Dagboka onsdag 6. august 2008

Vi tapte, de røde vant. Kjipt? Neida, jeg ler ennå. Og klubben har sååå mye spenn i foret nå. Dagboka onsdag er klar. Vålerenga – Liverpool – Jeg elsker Vålerenga, og kommer i alle fall til å spille ut denne sesongen, sier Bojan til Nettavisen. Det er strengt tatt det fineste jeg leser i media … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 6. august 2008»

Vi tapte, de røde vant. Kjipt? Neida, jeg ler ennå. Og klubben har sååå mye spenn i foret nå. Dagboka onsdag er klar.

Vålerenga – Liverpool
– Jeg elsker Vålerenga, og kommer i alle fall til å spille ut denne sesongen, sier Bojan til Nettavisen.

Det er strengt tatt det fineste jeg leser i media som er overfylt med stoff om Liverpools besøk i Norge. Og jo da, kampen mot Vålerenga. Og det er helt greit, hysteriet har gitt Vålerenga en god del kroner i kassa. Når det gjelder publikum på Ullevaal var det vakkert å høre Vålerengas stemmer lett overdøve de lyse pipene i rødt. Vi skal ikke drøvtygge latteren over disse artige hardcoresupporterne fra bygda som fikk se popstjernene spille. Men viser heller til Gabardinmannens epilog, linket nederst under Dagboka. Et spørsmål skal vi allikevel stille: gavner gårsdagens opplevelse fotballkulturen? Eller dreper den?

Sportslig sett var dette en bra gjennomkjøring for gutta våre, vil jeg tro. Gjestene ville faktisk spille litt fotball, og Vålerenga viste at vi kunne noe vi og. Bojan innfridde igjen ved å score, og matchen passet han ellers siden nesten ingen sklitakla. Luton så farlig ut til tider, mye tempo i mannen. Lars Iver triksa ballen over motstandernes midtbanespillere to ganger. Muri så igjen solid ut, selv om overmakten vant. Allan sparte seg ikke heller, selv om han spilte mot heltene.

Freddy fikk forøvrig en hjernerystelse i den smellen han hadde, melder Nettavisen. Dagboka håper han blir kvikk snart igjen.

Hva så med Adrian Reid? Vel, han famla i mørket de første 20 minuttene. Men ble bedre utover kampen. Og vi skal huske at han kom rett av flyet før han blir kasta på banen mot Liverpool foran 25 000 tilskuere. Sånn sett er jeg litt imponert, han takler press brukbart. Det kan godt være en god spiller i Adrian, spørsmålet er om vi trenger en fjerde midtstopper nå?

Fra motstandernes side må jeg være enig med TV2-kommentator Petter Myhre om Dirk Kuyt. Litt av en proff fyr. Med holdninger om å spille 100% hver gang har mange norske tippeligaspillere mye å lære fra mannen. Noe som vel Petter selv merka da han var trener i Vålerenga. Det er i det hele tatt sjukt at noen som helst kan ha primadonnanykker i Tippeligaen. Janteloven har kanskje noe for seg allikevel.

Ellers konstaterer jeg at Petter kan fotball. Det hører man.

Den største lættisen igår?
Vel, media generelt står for den på vegne av SKBrann. All den oppmerksomheten rundt denne showkampen til Vålerenga, og bare småspalter om Brann som gikk videre i Europa. På vegne av koeeffisienten takker vi skarrepakket, men ler av hva dette gjør med mindreverdighetskomplekset til den bygda. Det blir ikke mindre.

Vålerenga i dag
Kom deg ned i Sjappa og kjøp billett til kampen mot HamKam borte. Klanen Railways er tilbake og bringer deg til kampen. Les mer på Klanens sider.

Legg igjen en kommentar