Dagboka onsdag 4. juni 2008

En noe småslapp dagbok idag. Får håpe spillerne er mer på hugget enn oss. Ungdommen Det funka ikke helt for Kristian Brix i Sogndal. Så han er tilbake i Vålerenga, melder Sogn Avis. Begge klubbene er enige om det. Det ble med en kamp for Kristian for saftkokerne. På hans vegne er jeg glad han … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. juni 2008»

En noe småslapp dagbok idag. Får håpe spillerne er mer på hugget enn oss.

Ungdommen
Det funka ikke helt for Kristian Brix i Sogndal. Så han er tilbake i Vålerenga, melder Sogn Avis. Begge klubbene er enige om det. Det ble med en kamp for Kristian for saftkokerne. På hans vegne er jeg glad han slapp være der mer. Men hva som skjer med han videre i Vålerenga er vel mer usikkert. Klubben har jo sendt av gårde en del av de unge, og beholdt noen. Det er nok et trangere nåløye å komme med på laget, spesielt når både Martin og Hæstad har ”faste” plasser på midtbanen. Burde de ha det, forresten?

Vi ønsker Kristian velkommen tilbake, og om han blir her håper vi på store ting.

Selvrealisasjon
Også rekruttene må kjenne litt på den stikkende og smertefulle følelsen av sannhet:
– Vi trenger mer rutine i den bakre fireren. Fortsetter vi som nå rykker vi rett ned, sier trener Andreas Holter til klubbens sider.

Han sier og at et reint juniorforsvar ikke holder, uten at det er til forkleinelse for de yngste. Han forteller om at rekruttene i fjor hadde Førsund og Horn. Og at de savner Roberts, Nouri og Brix.

Jeg ser poenget. Vålerenga har rett og slett ikke nok backer til det sammenlagte nivået i 2.div og eliteserien. Og dersom man vurderer plassen i andre som viktig må man forsterke. Og det er den jo? Plassen altså.

Så er det også slik at VG melder om at Erik Hagen nok ikke får noen videre karriere i Wigan. Men han ønsker ikke vende tilbake til norsk fotball. Synd.

Dette er en litt sånn døv nøtt for Vålerenga. Muri har for eksempel trådd frem på a-laget igjen. Om vi hadde forsterket i den enden ville han måtte spille mer på rekruttene. Ønsker han det da? Førsund og Horn vil vel ikke tilbake for å spille på andre-laget heller, solgt eller ikke. Hvem vil komme til oss for å forsterke andre-laget? Eller hvem av de på a-laget vil ned til 2.div? Ikke så mange…

Men gjør man ikke noe rykker man ned med denne stilen ja.

Før Ham Kam
Klubbens pre-match er ute. Det vesentligste er at vi ikke har noen som soner, og at Wæhler er tilbake. Bare Fellah og Strand er fortsatt ute. Ham Kam har Juha Pasoja ute med kort.

Selv om bønda har klart seg noe bedre i de siste kampene bør Vålerenga klare dette. De skal ikke ha en sjanse. Ikke sant?

Åssen har vi det da?
Jeg leste Gregers utmerkede lille kommentar på Klanens sider etter Lyn-kampen, og var så enig. Rart hvor lite skuffa jeg egentlig var, om enn skuffa. Fordi jeg forventa tapet.
Det er sol ute. LSK går på trynet og heller ikke Brann, Lyn(!) eller RBK overbeviser. Mindreverdighetskompleksklubben fra Briskeby er fullstendig på bånn. Og tippeligaen ledes av klubbene Stabæk, Glimt og Fredrikstad. Det får det lissom ikke til å koke i blodet mitt, de klubbene berører ikke følelseslivet mitt i noen større grad.

Det som da irriterer er at vi ikke er der blant de på topp. For det hadde vært så godt om vi kjempet om gull med Ingebrigt, Kåre Brigt og Raymond mens hatklubbene sto i gjørme til knæra. I stedet er vi i samme møkka sjøl. Dritt er det, faktisk.
Og mot HamKam kunne vi jo ende opp med 3 poeng som muligvis ville ført oss opp blant de fem beste.

G15
Håvard Nielsen, Simen Thollefsen og Haakon Farstadvoll er alle med på NFFs talentleir i Porsgrunn 23-27 juli. Og Jens Marius Kolseth er tatt ut til StatoilHydro fotballakademi i slutten av juni. Dagboka gratulerer dem alle!

Grunerløkka i går
Ikke bare overdrevent kule folk og nordlendinger. Men Vålerenga ute blant folk.
Se på fine bilder på klubbens sider. Rett og slett trivelig.

Sjappa og Klanen
Husk at de nydelige hvite bortedraktene er i salg. Jeg plukka opp min i går, og den kledde meg som skum kler øl. 300 spenn.

Ikke glem byvandringen på lørdag 14. juni. Se mer om saken på Klanens sider.

Legg igjen en kommentar