Dagboka onsdag 27. august 2008

Taper man fotballkamper blir det mas, taper man såpass mange at det går ut over tilskuertallet og på selvtillitten løs blir det til og med skriverier i avisen. VPN var først ute i går, idag får vi heller prøve å helle litt olje på vannet. Mas Det er større oppslag i både Aftenposten og Dagbladet … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. august 2008»

Taper man fotballkamper blir det mas, taper man såpass mange at det går ut over tilskuertallet og på selvtillitten løs blir det til og med skriverier i avisen. VPN var først ute i går, idag får vi heller prøve å helle litt olje på vannet.

Mas

Det er større oppslag i både Aftenposten og Dagbladet i dag: Man værer bråk i rosenes leir og «Martins prosjekt» skal under lupen.

Vi gir ordet til Drillo først, i Dagbladet:

– Ting tar jo tid i fotball. Martin tror på noe, og det er en ærlig og redelig sak, men jeg personlig tror ikke noe på det. Martin og jeg er veldig uenige om hvordan fotball skal spilles. Jeg synes for øvrig VIF var veldig mye bedre enn Strømsgodset i går, som dyrker den stilen til det ekstreme, sier Egil Olsen til Dagbladet.no og fortsetter,

– Alle lagene i Tippeligaen er for omstendelige etter min smak. Selv Stabæk, som er det mest gjennombruddshissige laget, diller for mye. Men at Stabæk er mest bakromsorienterte har med Jan Jönsson og spillertypene å gjøre. Der er ikke Vålerenga, selv om de også burde hatt typene. Moa er en bakromsspiller, han kunne i hvert fall vært det. Luton Shelton er hurtig, men uskolert.

– Hvis Martin ikke bryr seg om resultatene, da må han slutte nå. Da har han ikke ilden inni seg, mener Dagbladets egne Morten Pedersen.

– De har åtte landslagsaktuelle spillere i Storbæk, Hagen, Wæhler, Andresen, Hæstad, Strand, Fredheim Holm og Moa. Spillere som det siste året har vært innom landslaget, og spillere som Hareide klassifiserer som de beste i landet. Disse har Martin Andresen på treningsfeltet hver dag, og så ligger de som nummer 10. Dette er spørsmål Andresen må stille seg. For så lang tid skal det ikke ta, det må være noe galt med måten de trener på, spiller på og kommuniserer på, sier Pedersen.

Vi burde vel gi Kjetil Rekdal vel så mye spalteplass.

– Det kan være like lurt å gi ham tid. Kontinuitet og langsiktighet er viktig, men da er det viktig at det er progresjon, ikke at resultatene blir dårligere og dårligere, sier han, også til Dagbladet.no.

– Når det er sagt er det logisk at VIF ikke kan fortsette det nivået klubben gjør nå. Det gjelder forsåvidt Rosenborg, Brann og Lillestrøm også. Hvis planen i VIF er å bygge et lag over lang tid, overrasker det meg at såpass mange spillere oppi årene har blitt hentet inn. Det tar tid å sette et lag, klart det, men det er som sagt ikke juniorspillere Martin har hentet inn. Det er etablerte toppspillere, fortsetter Rekdal.

Som skrevet av Dagboka i går. I Aftenposten er det Klanen som få boltre seg. Hør Espen Knutsen

– Martin kunne vært litt mer ydmyk overfor oss supportere. Vi bryr oss fryktelig mye om hvor Vålerenga ligger på tabellen. Tross alt bruker vi mye tid og penger på å følge laget. Vi vil ikke være noe bunnlag, derfor er det respektløst å ikke bry seg.

– Vi har dårlig med tålmodighet nå. Eneste håpet er cupfinale, et cupgull vil redde situasjonen litt. Men serien er likevel viktigst. Vi i Klanen er også villig til å gi Martin mer tid, han får nok overleve i VIF selv om den første sesongen har vært skuffende. Men neste år må han levere, da er det viktig at det presteres.

Vi avrunder sitatfesten med en annen uttalelse vi er enig i, fra Nils Johan Semb, i Blabla ja.

– Andresen må få tid, og jeg tror han vil få tid. Han er ny i trenergamet og trenger tid for å tilpasse seg rollen. Jeg ser et potensial i laget, og Moa ser ut som en av de mest spennende i Tippeligaen for øyeblikket. La dem få arbeidsro. Det er min oppfordring til VIF, sier Semb.

Nå mangler det bare at Davy Wathne og Ivar «Hvem?» Hoff legger ansiktene i alvorlige folder. Men det gidder vi ærlig talt ikke vente på. Vi tar heller et sitat en av våre egne dro fram fra arkivet i går kveld – vi tror dette sitatet kan bli en gjenganger både her og der.

Noe av problemet er at Vålerenga i liten grad utnytter sjansene for gjennombrudd når den er der. Dt brukes rett og slett for lang tid. Det skyldes ikke minst at ballen for enhver pris skal innom Kjetil Rekdal. Det kan sies mye pent om hans betydning som bindeledd og ekspeditør, men ofte sinker han spillet såpass at motstanderen rekker å organisere seg.

Aften aften i følge Dagboka 14. august 2001.

Nå vil vi for all del ikke tolkes dit hen at Martin Andresen  tas av banen for at alt skal bli bra – det er flere enn ham blant «de gamle» som svikter, men det er også vært å tenke på at spillet gled ganske så bra den kampen Martin var ute med karantene.

Landslagsuttak

Vi legger merke til at Vålerenga tross tap fortsatt er meget sterkt representert på landslaget, der både Moa, Martin, Kristofer og Daniel får fornyet tillit. Et tegn på at Stabæk og andre høytflyvende lag er fyllt opp med utlendinger på sentrale plasser, at det unge U-21 kobbelet med Tarik og Skjelbred i spissen spilte dårlig sist, og at Åge Hareide må ha sett visse kvaliteter hos våre på mandag kveld. VPN gratulerer, og håper uttaket fører til større selvtillit og bedre spill fra våre unge lovende så vel som eldre etablerte.

Vålerenga fotball gir ungdom arbeidstrening!
Jobbsjansen er for ungdom mellom 17-24 år som står uten arbeid eller skoleplass. I prosjektet kommer ungdommene på innsiden av Vålerenga fotball, samtidig som de får arbeidstrening hos noen av våre samarbeidspartnere.
Les mer om prosjektet på denne linken: http://www.vif-fotball.no/article2112620.ece
Søknadsfrist: 5. september
Oppstart: 29. september
De fleste husker sin første heltidsjobb. Og når den i tillegg er hos Oslos stolthet husker man den ekstra godt : )

Legg igjen en kommentar