Dagboka mandag 18. august 2008

Stod du opp så lett som bare det i dag? Lå verden for dine føtter? Hadde du kanskje fått deg en liten «bonus» av madamen før Ole Lukkeøye strøk deg pent på kinnet og sa: «God natt du lille Vålerengagutt – sov godt». Sang du Vål’enga Shangri La i dusjen? I semi’n… Så var vi … Fortsett å lese «Dagboka mandag 18. august 2008»

Stod du opp så lett som bare det i dag? Lå verden for dine føtter? Hadde du kanskje fått deg en liten «bonus» av madamen før Ole Lukkeøye strøk deg pent på kinnet og sa: «God natt du lille Vålerengagutt – sov godt». Sang du Vål’enga Shangri La i dusjen?

I semi’n…
Så var vi jaggu én kamp unna folkefest i begynnelsen av november. Vålerenga er en klubb med gode tradisjoner innen cup, det har vært fullt trøkk fra tribunene fra kamp nummer en til de finalene vi har spilt. Hvem glemmer vel kvartfinalen hjemme mot Brann på Bislett i 1997, eller semifinalene (ja man spilte to stykker før) mot Viking og John Carews absolutte gjennombrudd i norsk fotball.

Kampen sett med egne øyne var en demonstrasjon på hva som kan komme til å skje dersom «Nye Vålerenga» begynner å finne en stabil oppskrift på hvordan man vinner kamper. Og ikke minst: Hva som kan skje når gutta finner ut at de vil vinne noe.

Banens beste var uten tvil Moa. Han jobber som en terrier fra start til slutt, og blir belønnet med en assist og ett mål. Det første målet er Moa sitt. Luton får ballen servert på sølvfat etter at Moa nok en gang løper, takler og gjør mer enn noen annen spiss jeg har sett på laget vårt tidligere. Moa er rett og slett et angrep alene. Goalen hans var av den ekstremt vakre sorten. Og her får han ballen servert av Klansfavoritt nummer én. Bojan som nå begynner å bli veldig varm i drakta slår en perfekt stikker til Moa som klinker ballen i krysset, og dermed var det hele klart vi er klar for semi’n.

Etter dette var det vel egentlig bare å sette på cruisekontrollen og komme seg helskinna inn. Et par spennende innhopp fra Singh og Haidar viser at det er nok av spillere å bygge videre på når de gamle hestene er klare for avl.

Hvor var du?
Sett kryss og send inn til medgangssupporter@klanen.no:

[ ] Jeg var på hytta og gadd ikke å stresse inn til by’n siden kampen begynte så tidlig.
[ ] Jeg var full på lørdag og våkna klokka fem, så da forsov jeg meg kan man si
[ ] Jeg gadd ikke å gå på kamp, cupen er uviktig.
[ ] Jeg syns laget spiller dårlig, men jeg er heeeelt med når vi skal spille finale da.
[ ] Jeg syns det er på tide at noen tar tak og sørger for at vi vinner kamper før vi spiller dem, da kommer jeg.
[ ] Hæ, var det kamp i går?

Vi skal ikke gjøre annet enn å registere at det var 5616 på kamp i går. Noe VGs journalist Jamel Rake har valgt som sin «vinklng» på gårsdagens kamp. Dette var de som orket å se kampen. Og dermed slutter journalisten at dette er et tegn på cupens status i Norge akkurat nå.

Jeg aner ikke hva de som ikke kom seg på kamp drev med. Og skulle jeg driste meg til å komme med et forslag så måtte det være at de som kan framvise billett fra alle kampene fram til en eventuell finale er de som stiller først i køen når finalebillettene legges ute for salg. I dag er det alle medlemmer av Klanen som kan få billett, og det betyr jo at man kan sikre seg en attraktiv finalebillett ved å være «støttemedlem».

Jeg har sjøl opplevd å møte folk på finalekamp som aldri har vært på en Vålerengakamp tidligere, og som ikke har vært det siden. Men de har en kompis som hadde sikra seg to billetter siden både kompisen og kona hans var medlemmer av Klanen. Kompisen min som var nyfrelst supporter det året måtte se kampen hjemme i stua…

Men tilbake til Jamel Rake i VG. Jeg syns det er en utrolig teit vinkling du har valgt på saken din. Ikke fordi du ikke har et poeng, men rett og slett fordi du stjeler all fokus fra kampens store spiller og det som må sies å være årets cupmål så langt. Og det er faktsik synd at de skjer med en så sympatisk spiller som Moa.

Men sånn er det vel å være sportsjournalist (tipper du er sommervikar) i VG. Man finner den vinklingen som overskygger det faktum at man ikke kan en dritt om det man er satt til å skrive om. Fotball altså.

Vålerenga i dag
Smile, glise, lese aviser, lese forumet, lese om Vålerenga på klubbens egne sider. Lure litt på hvorfor Martin gikk rett i garderoben – skulle han rett til Nadderud for å se Stabæk slakte Godset, skulle han i søndagsmiddag ute på landet, hadde han time hos fysio’n eller var han misfornøyd med egen innsats?

Eller: Stikke på kamp på Valle klokka 18.00 i dag og se et toppa VIF2 spille mot gutta litt lengre oppi dal’n…

Fotball er digg om du er entusiast, slabbedask eller rabagast!

Legg igjen en kommentar