Dagboka mandag 21. juli 2008

Syden er et sted syd for der du bor. Et sted der tida står stille og du følger kampene til ditt kjære Vålerenga på SMS. Sydenliv Jepp. Jeg er i Syden. På ei øy utafor kysten av Spania. På et sted der man lever av sånne som meg. Jeg har hatt min plass i solen … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. juli 2008»

Syden er et sted syd for der du bor. Et sted der tida står stille og du følger kampene til ditt kjære Vålerenga på SMS.
Sydenliv
Jepp. Jeg er i Syden. På ei øy utafor kysten av Spania. På et sted der man lever av sånne som meg. Jeg har hatt min plass i solen i snart 2 uker, to uker uten norsk fotball i alle kanaler, begrensa med tid på nett (ungene vil bade), begrensa med tid til å sjekke om det finnes en bar som viser fotball på storskjerm (ungene skal ha is) og begrensa med tid til å lese VG (siden VG kommer etter klokka 14 og da skal konemor ha Pappa for seg sjøl…).

Jeg er heller ikke alene her nede. Det er mange av oss i Syden. Ikke bare vi som holder med Enga. Vi er her alle som en og vi ser på hverandre og vi nikker og sier det med blikkene:

«Jepp, kompis – jeg veit åssen du har det.»

Så hvordan har man det? Vi har spilt to kamper på den tida jeg har vært her nede. Her har dere den usminka historien fortalt av min bror der hjemme i gamlelandet:

Godset – VIF

B: Godset leder etter førsteomgang i Drammen etter en keepertabbe av Perkins, men gode gamle Bengt Sæternes scorer for oss i det andre omgang er i gang!

J: JA!

B: Og nå er det 1-2!!! Herlig!!!

J: Jaaaaaaa!!! Hvem putta?

B: Moa!!!

J: Faen dette går bra???

B: Jepp, 15 minutter igjen. Dette er det jævlig viktig å vinne. Nå henger vi med, taper vi er vi på 10. plass.

B: Jaaaa!!! Bojan putter og vi leder 3-1!!! Ta deg en øl!

J: Jada, jada, ja!!! Én øl? Her skal det faen meg drekkes!

B: Bojan løp fra egen 16-meter og tok akkurat de samme fintene som han gjorde mot Stabæk. Helt utrolig bra scoring! Han er konge!

Molde – VIF

B: 0-1 Moa!!!

J: Ja!!!

J: Skjer det noe mer?

B: Aner ikke. Er i bursdag på Ås. Får meldinger fra en kollega på stadion. Han er fra Molde, og sikkert ikke så keen på å sende for mye.

B: 1-1… Balla!

J: Faen.

B: Molde har hatt 7 målsjanser, vi har hatt én.

B: 2-1. Balla! Og H**eF**te.

J: Møkk!

B: 3- 1…. Fi**e!

B-: 4-1… Er det mulig?

B: 5-1…

J: Meget bra, hva faen skjedde???

B: Vi taper 5-1 mot et redusert førstedivisjonslag. Jævla forbanna dritt.

J: Jeg går meg en tur for å fordøye dette.

(Senere på kvelden)

B: Kyss meg i ræva. Jeg fatter ikke at vi bruke så mye penger og ansette så mange popstjerner for så å bli pissa på et lite møkkalag fra Romsdal. Best i Norden, og Vålerenga i Europa? Jommen sa jeg smør.

J: Jaja, alle kan gå på en smell, men dette holder ikke.

B: Gruer meg til kampen mot Tromsø, men det kan jo være at det er dette som gjør at gutta skjønner at de må prestere i hver kamp.

Er det en lynrask spiss vi trenger
Ja, sånn er livet for oss som blir brune og blakke i Syden. Til tider mykt og deilig som 25 grader i havet, myk sand mellom tærne og en euforisk følelse, andre ganger like morsomt som å bade i bassenget etter at den tredje ungen har driti i vannet – direkte motbydelig.

Så spørs det om gutta kan riste av seg denne kampen. Vi har ikke tapt så mye på bortebane på det jeg kan huske, og min husk strekker seg snart 30 år tilbake i tid. Vi tapte mot Molde på Ullevaal i 2000 med de samme sifrene, men da va vi et bånnlag trent av Tom Nordlie.

VG kan fortelle at Vålerenga er på jakt etter Luton Shelton. En lynrask spiss fra Jamaica. En kar som vistnok – dersom han får ballen foran seg – løper fra alt og alle. Han spiller for tiden i Sheffield United, men er visstnok på vei ut. Leeds har lagt inn et bud på 8 millioner som ble avist.

Så kan man spørre seg om det er denne mannen vi trenger? Sjøl så kunne jeg tenke meg et par klassespillere i den bakre firer’n vår.

Men det var jo unektelig satan så gøy da vi hadde Diallo på laget i 1999. Et spark på ballen og så var det å løpe som om han hadde hele Texas i hælene, et spark til og pæng i kassa. Jadagitt! Kjenner at jeg kan like det. Jepp.

Thomas Holm
Ble overrasket over det gutta presterte på banen mot Molde.

Sjokkert var vel det han egentlig mente. Faen jeg savner deg Thomas – du er en bra mann.

Tromsø…
Det er kamp på torsdag, skal vi ha noe håp om å være best i Norden så må den kampen vinnes. Lett blir det ikke.

Og det var alt her fra Syden for i dag.

Legg igjen en kommentar