Helgedagboka, lørdag 9. august 2008

Etter tullekampen mot Liverpool er det godt å vende tilbake til hverdagen og alvoret. Kontrastene kunne nesten ikke vært større, vi går fra ett av verdens beste lag til HamKam. Det skal handle om fotball og pupper, det skulle bare mangle det er jo helg. Hengepupper eller silikon Kunstgressbaner blir ofte kritisert både av aktive … Fortsett å lese «Helgedagboka, lørdag 9. august 2008»

Etter tullekampen mot Liverpool er det godt å vende tilbake til hverdagen og alvoret. Kontrastene kunne nesten ikke vært større, vi går fra ett av verdens beste lag til HamKam.
Det skal handle om fotball og pupper, det skulle bare mangle det er jo helg.

Hengepupper eller silikon
Kunstgressbaner blir ofte kritisert både av aktive og av oss supportere. På søndag skal vi spille på selve argumentet for å bygge ut kunstgressbaner. Det heter seg jo at de dummenste bønda får de største potetene, hva det betyr at de største bønda i Norge har det dårligste gresset er vi mer usikre på. Når dama di spør om du foretrekker silikon eller ekte varer svarer du naturligvis det hun har. Valget er ikke vanskelig, se for deg skrukkete hengepupper som henger ned til trusekanten kontra ett par faste frekke bryster som nærmest strekker seg mot deg. Det er litt sånn med kuntgress også, som fotballromantiker er det lett å være mot. Når man ser baner som Briskeby er det lett å bli usikker igjen. Fotball må spilles på baner som egner seg til nettopp det, det er viktigere enn om kyr kan spise underlaget.

”Rosenborg er rævva”
Vi husker Steffen Iversen og disse bevingede ord og glemmer heller ikke hvordan de reagerte i Trondheim. I Hamar gjør Abiodun det samme mot HamKam, forskjellen er at han hater klubben mens han fortsatt spiller der og at han gir uttrykk for det nærmest konstant. Det er vel heller ikke slik at Abiodun har utmerka seg med sympatiske oppførsel utenfor banen som skulle gjøre han lettere å trykke til sitt bryst for hamarsingene. Heldigvis for Abiodun er ikke disse folka veldig kresne, her møter de opp uke etter uke og hyller mannen som pisser på byen og laget dems. Skulle undrenes tid ikke være over og Abiodun blir kåret til banens beste på søndag risikerer vi at han får en telefon fra TV2, litt spesielt det også.

Narrer som skarrer
Når man ser hva de holder på med i Bergen for tiden, så skjønner man mer og mer hvordan vi ble oppfatta for tyve år siden. Nå har de sparka assistenttreneren til Mjelde, det spesielle er at Mjelde selv var i mot avgjørelsen. Det som er enda mer spesielt er uttalelsen fra Mjelde når han blir spurt om han har vurdert å trekke seg, svaret er sensasjonelt nok:

– Jeg har ikke råd til å si opp selv.

Det må være spesielt at det er fattigdomsproblematikk som gjør at Brann fortsatt må slite med Mjelde. Hadde jeg vært brannsupporter, så ville jeg ha startet kronerulling på flekken.

Aabrekk med ny jobb
Vi gratulerer Harald Aabrekk med ny jobb som hovedtrener i Brann. Det må være rart å ha overtatt jobben til noen som fortsatt er der og fortsatt tror han har den. På ett eller annet tidspunkt må jo Bruun-Hanssen være tøff nok til å si offentlig at «Harald Aabrekk har i dag tatt over som hovedtrener ut sesongen.»

Suksess for juniorlaget
Vålerengas juniorlag slo i går XXX 4-0 i fjerde runde av junior-NM. Vålerenga kjørte kampen med god defensiv kontroll, selv etter syv spillerbytter hos Vålerenga klarte ikke de sutrebefengte bønda å skape all verden. Seieren gjorde at Vålerenga er klare for kvartfinalen. Kamrapport finner du på VPN, mens klubben gir deg fyldig referat, kommentarer og bilder på vif-fotball.no.

Kampen mot HamKam
Denne typen kamper er alltid vanskelig, du må ta flere valg enn til en vanlig kamp. Spiller vi mot Brann og RBK så handler det mest om formasjoner og presshøyde i garderoben før kampen. I kamper mot LSK og HamKam må du først foreta ett grunnleggende valg: Skal vi være med på den balldrusinga og slosskampen de legger opp til, eller vil vi slå disse neandertalerlaga med å spille fotball? Uansett hva vi velger så bør HamKam slås, om vi skal ha realistiske muligheter for å være med i medaljekampen.

Det blir uansett en merkelig fotballkamp på Hamar. HamKam er ekstreme på dødball, så lenge motstanderens sekstenmeter kan treffes med ett frispark så stabler de det dem har inn i feltet og druser ballen dit. Uansett hvordan vi møter HamKam kan vi ikke velge bort luftkrigen i vår egen 16-meter.

For Vålerenga handler det om å ha ro og ikke la seg provosere inn i det kampbildet hjemmelaget ønsker. Videre handler det om å spille Luton Shelton god. Når vi har kjøpt en bakromsspiss må vi slutte å spille på fot eller pasninger i brysthøyde, ballen skal i rommet bak stopperne. Vi vil se Luton løpe om kapp med Haraldsen og Førsund, vi ønsker ikke å se på 90 minutter med tapte hodedueller.

Ellers merker vi oss at vi har møtt bønda 27 ganger og har vunnet 16 ganger. Reint statistisk lukter det altså borteseier i morgen. Det hadde vært en flott nesestyver og gi dem på jubileumsdagen, etter 90 år i skyggenes dal kunne det være greit om det var vi som drepte drømmen om fortsatt Tippeliga.

Før Kampen
Panzer og Moa er med i troppen mot HamKam, Kjetil Wæhler er ikke med. Vi tror på følgende 11:
Troy
Storbæk, Muri, Panzer, Jepsen
Strand,Hæstad, Andresen, Fredheim Holm
Luton, Sæternes

Vålerenga trenger tre poeng for at avstanden forover ikke skal bli for stor. HamKam trenger tre poeng for å tenne ett ørlite håp om å overlevbe.
VPN tror Luton gir bønda en fartsleksjon og at Vålerenga vinner 3-0. Ellers er det bare å krysse fingrene å håpe at Briskebys beryktede dårlige underlag ikke gir oss skadetrøbbel.

Vålerenga i dag

KNUS BØNDA!

Legg igjen en kommentar