Dagboka fredag 8. august 2008

Dagboka er klar. Vi skal til Hamar, Lange skal til TIL, og Troy skal være her lenge. God helg! Vi skal til Hamar Så er det duket for kamp mot en av tippeligaens døveste klubber, HamKam. En klubb fra en bygd der de misliker oss like mye som bøfla og har et nesten større mindreverdighetskompleks. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 8. august 2008»

Dagboka er klar. Vi skal til Hamar, Lange skal til TIL, og Troy skal være her lenge. God helg!

Vi skal til Hamar
Så er det duket for kamp mot en av tippeligaens døveste klubber, HamKam. En klubb fra en bygd der de misliker oss like mye som bøfla og har et nesten større mindreverdighetskompleks. Er det mulig spør du?

På Briskebybandens forside konstaterer de at det ikke blir buss til Bergen, ”interessen er like dårlig som laget de heier på”. Og at laget deres var helt sjanseløst mot LSK. Når det ikke står noe engang om at Vålerenga kommer skjønner du at de har det fælt der oppe. På klubbens sider melder de at det er på HamKams 90-årsdag at kampen skal spilles.

”… og bli med på feiringen av vår 90 års dag full av overraskelser og fylt med spenning.”

Overraskelser blir det, spenning håper jeg vi slipper. Det er deilig å se dem være på knæra. Med 2 seiere, 3 uavgjorte og 9 poeng på 16 kamper ser det ut til at de klarer å rykke ned. Lett. I tur og orden har de andre klubbene i ligaen spilt mot de grønn-hvite og henta 3 poeng nesten hver gang. Da bør vel Vålerenga klare det og, selv om det er på hjemmebanen til erkebønda.

Freddy er for øvrig tilbake etter hjernerystelsen sin, melder Dagsavisen. Mens det på klubbens sider meldes at Moa, Panzer og Wæhler er usikre. Panzer har fått tilbake pusten etter forrige kamp, men sliter med en lårhøne. Lurer på hvem som turte gi han den. Moa har kneet, Kjetil har strekk. Men de er altså ikke uaktuelle, bare usikre.

Da lukter det vel at Bengt kan være på plass i forsvarsfireren eller treeren med en av sesongens mest positive overraskelser: Andre Muri. Enten firer med Jepsen og Storbæk, eller treer med Storbæk og Jepsen skjøvet fram til midtbane. Martin spiller selvfølgelig, og da blir det vel Hæstad sammen med han sentralt. Daniel legger baller til Luton på topp, og Berre på den andre vingen om vi er fire på midten. Bojan eller Strand er sistemann, tipper vi.

Det som er den reelle faren, og halmstrået til hjemmelaget, er at Vålerenga tar lett på oppgaven. Dette er en kamp der vi kan ta igjen det tapte mot Tromsø sist. Med tre poeng kan Vålerenga være rett bak medaljeplassene etter runden. Jeg føler jeg gjentar budskapet, og det gjør jeg nok, all den tid de andre lagene også snubler hver gang vi gjør det. Men om vi skal klare medalje må vi dra inn noen tre-poengere før de tre lagene med mer enn 30 poeng stikker av. Kjære Vålerenga, kjør over dem.

Om du vil lese litt om historikken bak Vålerengas møter med HamKam kan du lese en utmerket sak skrevet av Jarle Teigøy på på klubbens sider

Lange til Tromsø
Ikke uventet leies Rune Lange ut til Tromsø ut sesongen, med opsjon på kjøp innen 15.november, melder klubbens sider.
Selv tror jeg at Rune aldri helt fikk vist hva han virkelig kan. Sånn sett er det synd han drar. Og man blir lissom ikke overrasket dersom han får det til i Tromsø. Som Aalbu sier: heldigvis er vi ferdige med Tromsø for i år.

Samtidig har ryktene gått om at Lange er dyr, veldig dyr. Og kanskje er det lurt for Vålerenga å kvitte seg noen kostnader også.Samtidig går også ryktene om at Rune er billig, veldig billig. Så lenge han ikke spiller. Uansett: VPN ønsker en fin fyr lykke til videre med karrieren.
Vi husker godt dine beste øyeblikk.

Troy elsker Vålerenga
Klubbens sider har intervjuet Troy i kjølvannet av nok en kjempekamp. Og intervjuet var sånn at jeg sånn på morgenkvisten ble litt mo i knæra og fikk nesten en tåre i øyet. Vi tar med tre sitater:

– Livet her er fantastisk og hver dag elsker jeg klubben min mer og mer.
– Vi trenger en forsvarsspiller som skremmer angriperne til motstanderen. (om Panzer)
– Energien man opplever når man kommer ut på banen her er helt enorm. Fansen er glade for å se oss og de støtter oss uansett. Sånt får man selvtillit av.

En ting er at mannen virker som en knakandes kjekk kar. En annen og mer viktig ting er at Troy gjør færre og færre feilvurderinger, om noen. Jeg og mange andre hadde vel hjertet i halsen de første kampene da Troy nesten drepte Kjetil Wæhler. Men nå er han er rett og slett på vei til å bli Vålerengas beste keeper på lenge, og det sier mye med tanke på hvor god Arni var. Selv tar jeg selvkritikk for å ha vært skeptisk til å kvitte seg med Arni og hente inn Troy. Om Arni var bra og en fin fyr har vi fått en fullgod erstatter nå. Håper dette fortsetter, Troy.

Hele de herlige intervjuet finner du på klubbens sider

Ellers
Harald Aabrekk er blitt assistenttrener for Mons Ivar Mjelde i Brann, melder Branns egne sider. Bra mann, og dessverre vil det nok hjelpe for bergenserne. Men vi kan jo håpe at det ikke gjør det.

Vålerenga i dag
Fredag. Quiz på Bohemen. Hamar på søndag.

Legg igjen en kommentar