Dagboka tirsdag 8. juli 2008

Høst i mars? Høst i juli? Ikke snakk om, den var bare på snarvisitt et par dager mens Vålerengagudene bestemte seg for om de skulle smile eller sende laget i retning kaos og fordervelse. Sommer De fleste media har begynt å skrive om høstsesongen («Stabæk elendig i høstsesongen, osv») allerede nå, men petimetere som vi … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. juli 2008»

Høst i mars? Høst i juli? Ikke snakk om, den var bare på snarvisitt et par dager mens Vålerengagudene bestemte seg for om de skulle smile eller sende laget i retning kaos og fordervelse.

Sommer

De fleste media har begynt å skrive om høstsesongen («Stabæk elendig i høstsesongen, osv») allerede nå, men petimetere som vi er må vi få lov å tilføye at høstsesongen ikke er i gang ennå. Det er 1. kamp i 13. serierunde som spilles i dag (HamKam – Rosenborg) og da er det per def fortsatt vår. Nemlig.

Eller kanskje vi skal driste oss til å si sommer? Sola er i hvert fall tilbake, og håpet er like om hjørnet.

Uansett, vi gidder ikke ta oppsummering av vårsesongen før siste kamp er spilt. Og den spilles først på søndag kl 18. mot Strømsgodset.

Hvorfor stemte VIF-styremedlemmene som de gjorde i 1922?

Vi roper i skogen etter Jarle Teigøy. Og får svar, denne tikket inn akkurat for seint til å komme i gårsdagens dagbok, men innholdet tatt i betraktnig var det forsåvidt ingen hast. Spørsmålet, stilt av oss i VPN, etter en liten passiar om Vålerengas røtter, Spartas likeså, var hvorfor Vålerenga var en «borgerlig» klubb, klubbens tradisjoner og plassering øst for elva tatt i betrakning. Og Jarle Teigøy kvad:

Vålerengens Idrettsforening har alltid hatt en klar holdning i sin virksomhet; aldri å ha blande politikk inn i sin virksomhet. Så enkelt er det altså. Men begrepet borgerlig var den gang noe helt annet enn det man forbinder medordet i dag. VIF ble kalt en borgerlig klubb, men det betydde da UPOLITISK KLUBB. Dersom man vil sette seg mer inn i bakgrunnen for denne tiden da dessverre fotballen var delt i to forbund (1922-1940), kan man lese boka Fotball som ble utgitt av NFF i 2002.

Personlig ville jeg ikke gått så langt som til å si «dessverre delt». Visse politiske realiteter på 20-tallet sørget nok for at det var svært gode grunner til den delingen, men da nærmer vi oss nettopp politikken, og dit gidder jeg ikke reise på denne skjønne vårdagen.

Ukens Vålerenga produkt

Det er mer som tikker inn i innboksen vår i dag tidlig. Vi får vite at det er noe som heter Vålerenga kaffe (eller er det VIF-kaffe?) og at den er tilgjengelig på de fleste ICA-butikker i Oslo.

Men ikke i Lillestrøm?

….og til slutt: Sjappenytt

Til bortekampen mot Strømsgodset har det gått ca 300 billetter av totalt 1600 til Vålerengasupportere, så det er fortsatt mulighet til å sikre seg en billett.
Når det gjelder kampen mot Liverpool, så er det fortsatt rundt 1000 billetter igjen til Bendit Øvre. Dette gjelder de ytterste feltene. Vil du se kampen så gjelder oppfordringen «løp og kjøp». Det har frem til nå kun vært mulighet for klanens medlemmer å kjøpe. Som sagt før: Kr 200,- koster herligheten.
Billetter til Molde kampen kjøpes i telleapparat på kampdagen der oppe.
Billetter til VIF-Tromsø er også i salg, her har det gått ut tilbud til Norway-cup lag så det begynner å fylles opp sakte men sikkert.

Legg igjen en kommentar