk er det mye verre å lede 2-0, og sjansen for å tape er jo mye større når du ligger to mål foran, all statistikk tilsier det.

Ja-mennesker

Så kommer en annen interessant teori, hvordan sånne teorier havner på trykk må jo skyldes at han skal rett hjem før lunsj:

«Han har sjøl plukket ut det apparatet som er rundt ham. Sånn sett får de rollen som ja-mennesker».

Eh, hvis du er redaktør i en avis eller trener i en klubb og plukker ut teamet du har tro på, hvorfor blir de automatisk ja-mennesker? Mulig det er sånn i Dagsavisen, men logikken kan nok ikke overføres til Vålerenga.

Tor Kise Karlsen avslutter kommentaren med å lure på om Klanen har tålmodighet til å vente til neste år med å få resultater. Det er også noe stort tøys. I den grad Klanen har en samlet oppfatning av situasjonen er det i alle fall ikke snakk om å kaste treneren i år. Den patrioten vil jeg gjerne se som kommer til å mene det i år.

Beklager så mye

Beklager at jeg bruker mye av helgedagboka på et gjennomført simpelt stykke journalistisk arbeid, det er bare det at jeg blir forbanna og provosert når jeg leser en blanding av sludder og unøyaktigheter tydelig preget av latskap, og kanskje drukkenskap. Jeg skjønner ikke motivet og jeg fatter ikke hvordan det får passere.

Dagasvisen: Kom dere heller på trening og vær den avisen som velger å følge Oslo-klubbene tett. Lørdag var faktisk dette den eneste artikkelen av seks sportssider som Dagsavisen hadde skrevet sjøl. Resten var resultater, langodds og «det skjer i helgen».

Krev gjerne trenerens hode på et fat over hele førstesiden. Da får dere respekt av meg, men artikler som «Er Vålerenga på rett vei?» er kun menings-, talent- og tannløst.

VPNs blogger

Vil du derimot lese om Vålerenga og fotball på høyt nivå, anbefales de nye bloggene på VPN. He he. Det er lektyre for far og mor!

Legg igjen en kommentar