Dagboka fredag 11. juli 2008

Lite nytt, og vi minner om at det skal spilles kamp mot Strømsgodset på søndag. Vålerenga stiller med skadefri tropp og en ny porsjon selvtillit etter en flott seier mot serielederen. Kamp mot Strømsgodset Det hadde vært en stor overdrivelse å si at fotballinteressen overstrømmer media for tiden, selv Rosenborgs middelmådige innsats i serien med … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. juli 2008»

Lite nytt, og vi minner om at det skal spilles kamp mot Strømsgodset på søndag. Vålerenga stiller med skadefri tropp og en ny porsjon selvtillit etter en flott seier mot serielederen.

Kamp mot Strømsgodset

Det hadde vært en stor overdrivelse å si at fotballinteressen overstrømmer media for tiden, selv Rosenborgs middelmådige innsats i serien med tap mot bunnlaget HamKam gjør knapt en krusning. Full sommerdvale med andre ord. På den annen side så er det ingen som spør hvilket tidspunkt 3-poengerne rant inn ved sesongslutt. Med andre ord er dette en ypperlig tid å hanke inn poenng uten at det blir for mye mas. I og med den merkelige tabellen i år har I tillegg Vålerenga hele sesongen vært i en situasjon der tre kjappe seire på rad hadde ført laget mer eller mindre til topps. Det er ikke sikkert den situasjonen varer evig heller. Sjansen er med andre ord der til å gripes, (og dette sies med 15-års erfaring om hva som vanligvis skjer når Vålerenga bare trenger en seier eller to).

Personlig har jeg svært gode minner fra Drammen og kamper mot Strømsgodset, tror faktisk jeg aldri har sett annet enn seire der nede, uten at den statistikken betyr så veldig mye fra eller til. Legendarisk er kanskje kampen som ble spilt som serieavslutning for 10 år siden. Vålerenga hadde glemt bortedraktene og måtte spille i Strømsgodset sine i 1. omgang, (kommer bare på en annen gang det har skjedd i mitt påsyn, borte mot Brann for en fem års tid siden eller så da Vålerenga mått låne grønne strømper…). Vålerenga vant kampen 5-0, etter to mål av henholdsvis John Carew og Espen Haug og ett av Bjørn Levernes. Khalid Salliti var bare en kompispasning fra John Carew fra å score sitt første Vålerengamål og Milos Mirkovic ble utvist i den eneste kampen han startet for Vålerenga. Dessuten var det en av de våteste kampene noensinne, fullt på høyde med bortekampen mot Hønefoss i Kjetil Rekdals første trenersesong og nedrykkskampen mot Sogndal året før. I mangel av annet stoff klipper vi litt fra kamperferatet den gang da:

Marienlyst Dusj (det regna!) 25.10.98
4532 tilskuere
Dommer: Espen Berntsen, Rælingen
Gule kort: Espen Horsrud, Strømsgodset, Fredrik Kjølner, Milos Mirkovic, Vålerenga. (Milos 2 gule ble til 1 rødt)

* 0-1 John Carew (9)
* 0-2 Espen Haug (37)
* 0-3 Espen Haug (54)
* 0-4 Levernes (57)
* 0-5 Carew (67)

Vålerenga (4-4-2): Tore Krogstad – Milos Mirkovic, Knut Henry Haraldsen, Fredrik Kjølner, Tom Henning Hovi – Espen Haug, Joachim Walltin, Bjørn Arild Levernes, Dag Riisnæs (Juro Kuvicek fra 63.) – Fredrik Thorsen (Kamal Saliti fra 64.), John Carew (Jon Eirik Ødegaard fra 79.).
Årsbeste i siste kamp
Vålerenga varta opp med finspill i særklasse mot Strømsgodset denne regnværsdagen, og det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Den største overraskelsen kom faktisk da Vålerenga med Drillo som sjef gikk ut i en 4-4-2 formasjon. Fredrik Thorsen gjorde John Carew selskap som spiss. Og det samarbeidet fungerte veldig bra. Fredrik var mer som en tilrettelegger og fôret stadig Carew med fine baller, samtidig som han i blant skaffet seg egne sjanser på rein skjær vilje. Moro å se Thorsen lykkes, han kan bli god å ha neste år!

Det var tider det (selv om Fredrik Thorsen aldri fikk det til i Vålerenga). Vi satser på litt mindre regn, ingen utvisninger av Vålerengas serbere, men tar ellers gjerne i mot en ny 5-0 seier. God helg, ses i Drammen.

Legg igjen en kommentar