Dagboka tirsdag 19. august 2008

Odd i semifinalen, sikker plass for rekruttene (?), var det feil det vi skrev i går – det vet vi nå. Og noen har vært skikkelig kjipe. Ei dagbok i kompakt format er fint på en tirsdag der tåka henger tett over byen. Hjemmekamp mot Odd I den überkjedelige cupen er det foretatt trekning av … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. august 2008»

Odd i semifinalen, sikker plass for rekruttene (?), var det feil det vi skrev i går – det vet vi nå. Og noen har vært skikkelig kjipe. Ei dagbok i kompakt format er fint på en tirsdag der tåka henger tett over byen.

Hjemmekamp mot Odd
I den überkjedelige cupen er det foretatt trekning av semifinalene.Søren.

Vålerenga møter Odd på Ullevaal, og Stabæk møter Molde på Nadderud. Gjesp.

Billetter til kampen kan man sikkert får kasta etter seg på gata, evt. få betalt for å ta i mot – for dette kommer til å bli så jævla drita kjedelig at det nesten ikke til å tro. Stønn.

Vi her i VPN oppfordrer alle til å drite i klubben, laget og alt den står for. For det er det siste strået vi kan klamre oss til i årets sesong. Den har jo vært en total fiasko fra første spark. Gudbedre.

Vi innrømmer at avsnittene ovenfor er sterkt påvirket av hva diverse sportsjournalister har skrevet i det siste. VPN er som alle andre en lett påvirkelig gjeng, uten meningers mot. Rett og slett en gjeng med dilletanter.

Rekruttene sikrer plassen, eller?
Etter at noen tok tak på Valle, er det klart at rekruttene ser ut til å ha karra seg opp på sikker plass. Det måtte en del gamle ringrever til for ordne den biffen.

Klubben sier det i alle fall slik, men VPN mener at det ikke er like sant, selv om det står skrevet. Merkelig nok. Vi tror at laget må kjempe til siste kamp, og at noen sikker plass ikke skal forskutteres.

Vi vet nemlig at alt som kan gå galt, det går galt når hundreogetterute. Vi var der i 2000 i strirgenet på Ullevaal. Ingen trodde at det skulle skje, men det skjedde. Vi var der i Vallhall i 2003 og det var 6 minutter unnna katastrofe.

Så la oss ta en kamp av gangen, et steg oppover på tabellen hver uke, og så ser vi det an når det ikke er noen teoretisk mulighet for å miste en av de viktigste plassene vi har ved siden av niendeplassen i serien.

Gress eller kunstgress
Det ser ut som om vår egen nye storstue blir utført med kunstgress. Grunnen er at man da kan bruke den til mye mer enn 15-20 fotballkamper i løpet av et år, uten at gresset dør hver gang man gjør noe annet på fotballbanen enn å spille fotball der.

Så kan man jo spørre seg om en fotballbane nødvendigvis trenger å bli en jævla «amusement park» for at den skal gå rundt? Tydeligvis er det slik at man faktisk må lage et «teater» av arenaen sin slik at artister som f.eks. Justin Timberlake og Madonna kan komme og lage skikkelig show for hylende tenåringsjenter og halvgamle mødre.

Jeg er sterk motstander av kunstgress, men en kompis av meg liker det. Han sier det slik:

«Velkommen til nåtiden min venn…»

Han liker også silikonpupper, el-biler og Lite-ølet i Tuborg. For en fyr.

Vi kan jo legge til at Bodø/Glimts spillere klagde på Ullevaalmatta for de den ikke var like jevn som det gusjegrønne gresset på Aspmyra. Det var faktisk det som gjorde at de tapte kampen. Men hallo? Den var jo totalt uviktig.

Cupfaktafeil
I går kom vi til å skrive at vi slo ut Brann i kvartfinalen i cupen i 1997. Det er jo riv ruskende feil. Det var i fjerde runde. Det var Sogndal som fik smake på grisebank i kvartfinalen. Resten av faktaene i var riktige: At det var Viking i semien og at det var John Carews store gjennombrudd i norsk fotball.

Men da fikk vi jo retta opp i det. Men det er jo ingen som egentlig bryr seg om dette lenger. Cupen er bare så nittitallet assa. Det er serien som ruler assa. Fy fader assa.

Apropos Carew & Co.
John Carew hadde vondt i ryggen og var usikker foran morgendagens landskamp mot Irland. Steffen Iversen havna på fylla med et par gamle Vålerengakompiser etter cupkampen mot Bodø/Glimt, og han ble liggende på ryggen til langt utpå formiddagen i går,

Det likte Hareide dårlig. «Man forsover seg ikke til oppmøte klokka 12». Ikke det? Jeg har klart å fosove meg til oppmøte klokka 14, klokka 16, klokka 18 og klokka 20 jeg. Men det var den gangen jeg jobba som nattevakt på Enmma Hjort ute i Bærum…

Vi skjønner jo godt hvorfor Mamma Iversen ville ha Litj-Ivers hjem til Trondheim. Her i Oslo er det jo alt for mange fristelser for en gutt som Steffen. Han ble i alle fall observert i svært så godt humør på utestedet Living Room sammen med flere av gutta på laget vi holder med.

Om Moa eller Daniel var samme med dem vites ikke. De er i alle fall tatt ut til den ekstremt viktige landskampen i morra. Vi gratulerer gutta med plassen, men sier som sant er: Hold dere skadefrie.

Vålerenga i dag
Skrive en del innlegg i diskusjonsforaer og framheve hvor utrolig dum, døll, kjedelig og uinteressant den norske cupen er. Det er viktig å ikke har for store mål her i livet. Topp ti i eliteserien er mye viktigere enn cupgull.

Legg igjen en kommentar