Vålerenga – Strømsgodset 1-2

Dusinet fullt av brente sjanser. Om bare tre av dem hadde gitt resultat, hadde det ikke vært så nøye med dårlig dømming og forsvarsglippen på slutten. Men det er målene som teller. Farvel topp fire. Er det rart vi er sure? Eller er vi det? Vålerenga – Strømsgodset 1-2 (0-1) 25.08.2008 – Ullevaal Stadion Tippeligaen … Fortsett å lese «Vålerenga – Strømsgodset 1-2»

Dusinet fullt av brente sjanser. Om bare tre av dem hadde gitt resultat, hadde det ikke vært så nøye med dårlig dømming og forsvarsglippen på slutten. Men det er målene som teller. Farvel topp fire. Er det rart vi er sure? Eller er vi det?

Vålerenga – Strømsgodset 1-2 (0-1)
25.08.2008 – Ullevaal Stadion
Tippeligaen 18. runde
8543 tilskuere

Vålerenga: Troy Perkins, Freddy dos Santos, Erik Hagen, André Muri, Jarl-André Storbæk, Bojan Zajic (Harmeet Singh inn 46), Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Lars Iver Strand inn 78), Daniel Fredheim Holm, Luton Shelton (Bengt Sæternes inn 63) Mohammed Abdellaoue

Strømsgodset: Espen Johnsen, Kristian Sørli, Alexander Aas, Glenn Brevik Andersen, Joel Riddez, Fredrik Winsnes, André Bergdølmo (Komlan Amewou 57), Christer George, Steffen Nystrøm (Stian Ohr 79), David Nielsen (Thomas Sørum 70), Mattias Andersson.

Mål:
0-1 André Bergdølmo , straffe 4
1-1 Mohammed Abdellaoue 49
1-2 Christer George 81

Gule kort: Jarl-André Storbæk 16, Alexander Aas 26 , Kristofer Hæstad 27, Mattias Andersson 90

Hoveddommer: Kjetil Sælen

Dusinet fullt av brente sjanser. Om bare tre av dem hadde gitt resultat, hadde det ikke vært så nøye med dårlig dømming og forsvarsglippen på slutten. Men det er målene som teller. Farvel topp fire. Er det rart vi er sure? Eller er vi det?

Si meg hvorfor er jeg så forbanna..?
Er det fordi Vålerenga nok en gang har sølt bort tre poeng? Er det fordi vi ikke fikk en topp dommer, som Svein-Erik Edvartsen, til denne kampen? Eller er det rett og slett fordi jeg er en gretten, gammel gubbe?

Feil.

Jeg er rett og slett gørr lei all surmulinga det siste døgnet etter Godset-kampen. La gå:

Det er forskjell på nederlag og seier.
Det er målene som teller.
Det er ikke veien som er målet.

Men jeg liker den siste tanken. Jeg tenker meg for eksempel et Godset-selvmål eller to, eller at Vålerenga putter et par lomper, direkte «stygge» mål, i motsetning til «flotte – drømme». Da hadde plutselig alt blitt noe helt annet: Superkamp, «detta var bra», årsbeste, bla bla bla.
Selv om absolutt alt ellers hadde vært kliss likt det vi så på Ullevål mandag kveld.

Jeg hører til de mange som må reise noen mil for å oppleve Vålerenga Live. Og jeg syns det var liv i Vålerenga mandags kveld. Selv om jeg ikke fikk seier denne gangen heller, så fikk jeg mye av det jeg kom for: Adrenalin-push, faen, åhh-nesten! Små gleder og sorger. Lunken kaffe og ekle pølser i gode lomper. Tinga som gjør at du velger tribunen framfor sofaen. Det som ikke er resultat – men stemningsorientert. Synd bare åtte og et halvt tusen sørger for stemning, spillerne viser jo at Vålerenga sakte og sikkert er på bedringens vei. Ingen hoftefest som mot Molde og Fredrikstad. Andre omgang bød på mye godt. Daniel helt rå, men etter vårt skjønn var Moa fullt på høyden og vel så det. Her lukter det framtid. Og kanskje framtida endelig har kommet til Daniel også? Det Vålerenga først og fremst mangler for den nære framtida, tror jeg er et par backer.

Hylekor og klagemur
Vålerenga er Vålerenga. Har alltid vært det. Så hvorfor klage så jævla akkurat nå?

Etter kampen har det vært så mye negativitet at jeg har fått fullstendig noia. Siden det er lenge til min neste time hos terapauten tenkte jeg tidligere ord om Vålerenga ville trøste. Jeg måtte helt ned i kjeller’n. Inn i støvete VPN-arkiver. Fornøyd kom jeg opp igjen med denne fangsten:

En sju år gammel Dagbok. Den 14. august 2001 siteres Aften Aften slik:

Noe av problemet er at Vålerenga i liten grad utnytter sjansene for gjennombrudd når den er der. Det brukes rett og slett for lang tid. Det skyldes ikke minst at ballen for enhver pris skal innom Kjetil Rekdal. Det kan sies mye pent om hans betydning som bindeledd og ekspeditør, men ofte sinker han spillet såpass at motstanderen rekker å oranisere seg.

Jøss, hørte du det,Martin!

Så hev din røst og støtt ditt lag
Mandag var det en del piping på tribunen mot egne spillere. Ikke bare spillet, men tribunelivet for sju år siden likner litt på dagens. Surmuling.

Jeg lo rått av bergensere som peip mot egne spillere søndag kveld, og jeg flirte bredt da et par kampers motstand var det som skulle til for at Åråsen blei lagt øde.

Skjer det samme hos oss?

Spillerbørs
Perkins 5
Dos Santos 4
Hagen 3
Muri 4
Storbæk 3
Zajic 4
Hæstad 5
Andresen 3
Fredheim Holm 5
Abdellaoue 6 BB
Shelton 4

Innbyttere:
Singh 5
Sæternes 4
Strand For kort tid

Legg igjen en kommentar