Dagboka onsdag 9. juli 2008

9. juli er årets fineste dag, så vi tar det med ro mens vi venter på helgens kamp mot Strømsgodset. Forbannelsen brutt Vi var flere på tribunen på søndag som fikk bange anelser da Anthony Annan ble utvist kvarteret før slutt. Vålerenga har vel bortimot verdensrekord i å skusle bort seire når laget ledet og … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. juli 2008»

9. juli er årets fineste dag, så vi tar det med ro mens vi venter på helgens kamp mot Strømsgodset.

Forbannelsen brutt

Vi var flere på tribunen på søndag som fikk bange anelser da Anthony Annan ble utvist kvarteret før slutt. Vålerenga har vel bortimot verdensrekord i å skusle bort seire når laget ledet og motstanderen deretter får en mann utvist. Senest mot Rosenborg i år. Men hvor mange ganger har dette egentlig skjedd? Jarle Teigøy veit selvsagt svaret, skrivefør er han og. Vi siterer dagens post, signert Jarle:

Da Vålerenga ledet og Stabæks Annan ble utvist kvarteret før slutt kunne tragedien fortsatt; For i de fire siste obligatoriske kampene Enga har ledet og motstanderen har fått utvist en spiller, har VIF rotet bort seieren. Det at en så åpenbar fordel ble en tapssituasjon gang på gang må vel være helt unikt i fotballhistorien.

Det må innrømmes at undertegnede fikk et støkk da Stabækspilleren fikk marsjordre og VIF ledet 2-1. Muligheten for at forbannelsen skulle fortsette var høyst reell. Men heldigvis rodde gutta det hele inn og en tragisk rekord kunne stoppes.

Det hele begynte 1. mars i fjor i kvartfinalen i Royal League mot Helsingborg på Bislett. Vålerenga tar ledelsen ved Glenn Roberts etter ti minutter og Helsingborgs Babis Stefanidis blir utvist i første omgangs siste minutt (to gule). Vålerenga får dermed spille en hel omgang i overtall, men i en tre minutters periode 10 minutter før slutt scorer Helsingborg to ganger. 1-2 og utslått i kvartfinalen.

10. juni i seriekamp mot Odd på Ullevaal fortsatte det. Vålerenga tar ledelsen ved Rune Lange etter 39 minutter. Vålerenga får straffespark etter pause som Christian Grindheim misser. I siste ordinære spilleminutt blir Odds Espen Ruud utvist (to gule), men to minutter på overtid dukker Odds 17-årige spiss opp fra intet og klinker ballen i mål og dermed 1-1.

29. juli, på VIFs fødselsdag, får Harald Aabrekk sin ilddåp som trener i seriekamp mot Stabæk på Nadderud stadion. Vålerenga tar ledelsen, 2-1, på et omdiskutert straffespark etter 62 minutter. Fire minutter før slutt får Stabæks Pontus Segerström rødt kort (to gule), men minuttet før ordinær tid får Stabæks Daniel Nannskog en flott pasning som han scorer sikkert på.

20. april 2008 fortsatte marerittet da Moa først scoret etter 26 minutter på et stappfullt Ullevaal. Ni minutter senere blir RBK´s Koné utvist. 8 minutter før slutt skjer det igjen. RBK scorer og det som i utgangspunktet skal være en fordel ble snudd, for fjerde gang på rad!

6. juli møter vi Stabæk på Ullevaal og leder 2-1. 16 minutter gjenstår da Annan blir provosert og slenger ut en hånd mot Lars Iver Strand og det blir direkte rødt kort. Vi er igjen en mann mer på banen men klarer endelig å ro
i land seieren.Drøye ett år og fire måneder etter at det hele begynte er forbannelsen brutt.

Og dermed sier vi oss så godt som ferdig med Stabæk-kampen, fra og med i morge lover vi å se fram mot Strømsgodset, Drammen og, derettter, høstsesongen.

Aftenposten

Aftenpostens dekning av stadionsaken har bedret seg en god del i det siste – det vil avisen har hatt vett til å holde inne med det flora av usakelige opplysninger de spredte i alle himmelretninger fram til for en måneds tid siden. Men i dag rant det over for unge Kathrine Aspaas. I en kommentarartikkel om, av alle ting, uforstanden i medieavtalen for norsk fotball – de impliserte vet ikke hva de gjør, eller så gjør de nettopp det og det er skjulte maktstrukturer som lurer – kommer hun helt malapropos busende med de samme gamle frasene om tomteverdier opp mot 500 MNok, og hinter om konspirasjon på bakrommet. Kan ikke dama forholde seg til fakta? Er hun skapbøffel? Kjæreste med en skøyteløper eller Høyrepolitiker? Akk ja.

Billetter

Vi hadde omfattende billettinfo i går. Ta en titt på gårsdagens dagbok dersom du mangler en billett eller to i knippet.

Legg igjen en kommentar