Dagboka torsdag 28. august 2008

En gammel helt utttaler seg om Martins posisjon i Vålernega, en annen er på vei tilbake til gamlelandet og ikke minst til en av Vålerengas motstandere. Nå holder det Vi skriver torsdag. Etter en liten, nødvendig, utblåsning har de fleste har nå greid å svelge unna skuffelsen, tenkt seg om såpass at de også husker … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 28. august 2008»

En gammel helt utttaler seg om Martins posisjon i Vålernega, en annen er på vei tilbake til gamlelandet og ikke minst til en av Vålerengas motstandere.

Nå holder det

Vi skriver torsdag. Etter en liten, nødvendig, utblåsning har de fleste har nå greid å svelge unna skuffelsen, tenkt seg om såpass at de også husker tilløpene til godt spill på mandag, og så smått begynt å orientere seg mot søndagens kamp der oppe på Lerkendal.

Ikke Aftenposten. Der kjøres det videre i stormløpet mot Martin Andresen. I dag er det Andresens forgjenger, Kjetil Rekdal som får stå som representant for kritikerene. Ikke at vi syntes det er fullt samsvar mellom hva Kjetil Rekdal faktisk sier og vinklingen på artikkelen «- Ville vært ferdig i utenlands klubb», men kjører man en sak så kjører man en sak.

Rekdal først:

– I en utenlands klubb ville Martin allerede vært ferdig med de ressursene han har fått. Ikke fordi det er Martin, det ville skjedd med hvem som helst. Når du har brukt 40-50 millioner og ligger nesten i bunn av tabellen er det logisk at ikke alle er like fornøyde, sier vår gamle helt.

Siste setning er vi utvilsomt enige i. Men den første sliter vi med. For det første så tror vi ikke at Norge skiller seg enormt ut fra utlandet at fotballsosiologien/øknomien/trenerøkologien kan sies å ha et helt eget sett med regler her kontra «Utlandet». Vi tipper at Martin i noen, utålmodige, klubber hadde fått fyken, i andre fornyet tillit og knapt et hevet øyenbryn. Den slags er helt avhengig av klubbens historie, situasjon, økonomi, supporterskare, hjemmepressens innstilling, og hva vet vi. Vålerenga har i alle fall gått inn i en ansettelse av Martin med øynene åpne. Han har hele tiden sagt at det vil ta tid å bygge et lag. Vi tipper han gjerne skulle vunnet gull i serien i år også, men ut fra det han har uttalt i media hadde det vært en bonus – det vil innsats ut over det han er blitt ansatt for. Og dette er tydeligvis også Kjetil Rekdal veldig klar over

– Det er veldig rart om de [Vålerenga] gjør noe nå. Vålerenga har gjort et valg, og må stå for det. Men hvis han starter neste sesong på samme måte vil lunten være kort. Det går en smertegrense for alle.

Men det er snøen som falt neste vinter. Så det problemet får vi eventuelt ta når det blir aktuelt. Problemet akkurat nå er heller at Vålerenga ikke har gledet alt for mange hjerter på hjemmebane i år. Det har vært litt for langt mellom omgangene som varmer hjertene på Ullevaal.

Tap gjerne ufortjent i ny og ne, men vis med kroppspråket og spillet og innstillingen og arrogansen og alt annet godt at det i så fall var et hendelig uhell og at Vålerenga selvfølgelig og alltid er best.

Så Aftenposten:

Tre hele dager på en klønete formulering av Martin Andresen er alt for mye. Har dere virkelig så lite å skrive om?

…og apropos gamle helter

Telmarksavisa melder at Arni Gautur Arason er på vei tilbake til Norge, nærmere bestemt Odd Grenland, av alle lag. Arason spilte vårsesongen for Thanda Royal Zulu i Sør-Afrika, og står nå uten kontrakt, men skal kunne være klar for spill allerede nå til helgen. Det blir med andre ord høyst sannsynlig et gjensyn til semi-finalen.

Legg igjen en kommentar