Dagboka torsdag 5. juni 2008

Så skal det bolles. Nei, forresten – det skal spilles ball. Vakkert, raskt og effektivt. Det skal scores mål mot motstanderen og Vålerengas jubel skal høres. Det er kampdag og Dagboka er klar. Vålerenga – HamKam På lørdag som var feiret ”verdens feteste ti-åring” bursdag. Bohemen var fullt med kjente ansikter og veteraner i klanssammenheng. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 5. juni 2008»

Så skal det bolles. Nei, forresten – det skal spilles ball. Vakkert, raskt og effektivt. Det skal scores mål mot motstanderen og Vålerengas jubel skal høres. Det er kampdag og Dagboka er klar.

Vålerenga – HamKam
På lørdag som var feiret ”verdens feteste ti-åring” bursdag. Bohemen var fullt med kjente ansikter og veteraner i klanssammenheng. Det var en knalltrivelig kveld for gamle travere. På anlegget fikk vi høre plenty ska og punk, deriblant herlige Oslo Oi med Frankie Flame og Whalers og ikke minst den klassiske og beste Vålerenga-låta ”Svikter deg aldri” med nevnte Whalers. ”Vi vil aldri væra utro mot deg, uansett hvordan det går på vår vei” er en del av teksten.

Da låta kom var samholdet på tribunen sterkt og fotball-laget var ræva. I dag er samholdet noe annerledes, men sterkt ennå. Og laget er egentlig ikke ræva. Jeg minnes tribunetiden for 10 år siden med glede, jeg savner ikke fotballen vi spilte. Selv om den gjorde at vi hadde galgenhumor og latter på tribunen herfra til helvete.

Vålerenga har i dag en sjanse til å bevise at det bor nok i laget til at vi skal bli sterkere i vår troskap. Uansett hvordan det går vil vi være der neste kamp også, men i dag forventer vi at Vålerenga viser seg fra en overlegen side.

Dagens motstander er på min topp fem liste over mest hatede. Det handler mye om hockey, men også det intense hatet de har til oss. Bygda der er sjukelig. 7-åringer som gir deg fingeren, biler som skrapes opp i lakken dersom den har Vålerenga-klistremerke på.
De blir sikkert enormt glade dersom de hører at de er blant våre mest hatede. Akkurat som man forventer fra folk uten selvtillit. Måtte vi ikke gi dem noe sånt i dag.

Daniel og Ronny er usikre ennå, meldes på klubbens sider. Akkurat Daniel i en kreativ rolle er vel det jeg minst vil miste til denne kampen. Men vinne skal vi uansett.

”Bondeknøla, de skal jammen gjennomgå. Tap på tap skal de bittert smake på” (Whalers)

Bojan ikke helt happy
– La meg spille, eller la meg gå, sier han til Nettavisen. Vi tar med litt til:
– Jeg trives godt i Vålerenga, både med spillerne og fansen, men trenger å spille. Men får jeg ikke spille er det bedre at jeg går til en annen klubb, enten i Norge eller i utlandet.

Og Martin, hva sier han da?
– Jeg tar alltid ut det laget jeg mener er best. Bojan får bare gripe sjansen sin når han får den.

Sånn er det. Jeg liker Bojan. Jeg liker måten han forholder seg til supporterne. Jeg liker gleden han viser når vi vinner eller han scorer. Han er mer engasjert enn de fleste. Jeg skjønner sånn sett hvorfor han sier og gjør som dette.

Men jeg har aldri, og kommer aldri til å akseptere at spillere på bedre eller verre måter prøver å sutre seg inn på laget. Og jeg digger spillere som bare jobber seg inn, selv om de sliter. Freddy har gjort det (og må snart gjøre det igjen!), Sonja gjorde det og. I tillegg syns jeg ikke jeg har sett det samme av Bojan på banen i år som jeg så i fjor. Jeg er faktisk ikke så overrasket over at han ikke spiller mer, selv om jeg ikke har vært på treningene.

Jeg håper Bojan spiller seg inn på laget og tilfører noe friskt og kreativt – det har vi jammen bruk for. Men jeg blir ikke overrasket om han er førstemann som selges.

Bisetning
Ingen Espen Ruud. Melder Nettavisen. Det betyr: mannen som visstnok var aktuell for Vålerenga (og Viking) skal til Odense i Danmark. Så da kan du legge vekk den våte drømmen – om du hadde den.

Nettavisen idag
Bra og informativt. Med to aktuelle småsaker om Vålerenga. Om Nettavisen og Dagsavisen samarbeidet ville vi få de beste sakene om Vålerenga, spør du meg. Både nytt og dybde. Og med troverdighet.

Noe som Aftenposten ikke har.

Sjappa og Klanen
Husk at de nydelige hvite bortedraktene er i salg. Ca en tredjedel er solgt allerede, resten blir kjapt borte. 300 spenn.

Byvandringen lørdag 14. juni. Se mer om saken på Klanens sider.

Vålerenga idag
Vålerenga – HamKam.
Ullevaal kl 1900

Legg igjen en kommentar