– En pissmaur i internasjonal fotballsammenheng

VPNs kjære Gabardinmann har tydeligvis truffet en nerve med sin harselas over Liverpools trofaste i Norge. Da er det jo greit å slippe til en av de ga Gabbisen svar på tiltale. Ikke den eneste, men den mest velskrevne… Er dette innlegget seriøst eller hva? Makan til useriøst innlegg har jeg aldri sett! Jeg er … Fortsett å lese «– En pissmaur i internasjonal fotballsammenheng»

VPNs kjære Gabardinmann har tydeligvis truffet en nerve med sin harselas over Liverpools trofaste i Norge. Da er det jo greit å slippe til en av de ga Gabbisen svar på tiltale. Ikke den eneste, men den mest velskrevne…

Er dette innlegget seriøst eller hva? Makan til useriøst innlegg har jeg aldri sett! Jeg er ihuga Liverpool supporter og har vært det så lenge jeg kan huske i mitt 25 år lange (korte) liv. Stammer fra slektstreet antar jeg. Men jeg er også Vålerenga supporter, med god grunn. Jeg er fra Romsås, og Lyn, GBK og Skeid var dårlige alternativer. Uansett, tror skriveren av dette innlegget at Vålerenga er det eneste laget i verden med sjel, struktur og «ekte» supporterglede? Om jeg skal prøve å sette meg i et nøytralt øyemed, så vil jeg tørre å påstå at Liverpool er det laget med mest sjel i hele forbanna verden. For ikke å snakke om trøkk på kampene. Ivrige supportere og hengivenhet til klubben sin. Hvorfor er det negativt at et lag, rettere sagt en klubb som Liverpool har supportere utenlands? Og at de reiser over dammen for å se kamper live, hvorfor i all verden skulle det blitt sett på som negativt av Scouserne, eller de hardbanka kriminelle som dere også refererer de som? Må jeg minne om at Klanen også ikke akkurat har rykte på seg for å være Guds beste barn? På samme måte som Vålerenga som klubb tar avstand fra visse «Hooligans», tror jeg virkelig at Liverpool gjør det også. Jeg har selv vært på Anfield en rekke ganger og den stemningen der kan ikke sammenlignes med noe annet i hele verden. Enten laget leder 3-0 eller ligger under 0-3, spiller ingen som helst rolle. Supporterene synger bare ennå høyere om de ligger under eller det går dårlig. Aldri et negativt øyeblikk å se blant folk på stadion. Et annet eksempel er Champions League finalen i 2005. En kompis og meg tok fly fra Sandefjord til London og videre med tog derfra for å se finalen, FRA Liverpool da billetter til selve finalen i Moskva var så forbanna dyrt. Vi endte på en relativt stor bule midt i et sentrum av buler inni byen og planta oss på første rad foran en gigantisk storskjerm. Byen var i ekstase mange timer, og sikkert dager før finalen. Ikke ett jævla blått skjerf var å finne i gatene. Everton butikken var tilogmed stengt!. Fast forward til poenget: 45 minutter spilt, AC Milan 3, Liverpool 0. Man skulle tro at folk var forbanna, skuffet, triste og frustrerte, men NEI. Hva skjedde, jo 500 000 supportere stormet ut i gatene i pausen for allsang. Helt ut av det blå ble gatene fyllt, og dermed puben tømt. Alle som en begynte å synge «You’ll never walk alone,», helt uoppfordret. Før de senere dro inn i sine respektive puber og fulgte resten av kampen. Den 2. omgangen stemningsmessig er noe av det råeste jeg har opplevd. Enhver Liverpool hater ville satt seg på sin plass i skammekroken. Jeg hørte ikke ETT eneste negativt ord under hele kampen. Vi møtte på denne kampen en Scouser ved navn Mike som vi delte plasser med og noen visdomsord under kampens hete. Ved ett tilfelle viste jeg et snev av bekymring og tok hendene foran ansiktet jumping castles. Resultat: En backhand slap i panna. -«WAKE UP; THE MATCH IS NOT OVER»!!!!!!!!….. Thanks Mike. Og hvor kom det lille bekymringsfulle blikket mitt fra? jo fra Norsk fotballkultur. Jeg har også vært på utallige Vålerenga kamper, både på Bislett og Ullevaal. Synd å si det men, de fleste som er på Ullevaal for å se kamper er medgangssupportere i ordets rette forstand. Verdens beste når det går bra, en gjeng med horeunger, møkkamenn, fittetryner, homoer og faens oldemor når det går dårlig. Jeg liker Vålerenga, fordi jeg ser mye av det samme der som jeg alltid har gjort i Liverpool, sjel. Men ikke nok. Hvertfall ikke nok til å kritisere en av verdens mest populære fotballklubber for deres populæritet. Er det sjalusi? For at Liverpool tar oppmerksomhet fra dere akkurat i det dere er i ferd med å bygge opp Norges største merkevare? Ta det for hva det er!!!! Liverpool kommer til Norge for å spille mot VÅLERENGA! En pissmaur i internasjonal fotballsammenheng. Tror dere det er noen form for selvfølge???? Trukke det. Se på det som en tjeneste. Dere vil tjene masse penger på dette, mye omtale, og kanskje ENNÅ flere supportere vil komme på kampene deres. For det finns flere av dem enn de som dukker opp på Ullevaal en kald september søndagsettermiddag. Jeg er en av de. Kanskje jeg er på 5 hjemmekamper i løpet av sesongen. Og grunnen til det, jeg ser fotbal for å bli underholdt. Sjelden kost på Ullevaal. Uansett om det er Lyn, Vålerenga eller landslaget som spiller der. Hvor mange ganger har ikke jeg vært på Ullevaal og publikum har buet da tilskuertallet blir annonsert? Mange. Kanskje DET burde være fokus? Fremfor negativ fremstilling av et lag eller en by som faktisk skaffer dere flere tilskuere på kampene. Som sagt, Liverpool hadde sikkert dusinvis av andre mer attraktive lag i Europa å spille mot denne dagen, men de valgte Vålerenga. Hvorfor? Jo fordi Norge er et av de landene i verden med flest Liverpool supportere! Kanskje… Det kunne like lett blitt Brann, eller Rosenborg for den saks skyld. Hadde det kanskje vært bedre? Det ville sikkert kommet et surt og bittert innlegg for den grunn også kan jeg tenke meg. P.S: Har noen av dere vært i Liverpool i det hele tatt, med tanke på kritikken av byen? Sannsynligvis ikke i henhold til drittslengingen om stedet… Neste gang dere går en tur rundt på Karl johan, løft opp hue og se dere rundt… Tiltrekkende…… Neppe….. P.P.S: For å vise litt ydmykhet, ber jeg om at dette innlegget blir publisert på vpn.no.:-) Tommy

Legg igjen en kommentar