Dagboka mandag 28. juli 2008

Ny kamp mot Tromsø. Selvsikre torsketemmere som tror vi er fanget av våre egne forventninger. Er vi? Også leies Horn ut for sesongen. Dagboka er klar. Vålerenga – Tromsø Så skal fiskera hevne cupexiten. Sigurd Rushfeldt er i alle fall klar på det. Han har planen klar for det til og med: – De blir … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. juli 2008»

Ny kamp mot Tromsø. Selvsikre torsketemmere som tror vi er fanget av våre egne forventninger. Er vi? Også leies Horn ut for sesongen. Dagboka er klar.

Vålerenga – Tromsø
Så skal fiskera hevne cupexiten. Sigurd Rushfeldt er i alle fall klar på det. Han har planen klar for det til og med:
– De blir å stå høyere i Oslo, og det gir rom for kontringer og det kommer til å passe oss bra, sier han ordrett til Radio Snøscooter, unnskyld… Tromsø.

Men har de midlene til det? En av tippeligaens beste midtstoppere, Miika Koppinen, må stå over kampen. Deres førstekeeper Ramovic er usikker, og Martin Knudsen er fortsatt skada. Nå har de en anstendig nr. 2-keeper, (hva i helvete gjør en greker i en av verdens nordligste byer?), men han kan nok gjøre noen flere tabber enn Ramovic. Håper vi.

Begge lag spilte 120 minutter på torsdag, dermed skulle ikke noen trekke fordel av det. Og det gleder Skullerud på klubbens sider. Han tror ikke mannskapet er for slitne:

– Det ser ikke ut som gutta kjenner det så veldig i beina etter torsdagen. Det ligger nok litt mentalt også og jeg tror vi har brukt tida godt siden forrige kamp. Sånn sett er det fint at det er Tromsø vi møter igjen, da er vi i samme båt, sier han.

Wæhler er dessverre ute med sin skade, mens Storbæk og Andresen har karantene. Noe som ikke bekymrer Skullerud:

– Det takler vi fint, ikke noe problem, sier mannen vi snart må kalle Iceman, ikke broren til Martin.

Vi er nok hakket mer bekymret for hva slags forsvar vi kan sette på banen i denne kampen. Både ift problemene vi har hatt defensivt i kampene før cupen, og sett mot hvilke spillere som er tilgjengelige. Du får nok se en noe uvant sammenstilling i dag. På den annen side: Muri blir bare bedre, Sæternes gjorde en kontant jobb som forsvarsspiller der oppe på naustet og Ronny Johnsen er i troppen han.

På midtbanen får mange tribunesytere i dag kanskje svaret på hvor god Martin Andresen er. For hvis Vålerenga spiller knallbra så har Martin vært dårlig? Så enkelt er det nok ikke. Men det skal bli interessant å se hvordan midtbanen agerer uten han. Og hvem som er fus i alt.

Martin må ikke bare holde seg vekke fra banen, han må også opp på tribunen. Det melder VG i dag. NFF har nikikka (kult ord, klarte du lese det?) på reglene og dermed kan ikke Andresen sitte på benken som manager heller. Og han har ikke noe problem med det. Ikke vi heller, Skullerud har vel kontroll.

På klubbens sider ønsker han forøvrig at Vålerenga tar mer tak i kampen tidligere. Og det er vel akkurat det Rushfeldt håper på. Slik at de kan kontre. Og med Molde friskt i minne blir jeg bekymra. Skal TIL kontre oss i senk siden vi ”må” ta tak i kampen? Håper både spillere og supportere klarer å være tålmodige i dag. En kjedelig kamp betyr nok poeng til oss, det motsatte betyr tap. Tror jeg. Akkurat her kjenner vi at forventningene til spill og kravet om resultater kommer til å gi Vålerenga problemer – som vanlig på hjemmebane.

Min forventning er lav. Vålerenga skal med sin stabilitet i år ikke klare denne jobben i dag. Vi slo dem forrige kamp, da må vi tape nå. Sånn er heldigvis ikke bare vi, hei Molde. Det laget som nå klarer å vinne 3-4 kamper på rad først vil vinne gullet. Og det kan vel ikke være oss som gjør det?

Dommer er forøvrig Svein Erik Edvardsen. Jepp, han som dømte straffe mot oss i den første kampen mot TIL i våres. For ”holding”.

Med Norway Cup igang er det blitt solgt major masse med billetter til kampen. Vi kan snakke om 20 000 som antagligvis kommer. Om du skal dra bør du dra tidlig.

Horn blir i Viking
Jan Erik Aalbu bekrefter det i bladet TIPS i dag. Det blir ut sesongen. Og Aalbu bekrefter også at vi trenger å forsterke troppen på stopperplassen.

Til VPN forklarer Aalbu at dette var den eneste veien å gå. Tydligvis litt oppgitt over pepper som kommer fra folk som ikke skjønner hvorfor noen av de yngre spillerne ikke blir brukt:

– Vi hadde aldri klart å skrive langtidskontrakt med Horn i første omgang om han ikke hadde blitt leid ut. Kravet til Jørgen var å bli leid ut. Ellers ville han ha vært Bosman, og ikke verdt en dritt for Vålerenga. Så dersom folk lurer på hvorfor talenter leies ut har man en god grunn i Horns tilfelle, forklarer Aalbu.

For Dagbokas del er det bra Aalbu forklarer sånne ting, all den tid vi kan lure på hva som skjer når vi er tynt besatt på stopperplass og gir fra oss enda en. Når det gjelder talenter generelt er vel ikke dommen helt klar ennå. Fellah og Roberts er jo med ennå, for eksempel.

Skadefryd er den beste fryd
Se for deg bergenserne i dag. Først må de vinke farvel til Helstad. Så står de der med åpne armer og søker med sitt bedende blikk. Kommer redningsmannen som skal berge dem? Kommer Ighalo?

Si farvel til gullet. Skarrepakk.

Norway Cup og Mike Speight
Cupen er igang. Les mer og masse på klubbens finfine sider. Og trenger du et smil på din munn, din gamle gjedde? Da leser du gårsdagens helgedagbok der Mike Speight er i fri dressur. Harlig!

Vålerenga idag
Vålerenga – Tromsø. Ullevaal stadion kl 1900. Kom igjen Enga!

Legg igjen en kommentar