Dagboka tirsdag 5. august 2008

Adrian Reid, Liverpool, Bjørnar Holmvik og en prat med Aalbu. Dagboka er klar. Nytt fra overgangsvinduet Stabæks back Bjørnar Holmvik er Bosman neste år. Og han sier i Dagbladet at Vålerenga er en av klubbene han har snakket med, noe verken Bohinen eller Aalbu vil si bekrefte. Utenlandske klubber er også interessert og vi lukter … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 5. august 2008»

Adrian Reid, Liverpool, Bjørnar Holmvik og en prat med Aalbu. Dagboka er klar.

Nytt fra overgangsvinduet
Stabæks back Bjørnar Holmvik er Bosman neste år. Og han sier i Dagbladet at Vålerenga er en av klubbene han har snakket med, noe verken Bohinen eller Aalbu vil si bekrefte. Utenlandske klubber er også interessert og vi lukter at noen prøver å snakke opp den fremtidige lønna til Holmvik, uansett hvor han spiller. Bra back, men vi får se om det blir noe av dette nå når dette er ute i det åpne.

Og så meldte TV2 i går at Luton Sheltons bestevenn var på prøvespill i Vålerenga. Da måtte vi sjekke med sportsdirektøren hvem det er:

– Jeg vet ikke helt om det er bestekompisen, ler Aalbu. – Men han er spilt med Luton hjemme i Jamaica. Vi snakker om en midtstopper som heter Adrian Reid. Vi fikk tips om han mens vi hadde forhandlinger med Luton. Han spiller hjemme i Jamaica nå og, og vil gjerne ut. Han spilte landskamp i USA for en uke siden.

Gjennom litt research på nett fant Dagboka ut at han spiller for Portmore United, har scora 4 mål i sesongen så langt, er født i 1985 og spiller med nummer 34. Han er 6 fot 2 tommer og veier 165 lbs. Oversett den, du.
Han har faktisk spilt flere landskamper, og er tydeligvis i den diskusjonen stadig vekk.

På klubbens sider meldes det i dag at Reid er med i troppen som skal spille mot Liverpool i dag. Det er jo bare genialt: Vålerenga får testa han mot en skikkelig utfordring, samtidig som han får litt av en opplevelse i livet. Eneste er hva spissene til Liverpool syns om det at en fyr i forsvaret til Vålerenga skal gi jernet for å få kontrakt når de ellers tror de kommer til dekket bord? Kan gjøre vondt akkurat på den plassen i forsvaret for scouserstjernene.

Vålerenga – Liverpool
Andre steder kan det være lettere. Ja, for Allan Jepsen, mangeårig Liverpoolfan klinker like gjerne til i Nettavisen og lover Gerrard fritt leide på sin side.

– Jeg kommer ikke til å takle ham. Jeg kommer til å løpe vekk fra ballen hvis han kommer, han kan få lov til å gjøre akkurat som han vil, sier Allan til Nettavisen. Riktignok med et smil.

Vi får se om Allan feiger ut, eller om kampinstinktene slår inn når det gjelder. Ellers konstateres det at Berre er ManUtd fan. Dermed kommer sikkert ikke han til å spare på kruttet.

Dersom Liverpool nå skal la sitt angrepsmønster preges av Reid, Berre og Jepsen kommer vi til å se mye rar løping i dag. På klubbens sider meldes det om at verken Bengt, Hagen eller Moa skal spille. Sistnevnte er skadet. Og ikke bare det: Martin står over også. Vi legger godsiden til og konstaterer at han faktisk kan vrake seg selv, ikke sant?

Ellers sier Skullerud på klubbens sider at kampen har sportslig verdi. Kanskje?
Mens i Dagsavisen forteller prosjektleder Sjur Mørk i VIF Event at kampen er til de grader utsolgt. Og at man kunne solgt 50 000 billetter.

Dem om det. For meg er dette en kamp med samme interesse som første treningskamp på nyåret. Det blir moro å se de av unggutta og spillerne som ellers ikke spiller så mye prøve seg. Spesielt Adrian Reid – akkurat det gjorde kampen dobbelt så interessant. Når det gjelder mitt syn på lissom-scouserne som er på tribunene i kveld henviser jeg til fagfolk, nemlig Gabardinmannens aldri så kontante kommentar linket nederst.

Betyr det at jeg syns dette er bare tull da? Nei. Selv om kampen har begrenset verdi for meg er det kanonkult at det er Vålerenga som er laget som møter et tross alt såpass stort lag som Liverpool. Det sier nemlig noe om Vålerengas posisjon. Det blir ikke LSK eller Lyn som møter Liverpool, om du skjønner hva jeg mener.

Og for omdømmet til Vålerenga som en inkluderende klubb så er sånne eventer som dette svært gode, for ikke å snakke om at man vel tar inn noen kroner på dette også. Så Dagboka er faktisk hoppende glade for at dette er kveldens kamp, og så håper vi at ingen av våre blir skadet, og at de av dere som er på tribunen gir fra dere litt lyd. Så kan det hende at en og annen pjokk i rødt i dag kanskje begynner å bry seg om norsk fotball også.

Tap mot Skeid igår for rekruttene
Dessverre ble det tap på Bislett. Skeid scora fire minutter før slutt. Synd.

Vålerenga – bra nok nå?
Siden vi hadde Aalbu på tråden spurte vi. Har vi nok spillere nå?

– Vel, Vålerenga titter bestandig etter nye spiller, ikke bare i overgangsvindue, men kanskje også etter nyttår. Vi er godt fornøyd med stallen nå, og mener vi har en av tippeligaens beste. Nå gjelder det bare å få den til å prestere.

Aalbu tenker tydeligvis på FFK-kampen?

– Jeg var veldig happy når Luton scora. Samtidig var jeg skuffa over det laget presterte – vi ønsker å stå fram som bedre enn det der. Reduseringen var en lettelse iallefall. Og vi så tjukt utapå Luton at han han ville vise seg fram. Han tror jeg rett og slett blir bedre og bedre.

Vålerenga i dag
Vålerenga – Liverpool, kl19. Moro.

Legg igjen en kommentar