Helgedagboka, søndag 27. juli 2008

Mens vi venter på reprisen. Det er bare tre dager siden vi drepte Tromsøs drøm om cupfinale, det er bare en dag til vi skal drepe medaljehåpet også. Vi i VPN krever ikke mye, alt vi ber om er en reprise av kampen i Tromsø, komprimert ned til 90 minutter. Begynnelsen Lørdag trente Luton Shelton … Fortsett å lese «Helgedagboka, søndag 27. juli 2008»

Mens vi venter på reprisen.
Det er bare tre dager siden vi drepte Tromsøs drøm om cupfinale, det er bare en dag til vi skal drepe medaljehåpet også. Vi i VPN krever ikke mye, alt vi ber om er en reprise av kampen i Tromsø, komprimert ned til 90 minutter.

Begynnelsen
Lørdag trente Luton Shelton med Vålerenga, VPN var der sammen med ca 70-.80 andre forventningsfulle oppmøtte. Forventningene vi hadde til å få se han ta en liten spurt ble ikke innfridd. Vi fikk se han ta noen oppvarmingsøvelser før de avsluttet i firkant for å trene ballmottak og pasningsspill under press. Vi må derfor bare smøre oss med tålmodighet, kanskje får vi ikke se farten hans før FFK-forsvaret får se den. Uansett, vi gleder oss.

Luton Shelton
Etter treninga ble en lavmælt Luton Shelton intervjuet av Arild Rønsen for VIF-TV. Vil du se intervjuet så ligger det altså på klubbens sider. Vi merket oss først og fremst at vi har fått en spiller som er klar på at han skal ut igjen til en større liga. På spørsmål om hva han gjør best på banen kommer svaret kontant, Luton Shelton er god til å løpe, han er god til å skåre. Han ville ikke gi noe måltall for antall mål og opplyste at han kommer til Norge med samboer.

Inntrykket av Vålerenga var så langt bra, spillergruppa var åpen og hyggelig. Ellers hadde han fått med seg at vi liker å spille en ballbesittende fotball, en fotball Luton selv også hadde en forkjærlighet for.

Ellers kunne Aalbu røpe at en annen høyprofilert klubb hadde forsøkt å kaste seg inn i kampen om Shelton helt på oppløpssiden, uten at han ville røpe hvilken klubb det var. Hmm, en høyprofilert klubb som ikke er oss og denne klubben er på jakt etter en lynrask bakromsspiller? Kunne du ikke bare sagt Brann, Aalbu?

Herlige Mike Speight
Mike Speight er mannen som gjør enhver tur til treningsfeltet verdt reisen. Han lyser engasjement der han rappkjefta flyr rundt og sørger for at intensiteten holdes oppe. I går var det varmt, så varmt at Glenn Roberts klaga litt over varmen. Mike Speight turnerte den raskt: ”Du skal ikke klage, du skjønner ikke hvor heldig du er som får leve det livet du har.”. Han fortsatte: ”Glenn, tror du jeg vil være på stranda å se på damer, eller være her å se på trynet ditt?”. Glenn svarer Mike at han må vel tjene penger han også. Diskusjonen legges død, når Mike forklarer at med hans ytre så trenger mann ikke penger.

Vi liker trenere som minner spillerne på at de er privligerte, vi liker trenere som passer på å minne spillerne på at de kan bli bortskjemte og vi liker trenere som evner å gjøre det på en taktfull måte.

Når Luton Shelton mot slutten av treninga merker kjøret og krumrygget holder seg på knærne mens han puster tungt er det med ett nærmest ondt smil Mike roper:

”Welcome to Norway, Mr. Luton Shelton. At least the weather is nice”

Uten Martin
Kampen mot torsketemmera går uten landslagskapteinen og Storbæk som begge har pådratt seg karantene, i tilegg kan Wæhler være ute med skade. Martin og Toro som later til å like ordtaket om at det ikke er grunn til å reparere noe som virker, må altså endre på laget som slo Tromsø. Vi tror ikke vi endre formasjon, da 3-5-2 låste av mye av Tromsøs spill og gjorde Rushfeldt og Moldskred bortimot usynlige. Spørsmålet blir i første rekke hvem som skal erstatte Martin sentralt. VPN setter penga våre på at det blir Harmeet Singh som går inn i rolla til Martin slik han gjorde med suksess i våres. Dersom Wæhler ikke spiller, er det også ett spørsmål om vi har stall til å spille 3-5-2, når Dan er borte og Storbæk har karantene.

Kampen mot Tromsø
Kampen i Tromsø ble spilt i 10 varmegrader, kampen i morra går i 25 til 30 grader. Tromsø kommer til å føle det slik du og jeg gjør det når vi går ut av flyet i syden. Vi tror Tromsø kommer til å bli sløve og at disse ultrableike nordlendingene vil få det vondt. Mitt tips er at vi for første gang i norsk fotball vil få se spillere be om å bli bytta ut på grunn av at de har blitt solbrente. Vel, i morra kveld sitter vi med fasiten og jubler over tre poeng.

Vålerenga i dag
Ta en tur på Norway Cup, støtt Vålerenga, ha det moro. I kveld er det bare tre kamper, ingen av de har spesiell appell eller betydning for den endelige medaljekampen, så det er ingen grunn til å sitte inne i varmen.

Legg igjen en kommentar