Dagboka torsdag 21. august 2008

Vi smiler litt fornøyd over at den «enes død ble den andres brød». Det skjer viktige ting i stadionsaken, og så har vi en liten gladsak på slutten – slik andre seriøse medier har. Den enes død, den andres brød Moa fikk plassen til en skadet Carew igår. Moa spilte med Helstad på topp, og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. august 2008»

Vi smiler litt fornøyd over at den «enes død ble den andres brød». Det skjer viktige ting i stadionsaken, og så har vi en liten gladsak på slutten – slik andre seriøse medier har.

Den enes død, den andres brød
Moa fikk plassen til en skadet Carew igår. Moa spilte med Helstad på topp, og Helstad måtte finne seg i å spille andrefiolin. Moa er i form, og det manglet vel kun noen små centimeter på at han skulle score i A-landslagsdebuten sin. Og det ser vel ut som om flere av våre gutter er på vei til å prikke inn høstformen.

– Han var god. Han viste ingen respekt for motstanderen, og det må til for å lykkes på dette nivået, sier Helstad til ANB.

– Jeg synes det var utrolig gøy å debutere. Jeg følte jeg fikk til å slappe av og gjøre det jeg vil, sier Moa.

– Jeg hadde noen sjanser, men fikk ikke helt uttelling på dem, legger han til.

– Tror du at du kan gi Helstad kamp om spissplassen ved siden av John Carew?

– Vi får se. Alt jeg får gjøre er å spille godt for Vålerenga, sier Moa, og vet at både Tarik Elyounoussi og hjemsendte Steffen Iversen er aktuell til kampen mot Island om to og en halv uke.

Vi kan like den gutten. Moa, altså. En spiller som sikkert kommer til å bli et forbilde fro svært mange unggutter i tida som kommer.

Dessverre for oss er det vel mye som tyder på at Moa fort kan bli for god for oss og Tippeligaen. Utenlandske klubber vil garantert få øynene opp for han, dersom han får spille i den kommende VM-kvaliken. Et tveggea sverd dette, men for all del: Kan vi kjøpe en spiller som Moa og selge han med ekstrem fortjeneste viser det i alle fall at vi gjør noe riktig.

Bra for Skeid er det også, siden de vel skal ha 25% av en evt. videresalgssum. Går han for 20 millioner er det 5 bananer i kassa til Skeid, og det hadde de aldri fått dersom han hadde fortsatt der oppe på Voldsløkka… (Kanskje noe å tenke på når dere bruker 2 x 45 minutter på å synge hvor hardt dere hater Vålerenga neste gang vi møtes.)

Den enes død, den andres brød osv…

Vi noterer oss også at alle de andre spillerne fra vårt lag fikk spilletid i kampen. Fra det 43. til det 45. minutt hadde vi en hel «firer» på banen med Moa, Hæstad, Holm og Andresen.

Ikke dårlig for et lag som ligger på niendeplass i serien…

Ambisjoner og sånt
Niendeplass ja…

Det er fortsatt 27 poeng å spille om. Vi ligger på 23 poeng i dag (og det er ALT for dårlig med de ambisjonene vi har), men vi vet at er man først i siget så kan poengene komme trillende på en snor.

Og gjør de kan vi begynne å snakke om topp-fire eller en medalje. På den andre side så er det mulig å bli seriemester med 50 poeng også, men medalje blir det garnatert – vel og merke dersom vi stort sett vinner alle de siste 9 kampene våre.

Vi har tittet litt på tallene for dette årtusenet hos Nifs.no og funnet følgende:

År Gull (lag) Sølv (lag) Bronse (lag)
2000 54 (RBK) 47 (Brann) 45 (Viking)
2001 57 (RBK) 56 (LSK) 49 (Viking)
2002 56 (RBK) 50 (Molde) 47 (Lyn)
2003 61 (RBK) 47 (B/G) 42 (Stabæk)
2004 48 (RBK) 48 (VIF) 40 (Brann)
2005 46 (VIF) 45 (Start) 44 (Lyn)
2006 53 (RBK 46 (Brann) 44 (VIF)
2007 54 (Brann) 48 (Stabæk) 47 (Viking)

Med andre ord så er mulighetene for medalje fortsatt tilstede, gullet er nok gone, og vi skal spille opp mot vårt beste for å ta et sølv. En bronse er muligheten, men da må gutta ønske å vinne NOE, ikke bare vinne noen kamper.

Nå skal jeg ikke spå alt for mye, men det vil forundre meg om ikke Stabæk haler sitt første seriegull i havn i år. De er bunnsolide i stort sett alle ledd på banen, og det eneste som ser ut til å stoppe dem er beinbrudd på Pall-Gunnarson, Nannskog og han «lille med teknikken & farta».

Kampen om sølvet er like tett som kampen om den nest-fineste dama på dem lokale puben klokka halvtre en lørdagsnatt.

En krone for et kongerike
Så er kampen om tomta til en krone på vei inn i EU-byråkratiet. Vålerenga Fotball har bedt om møte med ESA for å diskutere hvordan klubben kan overta en kommunal tomt på Valle Hovin på en måte som ikke bryter europeiske regler mot ulovlig offentlig støtte.

ESA er da EFTAs overvåkningsorgan, som Norge er en del av. Og de skal sikre at man ikke gir aktører innenfor EFTA-området fordelaktige betingelser (eller subsidier) som gjør at det blir vanskeligere for andre aktører innefor dette området å konkurrere med den/de som evt. mottar eller blir tildelt disse fordelaktighetene…

Ok, ei spade for ei spade:

Er det slik at Vålerenga vil høste noen fordel av å få ei tomt for ei krone? Hvis ja – hvorfor. Det er mye juss som skal pløyes i denne saken. Det som har vært det største ankepunktet fra vedtakets motsandere er at man gir bort offentlig eiendom til et selskap som tilbyr et kommersielt underholdningsprodukt (Høyre).

Vålerenga har svart med å påpeke at det er breddeklubben som skal eie stadion. Den skal være en gave til hele Oslo Øst. Derimot er det Vålerenga Fotball ASA som skal stå for den daglige driften, og som skal forvalte pengene som tjenes ved utleie av næringslokaler mm.

Mange er de der ute som ikke unner oss dette. Selvfølgelig. For det er jo dere – BØNDER – som er vant med å få subsidier. 1.7 millarder kroner kosta jordbruksoppgjøret oss. Og hva har vi fått? Økte matvarepriser, økte renter og stort sett ikke noe mer enn akkurat det.

Forstå det den som vil, men når byggingen skal legges ut på anbud regner jeg med at det er firmaer fra Oslo Øst som får kontraktene, og ikke en gjeng med «liksombønder» som kommer nedover med anleggsmaskinene, graver’ne og alt det andre utstyret de tilfeldigvis har der inne på låven.

Jeg mener at Vålerenga Stadion skal bygges av folk fra østkanten, for folk fra østkanten!

Gladsak?
Gladsaken utgår. Jeg blir så inni hampen forbanna av å møte den norske Janteloven. Så inni hampen forbanna at jeg nesten får lyst til å løpe ut på et gjorde og kaste opp i åker’n til bonden som eier dette jordet.

Så trenger du en gladsak kan du lese litt på sidene til klubben og være med på å gjøre oss til Norges mest besøkte fotballsider.

Legg igjen en kommentar