Dagboka onsdag 2. juli 2008

Penger, poeng, journalister og vimpler. Typisk midtukedagbok. Penger og poeng Esten O Sæther i Dagbladet treffer for en sjelden gangs skyld bedre med sin siste kommentar. At store budsjetter og mye penger ikke betinger mange poeng. Sett opp mot tabellen nå kommer han til at ”De fem rikeste har foreløpig fått 70 poeng for sine … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. juli 2008»

Penger, poeng, journalister og vimpler. Typisk midtukedagbok.

Penger og poeng
Esten O Sæther i Dagbladet treffer for en sjelden gangs skyld bedre med sin siste kommentar.
At store budsjetter og mye penger ikke betinger mange poeng. Sett opp mot tabellen nå kommer han til at ”De fem rikeste har foreløpig fått 70 poeng for sine 700 millioner, mens de fem beste altså har brukt 320 millioner på å ta til sammen 97 poeng”. Dette synes han forøvrig er ”virkelig gøy”. Talleken altså. Fint han koser seg.

Men han har et poeng som han utbroderer i det lengste: at de rike klubbene ikke har lykkes ennå. Ei heller vi. Så skal det sies at det ikke er lett heller. Man satser stort og breialt. Og da måles man fra dag 1. Selv om alle vet at det kan ta tid. Esten har rett i at det ikke har gått bra ennå. Det trenger man ikke være sportsredaktør i Dagbladet for å skjønne. Spørsmålet er heller når man skal si at dette ikke er godt nok. Da skal trenere sparkes og byttes.

Jeg har en enkel formel: For media kommer det tidspunktet aller først. Sånn ca 8-10 måneder før noen andre.

Vi kan sitere spørsmåle fra Nettavisen til Skullerud:
– Hvor lang tid skal det ta før dere presterer?

Skulleruds svar:
– Du skjønner sikkert at akkurat det er det umulig å svare på. Hvor lang tid i forhold til hva? Målet i år er å bli blant fire beste. Det står der fortsatt. Men hvor lang tid det vil ta før spillet vårt er som vi ønsker? Det er det vanskelig å svare på.

Og han kan ikke svare annet. Det er nesten flaut hvor feig en sånn intervjusituasjon egentlig er. Journalisten vil være revolvertøff, og treneren må svare politisk korrekt. Skullerud mener det skal journalisten skjønne at han ikke kan svare på, og det vet nok journalisten. Men han spør allikevel! Er det en Monty Pythonsketsj vi daglig lider oss gjennom?

Inni sitt hodet er nok journalisten kjempeflink, men han spør egentlig bare om noe om ikke kan besvares før sesongen er over. Tidligst.

Dernest kommer tidspunktet til sponsorer. Sånn ca 1 måned før enten supporterne eller klubbens ledelse, men lenge etter media. Jeg håper og tror at supportere og klubbledelse skjønner at vi må være tålmodige. Skal man skrike etter hoder allerede nå har man ikke lært noen ting fra forrige gang vi vant gull, eller alle de åra vi ikke vant en dritt.

Moa blir klar
Til kampen mot Sarpsborg lørdag. Det tror i alle fall klubbens nettsider. Daniel blir ikke klar.
Dessverre. Ronny og Lars Iver trener med ball, men er fortsatt usikre.

Vimpler til besvær
Demokraten, (lokalavisa i plankebyen) melder at casuals fra Vålerenga ”laget kvalme og gjorde hærverk”. Vimpler ble tent på og kasta i elva. Og visstnok ble en ”eldre mann truet på juling”.

Først og fremst blir jeg ikke overrasket om det var bare en vimpel, ikke flertall. Ei heller om de bare så kjempeskumle ut, men ikke gjorde så mye. Medienes evne til å hausse opp sånt er velkjent, og gjør at deres stereotypier om bråkmakere omsettes heller i våre stereotypier om mediene.

Så sier vi ikke heller at ikke noe skjedde. Var heller ikke der da noe skjedde, så skal ikke late som man vet.
Men om man har pælma vimpler i elva så er dette ikke fotballbråk, heldigvis. Og selv om de vimplene er irriterende er dette egentlig bare temmelig harry oppførsel. Flaut.

Vålerenga i dag
Vi venter på cupbomba. Et annet sted enn i Sarpsborg.

Legg igjen en kommentar