Dagboka fredag 1. august 2008

Vi gjør oss klar til kampen mot FFK. Det er vinn eller forsvinn for Vålerenga. Eller kanskje «vinn eller bli dømt til en kjedelig høst, der det eneste som kan glede oss er seier i cupen». Eller kanskje heller «Vinn»! Kamp mot FFK Lyn henter en ny afrikaner og Stabæk en ny svenske, Steffen skal … Fortsett å lese «Dagboka fredag 1. august 2008»

Vi gjør oss klar til kampen mot FFK. Det er vinn eller forsvinn for Vålerenga. Eller kanskje «vinn eller bli dømt til en kjedelig høst, der det eneste som kan glede oss er seier i cupen». Eller kanskje heller «Vinn»!

Kamp mot FFK

Lyn henter en ny afrikaner og Stabæk en ny svenske, Steffen skal kanskje til England igjen, selv om jeg ikke hatt satt penger på akkurat det, og HamKam er i den utrolige situasjonen at de faktisk kvitter seg med Kienast mens de ligger å spreller i nedrykksumpa. Det er intet nytt fra LSK-fronten. Vålerenga har kanskje handlet fra seg i denne omgang mens Brann sliter med å finne noen som helst. Og FFK har solgt Tarik, med siste mulige kamp i FFK drakt mot nettopp Vålerenga i morgen.

Akk ja, man tenker dessverre uvergelig på Christer Wilhelmssons siste kamp i Stabæk drakt i 2003 der han lå og sprella seg til straffespark foran en naiv Terje Hauge. Men den kampen gikk borte på Nadderud, mens kampen i morgen går på Ullevaal. Og selv om vi hadde vært fornøyd med uavgjort den gangen mot Stabæk, tross overtak i spill, er det kun seier som er godt nok i morgen.

Det vil si dersom Vålerenga ønsker å i hvert fall lukte på medaljer i år – og det regner vi med at Vålerenga ønsker. Som antydet over så er det store endringer i stallene akkurat nå, det er tett på tabellen og vi har selveste Kjetil Rekdals ord på at hvem som helst i topp sju-åtte, med unntak av Bodø/Glimt kan ta gull.

OK, forutsetningene er som følger: Freddy dos Santos og Kristofer Hæstad kan vi bare glemme, begge soner karantene grunnet gule kort. Bojan Zajic på sin side slipper å sone som forklart under. Kjetil Wæhler har slitt med en strekk og spilte ikke mot Tromsø, det er usikkert om han blir klart til imorgen.

– Vi kommer til å teste Kjetil torsdag og fredag, og håper han blir klar til lørdagens kamp, men det er enda for tidlig å si noe, sier VIF-fysioterapaut Morten Johansen til vif-fotball.no.

Daniel Fredheim Holm fikk seg en smell mot Tromsø, men skal være helt frisk og klarert for spill mot Fredrikstad. Hvordan det blir med Luton Shelton og Erik Hagen er usikkert, det skyldes blant annet at klubben har ventet på formalia fra deres respektive forhenværende klubber. Vi tar en titt på treningen i dag og kommer tilbake med rapport og forhåpentligvis lagoppstillingen senere i dag.

Noe mer? Vi krysser fingrene og satser på at det blir stort oppmøte, det er fint spillevær og kampen gjelder som toppkamp dersom Vålerenga vinner.

Fornuften seiret

Blant de som kan stille i morgen på Vålerengas midtbane er Bojan Zajic. NFFs disiplinærutvalg kom nemlig fram til at et hode ikke er en albu og – med hjelp av dommer Edvartsens innrømmelse av feil – ga dermed 0 kampers karantene for det røde kortet. Fornuftig? Ja. Forventet? Tuller du? Når fikk vi sist fornuft fra NFFs side?

– Det er voksent og bra gjort. Jeg skjønner at det er tøft å være dommer, og det er bra de innrømmer at de også tar feil. Det blir synd om folk må sone karantene når de ikke har gjort noe, mener Aalbu i VG.

– Jeg skrev min rapport på bakgrunn av den oppfatning teamet hadde der og da, samt det vi evaluerte etter kampen. At disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har kommet frem til at VIF-spilleren ikke skal ha karantene, har jeg ingen problemer med, er Edvartsen ord til VG Nett.

Og for de som lurer på de mer prinsipielle sidene av saken, så kan vi ta med denne også:

– Reglene åpner for bruk av video når det er tvil om fakta, sier Einar Bergum, leder av Disiplinærutvalget, til VG Nett. Han fortsetter.

– Det er sikkert ikke siste gang. Men det er lettere å gjøre det når dommeren innrømmer i ettertid at han har gjort feil. Det er prisverdig av dommeren å innrømme dette. Jeg tror ikke han har interesse av å se spilleren straffet hvis det ikke finnes grunnlag for dette.

Vi leser dette slik at det neppe hadde blitt null kamper dersom ikke Edvartsen hadde lagt seg paddeflat. Og for det sender vi Edvartsen en stor takk, det er ikke alle her i verden som er store nok til å innrømme feil.

Legg igjen en kommentar