Dagboka mandag 11. august 2008

Hører dere bønda nå? Ja-a, ja-a! Vi gråter litt over spilt melk og over en for tidlig avgang. Så var han der igjen. Tommy Øren. Mannen som sendte Vålerenga ned i gjørma i 2001, gjorde sitt for å drepe det meste av medaljehåpet vårt i år ..eh..i går. Kunne han ikke holdt seg hjemme? Reist … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. august 2008»

Hører dere bønda nå?
Ja-a, ja-a!
Vi gråter litt over spilt melk og over en for tidlig avgang.

Så var han der igjen. Tommy Øren. Mannen som sendte Vålerenga ned i gjørma i 2001, gjorde sitt for å drepe det meste av medaljehåpet vårt i år ..eh..i går. Kunne han ikke holdt seg hjemme? Reist dit han kom fra. Det var jo rockefestival på Årdalstangen denne helga. Målrock. Medan han dreiv si eige private målrørsle på Briskeby. Dårleg gjort, Tommy Røyrleggjarson!

Vel, vel. Det var ikke bare Tommy Ørens feil at vi missa mot bånnlaget på Hamar. Ikke undervurdering heller. Du undervurderer ikke et hjemmelag som har banka Viking og RBK, spilt uavgjort mot Brann og tapt ufortjent mot serielederne. Uflaks, da? Nei, ikke det heller, bare litt. Det dreier seg nok mest om ubesluttsomhet og udugelighet. Eller er det rett og slett nerver?:

Kaptein Martin Andresen ser at spillerne hans oser av frykt, sitat Dagsavisen.

– Vi leder 1-0, og så ser det ut som om spillerne begynner å tenke på det. De begynner å gjemme seg. Vil ikke ha ballen og går bare i sånne halvveis posisjoner, sier Martin til Dagsavisen på nett.
– Og så begynner vi å lempe langt og høyt, fortsetter Martin Andresen, før han avslutter med å si at det er dumt mot HamKam. For i midtforsvaret har de to konger i lufta i Frode Bjørnvik og Knut Henry Haraldsen (Sonja)

I den samme Dagsavisen leser vi:

Hjemmelaget hadde en god avslutning, men skaper altfor for få sjanser. Dessuten spilte de ikke smart nok. Det er dumt å nesten bare pumpe høye baller mot Vålerenga-forsvaret med André Muri og Erik Hagen.

Lempe langt, pumpe høyt. Det er dumt det. Men kanskje fotball  være sånn for å spare naturgresset.

Vi som følger laget land og strand begynner også å ose av frykt. Vi frykter at det fryktelige opplegget alt-innom-Martin fortsetter, og at Martin selv fortsetter å sinke spillet. Hos Martin er en forutsigbar tåpelighet i TV2-underholdningen. Synd om serien er i ferd med å få fast plass også i TV2-sporten.

Og da gir vi oss med det negative. For rett skal være rett: Bevegeligheten var bedre enn i forrige kamp mot Fredrikstad. Det er ikke  mye som mangler før det kjappe veggspillet i midten sitter. Det var ikke  mye som mangla på at vi kunne leda med tre tidlig i andre omgang. Og da hadde det plutselig vært en topp kamp. Selv om den ellers hadde vært den samme, som altså mange kaller en bånn kamp.

I går så vi i et kort glimt konturene av en stor back. Hadde straffescoringa plutselig gitt Storbæk selvtilliten tilbake? Frisparket som subba vinkern. Løpet, driblinga og innlegget som Allan eller Luton nesten putta. Dessverre ble det med det korte glimtet, JAS. Men nå veit både du og vi at du kan!

Vi så også konturene av en stor dommer. Straffen var soleklar, men likevel en tanke billig. For Sæternes hadde nok ikke rukket ballen selv om han ikke hadde blitt felt. Men det vi husker best, var at dommern ikke dro opp det andre gule så Panzer hadde sett rødt. Ditlefsen skjønte vel fort at den karakteristiske ryggkrabbinga til Panzer i første omgang ikke burde vært belønnet med gult. Bra. Har vi noe begrep eller rop som heter Dommer-engel?

