Dagboka tirsdag 1. juli 2008

Vårt gode bortelag ble altfor svake mot det gode hjemmelaget. Og nå ser høsten kjedelig ut. Motbevis oss, Vålerenga. Velkommen tilbake til virkeligheten Med skader på Gashi og Barsom og med kun Daniel ute hadde vi de fleste kortene på hånda, og det ble bedre da keepern til Fredrikstad måtte ut. Allikevel hjalp ikke det. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 1. juli 2008»

Vårt gode bortelag ble altfor svake mot det gode hjemmelaget. Og nå ser høsten kjedelig ut. Motbevis oss, Vålerenga.

Velkommen tilbake til virkeligheten
Med skader på Gashi og Barsom og med kun Daniel ute hadde vi de fleste kortene på hånda, og det ble bedre da keepern til Fredrikstad måtte ut. Allikevel hjalp ikke det. Selv om vi startet lovende var det hjemmelaget som etter hvert ble sterkere og skapte de farligste sjansene. Og da vi er utilgivelig sløve spesielt på de andre målet og lar ”hurtigtoget” Kvisvik få løpe seg i posisjon uten å presses er det kanskje ikke så rart at han setter inn seiersmålet. Denne karen som vi nesten trodde hadde forlatt Fredrikstad. Vi nevnte han ikke om en faktor i gårsdagens dagbok, kanskje spillerne ikke tenkte på han heller.

Våre karer var ikke helt ubrukelige i angrep, faktisk fungerer den biten bedre enn de defensive arbeidet. Man får følelsen av at alvorlige glipper i forsvar kommer på grunn av taktisk usikkerhet? Kan man planen? Eller fokus på angrep så godt at forsvaret blir svakt?

– Det første målet er fryktelig billig, og på den andre kan vi jo gå og ta ballen på midtstreken. Det er for gærnt, sa Martin til TV2 etter matchen.

Å ja.

Gunnar kom inn som et friskt pust i sin siste kamp. Bojan prøvde, men imponerte meg ikke slik som forrige gang. Plankejokkerne vant fortjent.

Hva nå?
Vi tok ikke noen kjempeklyv oppover tabellen. I stedet er vi strandet på 10ende plass. Men det er fortsatt gode muligheter for å komme seg oppover, det er fortsatt bare 3 poeng til fjerde plass. Spørsmålet er om vi skal håpe på det.

Martin har selv snakket om at det tar tid å få spilt inn laget. Alle som vet litt om fotball vet han har rett. Man setter ikke bare sammen 11 mann og så sklir det av seg selv. I utgangspunktet skulle vi kanskje begynne å se at våre menn begynte å spille bedre sammen på høsten. Men nå tviler jeg. Mest fordi vi nå mister to spillere som må erstattes. Og de nye må komme seg ”inn” i Vålerengas rytme. Dan har vært en habil midtstopper og levert solid, om litt rødt, sammen med Wæhler. Gunnar har bare blitt bedre og bedre og vi mister en av våre tre beste spisser nå. Skullerud sine valgmuligheter reduseres nå.

Man skal i alle fall ut og finne nye spillere, heldigvis. Men, med den tiden det tar å finne nye, få dem på plass og spille dem inn: vil vi rekke å kjempe i toppen? Akkurat nå kjennes det veldig ut som om vi skal se til neste sesong for resultatene vi ønsker. Strengt tatt syns jeg at jeg hører Martin si at det er fasiten, allerede nå. Kan bli en kjedelig høst i så fall.

Fortsatt halvkram?
Nei, temmelig varm og slapp.

Nye spillere
VG spekulerer i Reginiussen fra Tromsø. Men han vil kanskje helst utenlands. Ingen kilder bekrefter verken interesse eller noe annet. Så spennende,

Vålerenga i dag
Lakonisk. Skuldertrekk. Litt irritert, men mest oppgitt.

Legg igjen en kommentar