Dagboka mandag 4. august 2008

Vi ripper litt opp i lørdagens kamp. Vi evaluerer sesongen litt, nyter Luton (er det mulig!) mye. Vi gratulerer NC-vinnere og vi stapper pølseskinnet fra Kappa. Særlig det er på tide med Dagboka mandag morgen, eller hva? Vålerenga – FFK: 1-1 Scenen var vakkert satt med ny spiss og gammel helt på banen. Men det … Fortsett å lese «Dagboka mandag 4. august 2008»

Vi ripper litt opp i lørdagens kamp. Vi evaluerer sesongen litt, nyter Luton (er det mulig!) mye. Vi gratulerer NC-vinnere og vi stapper pølseskinnet fra Kappa. Særlig det er på tide med Dagboka mandag morgen, eller hva?

Vålerenga – FFK: 1-1
Scenen var vakkert satt med ny spiss og gammel helt på banen. Men det ble kalddusj før æren ble reddet, i alle fall nesten. Den gamle helten Hagen var mannen som glapp Piiroja da den tidligere Vålerengastopperen nikket inn ledelsen for plankejukkerne. Mens den nye helten Mr. Luton Shelton (som falsett-Rønsen kaller han) fikk scoring i debuten etter et oppskriftsmessig og lekkert Drilloangrep. Presist langpass fra JAS, heading fra Bengt og direkte skudd fra Shelton, (actually).
Selv hadde jeg en uhyre interessant navlelopellingsseanse og fikk ikke sett hele kampen. Men skal jeg stole på gamle klansvenner og VPNister var verken Vålerengas eller Martins prestasjoner i det store og hele spesielt imponerende. Det virker som spørsmålet med hvorvidt Martin noen gang vil vrakes er mer aktualisert enn før. Vil det skje da?

Derimot var vår kjære keeper Troy «gigantisk», ifølge det en av våre menn sier til Dagboka. Og det var veldig trivelig med Fellah tilbake i alle fall.

Og hvor står sesongen da?

Vel, akkurat der den har stått nesten hele veien: helt åpen. Det er ni poeng til toppen bare, seks poeng til bronse. Det er fortsatt «bare», men det blir stadig vanskeligere. Men så lenge alle lag stikker kjepper i sine egne hjul er det faktisk vidåpent ennå, selv om Stabæk ser sterke ut. Ti kamper og 30 poeng. Og da burde vi bare kjøre på med gull i øya. Skulle det ikke bli det er ikke noen total krise, forventningene mine til sesongen var ydmyke, faktisk. Neste sesong derimot…
Selv er jeg imidlertid sikker på at dersom Vålerenga, spillerne og sjefene gjør en ærlig jobb og ikke står med lua i hånda så vil vi kunne smile bredt når sesongen er over.

Hvordan være breial med Vålerenga
Vi siterer vår nye spiss i VG søndag. Han mener Vålerengas spillere må lære hans løp:
– I engelsk championship er bevegelsene raskere enn her. Men jeg er ny og det er jeg som må venne meg til den norske ligaen.
– Du vil se når jeg er i toppform!
– Det gjør ingenting om forventningene er høye. Jeg går for scoringer.

Martin, her har du mye å lære. Resten av fotball-Norge også, forresten. Dette er breial med stor B. Uten egentlig å høres ut som noen arrogant fyr for det. Velkommen til Luton Shelton Actually.

Norway Cup
Etter 17 straffespark var det Vålerengas juniorer som trakk det lengste strået mot KFUM i finalen. Det sto 1-1 ved full tid, ingen mål på overtid. I tillegg slo Vålerengas gutter klasse B meksikanske Chivas 1-0 i cupens siste finale.

VPN gratulerer Vålerengas fremtid, håper dere fikk smaken på seieren.

Ellers må vi bare takke og skryte av alle unge (og eldre), på og utenfor banen, som bidro til at Vålerenga viste seg fram som en av de store klubbene under mesterskapet. Godt jobba, alle sammen.

Kappadrakter fra neste år
Fasjonabelt, rett og slett. Pål Breen meldte på den eksklusive pressekonferansen at han innen et år satser på at Kappa blir klubbens størst inntektskilde, mer enn billettinntektene. Mens Kappas mann med det sterkt harry potterske navnet Steen Hummeluhr har store vyer:

– Vi vil utarbeide en spesiell kolleksjon i samarbeid med klubben og supporterne som får frem den unike sjelen i Vålerenga. Den skal inneholde både drakter, treningstøy, fritidstøy, supporterklær og diverse tilbehør.

Jeg minnes med nostalgisk skrekk Adidasdraktene vi hadde med juletrereklamen. Og jeg var så glad da jeg fikk meg en av nye blå Nikedraktene uten noe annet enn klubblogoen. Jeg har vært ganske fornøyd med Nike, men ikke mer enn at jeg må tro på Breens ord om verdien av denne avtalen. Kappadraktene ser jo helt ok ut sånn generelt. Og heldigvis skal det komme også «normal» fit på dem som skal selges i Sjappa, ikke bare sånn sixpackdrakt for veltrente fotballspillere. Nei, mener ikke Raymond Kvisvik, og han veit det. Om også spillerdraktene skal selges så vil vi raskt få et velfungerende barometer på hvor mange klansmenn som har et fullstendig feil selvbilde.

Jeg ønsker Kappa velkommen. Utenom draktene har de mekka mye fint og fancy.
Det eneste jeg får litt kalde føtter av er dersom ordentlige supportereffekter blir borte til fordel for moteriktige og sterile Kappaklær. Men der er jeg i utgangspunktet trygg på at Klanen ivaretar det oppdraget, slik at vi kan kjøpe tøy som ikke ser bare offisielt ut. Friske tekster og frekke tegninger må aldri bli borte.

Ellers?
Fra kampreferatet på klubbens utmerkede sider: «….hvor Kjetil Wæhler og Freddy dos Santos fikk blomster for henholdsvis 150 og 250 klubber i VIF-drakta. » Vel, akkurat det med antall klubber skulle jo være poenget med at Freddy fortjener blomstene?

HamKam ønsker seg ifølge brasilianske Leonardo Di Silva som erstatter for Kienast. Leo var en av de vi spekulerte på ville komme til Vålerenga tidligere en gang. Det er nok en god grunn til at han i såfall ikke lykkes med dem, og ikke havnet hos oss.

Drammens Tidende mener Stian Ohr er på vei bort fra Godset, noe verken den sjarmerende unge mannen eller klubben vil bekrefte. Herregud, det må vel være greit med et klubbskifte for han nå? Er jo på tide?

Pete Ijeh sier i VG han spiller neste kamp ”hvis Gud vil.” Undres om det er noen Vålerengaspillere som tenker det samme om Martin som Vikingspillerne tenker om Rösler?

Vålerenga i dag
Stor kamp for Vålerenga 2 i dag. De møter ingen ringere enn Skeid. Husker du dem? De grusa oss i cupen for _noen_ år siden, vi skylder dem litt i retur. Kampen starter kl. 1800, og spilles på herlige Bislett Stadion. Kanskje en del av oss burde møte opp og nyte stedet? Og kampen?

Ellers kan du nå lese litt om pauseunderholdning. Linket under.

Legg igjen en kommentar