Dagboka fredag 18. juli 2008

Om du itte kan trø i graset får du heller gni deg inn med det! Fredagsboka dedikeres sommerens gressenkemenn. Og så har vi lest Aftenposten i smug. Aftenposten skrev i går ettermiddag en klargjørende sak om stadionplanene til Vålerenga og vel så det. Et glimrende oversiktsbilde gjør det enkelt å se for seg visjonene til Vålerenga: … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. juli 2008»

Om du itte kan trø i graset får du heller gni deg inn med det! Fredagsboka dedikeres sommerens gressenkemenn.
Og så har vi lest Aftenposten i smug.

Aftenposten skrev i går ettermiddag en klargjørende sak om stadionplanene til Vålerenga og vel så det. Et glimrende oversiktsbilde gjør det enkelt å se for seg visjonene til Vålerenga:

– Vi har planer om å lage en kultur- og idrettspark på Valle, sier Odd Skarheim til Aftenposten.

Styrelederen i Vålerenga Fotball er visjonær og engasjert i stadionsaken. Han fortsetter:

– Målsetningen er å bli unike i Europa. Da tenker jeg på holdningsarbeid og breddevirksomhet. Elitelaget vårt skal bli best i Norden, men anlegget vårt skal favne alle. Vi vil gi et vugge-til-grav-tilbud.

Videre påpeker Aftenposten at utfordringene står i kø, at ting ikke går automatisk selv om bystyret har gitt oss det første klarsignalet. Det visste vi fra før, men det er greit å bli minnet på det en gang i blant så vi ikke tar fullstendig av. Men det aller viktigste til slutt: Avisen rydder opp i en del misforståelser som har versert i stadionsaken. I motsetning til tidligere skriverier kommer det nå en helt annen info om virkeligheten enn før. Sånt liker vi. Gi meg en A !

Det vi kanskje ikke liker, er antydningene om hvor liten storstua skal være:

– Togogtjuetusen seter er akkurat passe!
– Næh, altfor lite!

Vi hører kranglinga allerede:

– Stikk fingern i jorda!
– Er’e noen som ønsker glisne tribuner som på Ullevål?
– Skal vi bygge for titusen medgangssupportere i tillegg?

Den diskusjonen tar vi en annen gang. Vi stikker heller fingeren i gresset på det treningsfeltet vi har:

– Bedre med én sko i gresset enn …

..eh… hvordan var nå det der igjen?

Det stokker seg ofte for vår utsendte blondine på treningsfeltet, men sans for detaljer har hun.
Hun var, som noen kanskje husker, oppe på Valle i beste treningstid for noen dager siden. Hun liker å se hva gutta driver med, og det gikk ikke upåaktet hen at Kristofer Hæstad gnei seg inn med gress.

– Skoa hans så helt strøkne ut på forhånd, så det var litt merkelig at han gnikka og gnura gress og jordrester inn i det reine fottøyet, sier vår pyntelige medarbeider til Dagboka.

VPN satte en av sine dessverre altfor mange gresseksperter på saken. Svaret var overraskende. Kristofers omgang med gress er ikke avvikende, det er en helt normal adferd.

Forrige fredag publiserte nrksport.no nemlig dette gresselige grøsset:

Uvant med gress
Norges fire første landskamper var mot svenskene, og alle endte med tap. I 1911 møtte Norge Sverige i Stockholm. Den kampen gikk på gress, og Norge tapte 1-4. Gress-underlag var noe de norske spillerne ikke var fortrolige med, minnes Carl Frølich Hansen, som seinere ble fotballpresident.

– Det regnet litt, og var bløtt. Vi hadde sko som var tilpasset grusen på Frogner stadion, og det gikk ikke så bra. I pausen skiftet vi til større knotter, men det gikk ikke stort bedre likevel. Vi skled og falt hele tiden.
Mot slutten av kampen begynte vår midtforsvarer å gni skoen ned i gresset for å få mest mulig våt jord mellom knottene. Når svensken kom, leverte han et hardt bakspark slik at jordspruten stod opp i ansiktet på ham. Det gav våre forsvarere litt bedre tid til å få ballen unna, og vi slapp ikke inn flere mål etter det, sa Frølich Hansen i et radiointervju mange år seinere.

Gress er alltid grønnest på den andre siden
Man skulle tro at det første folk gjorde etter en ulovlig tur på den andre siden av gjerdet, var å fjerne alle spor. Men, neida. Det gjelder å oppføre seg stikk motsatt. Vi lar denne vitsen fra nettextra.no avslutte synsinga om tukling med gress og hvorfor:

En gift mann hadde et forhold til sekretæren sin. En dag dro de hjem til henne i lusjen og elsket hemningsløst til de falt i søvn. De våknet ikke før ut på kvelden. Mens de kler på seg, ber mannen sekretæren om å ta skoene hans og gni dem i gresset i hagen. Litt motvillig og uforstående gjorde hun som han sa.

Da mannen kom hjem til kona, spurte hun hvor han hadde vært.

– Jeg kan ikke lyve, sa mannen , – Jeg har et forhold til sekretæren min, og i dag elsket vi i lunsjpausen, til vi sovnet.

Kona kikket på mannen og la merke til gresset på skoene hans.

– Slutt å lyve, du har spilt golf igjen, har du ikke?

En eller annen gang må selv de beste bite i gresset. Vålerenga Junior gjorde det onsdag mot noen dansker, men tok godt igjen mot en gjeng bergensere i JET-turneringa i går. 2-1 over Brann. Vif-fotball har mer om saken.

Vålerenga i dag
Sommerquiz på Bohemen klokka 18.03.4
Avreise med Klansbuss fra samme sted til Molde 13 timer og 57 minutter seinere, det vil si
Vålerenga i morgen
Tre poeng rikere og rett etter kamp tilbake til
Vålerenga i ovrimorgen

Legg igjen en kommentar