Dagboka fredag 29. august 2008

Vi forbereder oss litt til kampen mot Rosenborg sent søndag kveld. Morten Berre, Kjetil Wæhler, Glenn Roberts og Bojan rapporteres å nærme seg friske. Og nevner i forbifarten at en gammel helt flytter på seg. Kamp mot Rosenborg Det er kamp borte mot Rosenborg til søndag, en kamp som Vålerenga tradisjonelt skal tape etter heroisk … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. august 2008»

Vi forbereder oss litt til kampen mot Rosenborg sent søndag kveld. Morten Berre, Kjetil Wæhler, Glenn Roberts og Bojan rapporteres å nærme seg friske. Og nevner i forbifarten at en gammel helt flytter på seg.

Kamp mot Rosenborg

Det er kamp borte mot Rosenborg til søndag, en kamp som Vålerenga tradisjonelt skal tape etter heroisk innsats. De siste årene har Vålerenga gjort mye for å rette på akkurat det, men vi kan dessverre ikke si at Vålerenga er favoritt. Lagene ligger omtrent likt på tabellen og har begge underprestert i år. Vinner Vålerenga så er man forbi Rosenborg, tap betyr at eimen av nedre halvdel blir alt sterkere, selv om tabellen er alt for jevn til at den burde finleses ennå.

Det er en del friskmeldinger vi kan glede med, men først et lite hjertesukk angående kamptidspunkt – og ja, jeg vet det ikke nytter: Søndag kveld kl 20 er såpass seint at det å kjøre opp til Trondheim blir helt uaktuelt for enhver som jobber mandager, skulle tro det var de fleste blant oss. Søndag kveld kl 20 også er såpass seint at pilsen etter kampen, som er en av de hyggeligere supportertradisjonene, også blir uaktuell, av samme grunn. Hvorfor skal sesongen legges opp bare for å tilfredstille sofagrisene? Og ja, jeg vet dessverre svaret på det også.

Så, i og med at Klansflyet opp til Trondheim skar seg, blir det til at vi får følge med laget «i ånden».

Mohammed Fellah sliter fortsatt, men vif.no melder at Kjetil Wæhler og Glenn Roberts begge trente for fullt på onsdag. Bojan Zajic og Morten Berre stod over samme trening.

– Bojan har hvilt litt etter hodesmellen mot Strømsgodset, men vi regner med det går fint inn mot helgen, sier Vålerengas fysioterapeut Morten Johansen til vif-fotball.no.

– Når det gjelder Morten er han usikker. Han viser framgang, men har ikke trent med ball enda, så det er litt tidlig å si noe nå.

Tror det hadde vært fint å ha med Morten «RBK-dreper» Berre med på turen, på benken om ikke annet. Det er ingen som er ute med karantene (men husk at Erik Hagen har to gule, starten mot Lyn er i fare med andre ord dersom han ikke legger bånd på seg i Trondheim). Martin Andresen seg fornøyd med spillet, om ikke resultatet mot Strømsgodset, så vi tipper at laget som starter ikke er så veldig forskjellig fra det som startet hjemme på mandag.

Rosenborg greide seg fint i går kveld med 5-0 seier over Djurgården og svever forhåpentligvis på en sky av selvtilfredshet. Vi kan ikke dy oss for å sitere VGs referat av kampen:

Svenskene maktet aldri å svare etter Rosenborgs fantom-andreomgang, og dermed er trønderne videre til den første runden i Uefa-cupen.

Når var det journalisten mente Djurgården skulle svare? I 3. omgang?

Nok en gammel helt

Det er visst uken for gamle helter i ord og handling. Vi leser i Dagsavisen at Geir Bakke er på vei ut av sjefsjobben i Moss, i retning assistenttrenerjobben i Stabæk som Petter Belsvik forlater. Kjip klubb, men vi kan ikke annet enn ønske sympatiske Geir Bakke all mulig lykke i den nye stilligen for det.

Legg igjen en kommentar