Nå er det engang sånn at vi ikke går på kamp for å nyte dommere. Helst vil vi nyte spillet, men om det uteblir, som i store perioder på Briskeby søndag, går det an å nyte benken og trenerne. Toro reiv seg i håret, trava fram og tilbake, sparka og slo digre høl i lufta. Sånt liker vi. Godt å se det er litt temperament i mannen, godt å se at heller ikke han likte det vi så på banen. Mens Arne Erlandsen var godt fornøyd med ett poeng, var Tor Ole Skullerud uvanlig skuffa over poengtap.
Og om du, kjære leser, er usedvanlig skuffa over dette kampreferatet, bør du snarest klikke deg over til vif-fotball og lese referatet der.

Det nærmer seg kvartfinale i cupen, både for junior og senior. Det hadde vært noe, det.To bøtter. Det vil redde mye av sesongen. Og seniorbøtta er vel eneste farbare vei til Europa, om ikke Vålerenga løfter seg litt og kan ta sikte på kjøkkenveien via Intertoto-cupen. Så vi velger å glemme nedturen på Hamar, vi hopper bukk over tapte poeng og hopper over til tidligere hoppsjef, avhopperen Jan Erik Aalbu som har hoppet fra ..eh hoppstilling til toppstilling til toppstilling de siste årene.

Det er klart det vil spekuleres i hvorfor Jan Erik Aalbu velger å forlate Vålerenga. Aviser og TV får boltre seg med sine tanker, blindskudd og feiltolkninger før VPN selv kommer på banen med nøktern informasjon om hva og hvorfor. Foreløpig setter vi en knapp på Dagbladets kommentar. I lørdagsavisen skriver Morten P at Aalbus valg ikke er direkte overraskende, at han har fått nok og at ”Dette kunne aldri gå bra”. Morten Pedersen skriver at det er Martins inntreden i Vålerenga som har skjøvet Aalbu ut i kulda, men poengterer at det ikke lukterperson, men sak av denne avgangen. Morten P avslutter med denne kommentaren:

Dermed ser Jan-Erik Aalbu ut til å greie å skille snørr og barter i denne saken. Klarer Vålerenga det samme, kan de komme styrket ut av en sak jeg er sikker på de så på med skrekk og mediegru fredag ettermiddag.

VPN viser for øvrig til Dagbladets intervju med Jan-Erik Aalbu fredag, og siden det var vanskelig å linke opp saken, bringer vi intervjuet i sin helhet her:

Han velger å si opp jobben fordi arbeidsoppgavene er blitt gradvis justert, og den tette kontakten mot laget og trenerne tonet ned, heter det i en pressemelding fra VIF.

– Det er ingen dramatikk eller konflikter som ligger bak dette. Det er noe jeg har tenkt på over tid, sier Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.no.
– Da jeg startet i 2006, hadde jeg et klart mandat for å jobbe tett på trenere og spillere. Men etter hvert har jeg fått andre oppgaver som ikke tillater så mye kontakt. Da blir jobben mindre interessant for meg, utdyper han.

Dette til tross – 45-åringen slutter ikke i jobben etter før etter sesongslutt. Da har han ingen ny jobb å gå til.

– Noen vil kanskje si at jeg virker febersjuk og gal som trekker meg fra en så spennende jobb uten å ha noe nytt å gå til, men jeg vet iallfall ikke hva jeg skal gjøre etter sesongslutt, sier Aalbu.

Lederen for sportslig utvalg i Vålerenga Fotball, Raymond Johansen, tar oppsigelsen til etterretning
– Vi beklager at sportsdirektøren gir seg, sier Johansen til VIF.no.

Aalbu vil likevel ikke trappe gradvis ned, men gi alt i innspurten, forsikrer han.
– Framtida ser lys ut
– Er vi flinke nok kan det bli et trofé allerede i høst. Framtida ser lys ut. Vi har en fantastisk spillergruppe, skryter den avtroppende sportsdirektøren.

Styreleder i Vålerenga Fotball, Odd Skarheim, liker ikke at Aalbu går.
– Det er trist at Jan-Erik slutter, men vi er glade for at han jobber ut året, slik at vi har god tid til å finne en erstatter, sier han.

Vålerenga i dag
Slikke sår.
Støtte U-laget i kampen for å overleve i andre:
Vålerenga 2 – Steinkjer , Valle Hovin kunstgress kl 1830
Bojan, Moa og Berre spiller mot det gamle ”storlaget”

Legg igjen en kommentar