Kjære Martin.

Jeg håper du veit det er dagen derpå for mange av oss her i byen. Vi som bryr oss om den klubben du har sagt du også bryr deg om. Vi som har vært der lenge, og alltid vil være der. Vi som aksepterer at vi er en del av noe større enn oss sjøl, … Fortsett å lese «Kjære Martin.»

Jeg håper du veit det er dagen derpå for mange av oss her i byen. Vi som bryr oss om den klubben du har sagt du også bryr deg om. Vi som har vært der lenge, og alltid vil være der. Vi som aksepterer at vi er en del av noe større enn oss sjøl, vi som tenker at VIF er oss.

Men nettopp derfor, Martin, fordi vi alltid vil være her for klubben, ber jeg deg huske at vi ikke først og fremst er der for verken deg eller de andre spillerne. Vi er der for dere nå, ja, men vi vil være der for andre når dere ikke er der lenger. Derfor ber jeg om at du tenker på oss i dag, Martin, vi som har dagen derpå.

Vi som alltid er der mener ikke at vi har mer greie på fotball enn dere, vi mener ikke at vi kunne gjort det bedre. Noen av oss klarer t.o.m. å innse at noen ting går bedre og bedre for laget som er klubben våre nå. Jeg skal ikke legge meg opp i om du har ballen for mye eller om det blir for mye dilling med ballen i forsvarsrekka. Men jeg krever at du som den første viser oss at dere forstår at dere, du og spillerne, er en del av noe som er større enn dere sjøl. Av Vålenga. Og at det forplikter.

De av oss som sto og hutra med Olle og andre rariteter på Bislett krever ikke gull og store ting hver sesong. Vi krever bare dette Martin: Vis oss at dere skjønner dette. At det er dagen derpå for mange av oss her i byen. Det er ikke rare greiene som skal til: En hytta neve fra Allan Jepsen er et tegn vi forstår, en heva arm fra Panzer når vi synger om lista hans er en avtale vi aksepterer. Men hva med deg, Martin? Det holder ikke at du går først i garderoben etter å ha vinni kvartfinalen. Det holder ikke at du lusker ut på banen sist til oppvarminga. Og det holder ikke at du sier du er fornøyd når vi har tapt. For oss er det dagen derpå. Og det skal du vite.

Vi vil ha en sjef som vil ta gull. Ikke for seg sjøl, ikke for spillerne, men for oss som alltid vil være der og de som var der før oss. Vi vil ha en sjef som kommer først på banen og krever noe av oss fordi han sjøl gir alt for klubben. Vi vil ha en sjef som viser at Enga er større enn han sjøl. Vi vil alltid værra her, Martin. Akkurat nå må du være der for oss.

Mathis, Bendit Øvre GH.

Legg igjen en kommentar