Dagboka mandag 25. august 2008

Kamp mot Strømsgodset står på programmet i kveld. Det burde derfor ikke være noen tvil om hva dagens dagbok dreier seg om. Kamp mot Strømsgodset Det ble mye uavgjort i går. Unntakene er lagene fra nord som fortsatt holder seg irriterende utenfor Vålerengas rekkevidde. Topp tre er i stratosfæren, men resten av lagene står lagelig … Fortsett å lese «Dagboka mandag 25. august 2008»

Kamp mot Strømsgodset står på programmet i kveld. Det burde derfor ikke være noen tvil om hva dagens dagbok dreier seg om.

Kamp mot Strømsgodset

Det ble mye uavgjort i går. Unntakene er lagene fra nord som fortsatt holder seg irriterende utenfor Vålerengas rekkevidde. Topp tre er i stratosfæren, men resten av lagene står lagelig til for hogg, eller er i hvert fall såpass nærme at seier i dag gir Vålerenga solid heng. Som vanlig så fremkaller den slags situasjon lettere angst: Hvor mange ganger har en ikke tenkt «bare Vålerenga vinner dagens lette match så er vi med igjen». På papiret og generelt prinsippielt skal Vålerenga ha små problemer med å slå Strømsgodset. Ærlig talt, kan noen huske at drammenslaget har bydd på problemer noen gang? Men kampen skal likevel vinnes, og hovmod står for fall. Vi satser på at man tar sine forholdsregler i trenerteamet.

Et bort i mot komplett lag kan stilles i kveld. Freddy dos Santos er endelig klar etter å ha slitt med en hjernerystelse i noen uker nå. Kjetil Wæhler og Morten Berre sliter dessverre begge med strekk, mens Mohemmed Fellah som kjent fikk et like tilbakefall på sin langtidsskade og Glenn Roberts er nyoperert.

Troppen blir dermed omtrent som forventet, vi legger merke til at Ronny Johnsen er med som oldboysrepresentant og at Harmeet Singh og Amin Nouri stiller for de unge lovende. (Personlig skulle jeg gjerne sett Adnan Haidar på banen igjen, men han får vel sin time han og etterhvert).

Erik Hagen nærmer seg langsomt formen og i Kjetil Wæhlers fravær har man kanskje ikke store valget på stopperplass.

– Det er ikke noe å legge skjul på at jeg hoppa inn i dette altfor tidlig. Det har litt å si at vi ikke har andre stoppere tilgjengelig her i klubben, og de spurte om jeg kunne spille så tidlig og da sa jeg ja, sier Hagen sjøl til vif.no og forsetter,

– Jeg er totalt utslitt. Hadde en trening her på onsdag eller torsdag, og når jeg kom hjem kastet jeg opp og var syk hele dagen. Det tar tid å bygge opp formen igjen.

Ved siden av Erik Hagen finner vi nok Andre Muri. Uten å ha sett treningene denne uken tipper vi at Freddy starter på benken og at Jepsen og Storbæk starter som backer.

Midtbanen gir seg selv: Andresen og Hæstad på midten, Zajic og Fredheim Holm på kantene. Eller?

På topp finner vi uansett Shelton og Moa, mens Bengt Sæternes får en sjanse eller to utover i kampen, litt avhengig av hvordan det går.

Skulle være lag bra nok til å slå Strømsgodset det. Det sammen mener Aalbu i dagens program:

– Målsettingene til Vålerenga med topp fire i serien og cupfinale lever fortsatt, og vi skal jobbe knallhardt for å nå de målene. Vi får flere og flere spillere i form, noe vi også ser i landslagsuttaket. Vi håper vi kan bite godt fra oss i høstsesongen og at dere på tribunen vil være med oss hele veien til november.

En rask titt på tabellen, uten å tenke alt for mye, bekrefter inntrykket av at topp fire er det beste Vålerenga kan håpe på i år. Det vil si om man tolker topp fire som fjerdeplass. Og dersom noen tolker dette ditehen at vi er misfornøyd med en fjerdeplass tar de grundig feil: vi hører med til de som har vært med såpass lenge at alt over sjuendeplass gir godkjent. På den annen side, det er usannsynlig mye morsommere å vinne kamper enn å tape eller spille uavgjort, og en vinter der en har europacup spill i mente er knapt som vinter å regne.

Morten Berre

Vår helt Morten Berre (33 så vidt vi husker) har fornyet kontrakten og kommer til å være Vålerengaspiller også de neste to sesongene til og med 2010. Bra! sier vi. På sine bedre dager er Morten en av norges beste midtbanespillere, plasseringssikker og umulig å ta fra ballen. Vi husker med glede hvordan Tromsøs backer omtrent var på gråten når Berre nærmet seg 16-meteren, synd at innleggene og farten ikke alltid er av like høy standard. Men det overser vi glatt og gleder oss til nye år med Morten Berre i blått.

Lista til VPN

Jepp du kan komme dit. Med melding i postkassa så snart dagboka er klar.

Legg igjen en kommentar