Dagboka tirsdag 3. juni 2008

Martin tok ansvar. Da skal det bli bedring på torsdag. I still believe. Også lener vi oss på skadefryd og hat. Dagboka er klar. Om å ta ansvar Martin sto fram i går og tok skylda. Rak i ryggen var han i alle medier også. Og han later til å vite noe om hva som … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 3. juni 2008»

Martin tok ansvar. Da skal det bli bedring på torsdag. I still believe. Også lener vi oss på skadefryd og hat. Dagboka er klar.

Om å ta ansvar
Martin sto fram i går og tok skylda. Rak i ryggen var han i alle medier også. Og han later til å vite noe om hva som er galt:
– Vi blir for tamme på hjemmebane. Vi får ikke til nok motsatte bevegelser i angrep og vi får ikke gode nok innlegg fra kantene. Dette blir prioriterte arbeidsoppgaver i dagene framover, sier han til Dagsavisen.

Det var ikke bra det vi så mot Lyn. Men Martin skal ha for at han står opp i stedet for å se etter syndebukker. Denne dagbokskribenten har tidligere sagt at sesongen kan evalueres endelig når den er over. Og det står jeg ved. Jeg tror på Martin og gjengen hans, men jeg skulle gjerne se litt fremgang nå. Nå betyr torsdag og HamKam.

Jeg er redd vi ser spillere med høye skuldre da. Nettopp fordi HamKam er perfekte for oss å møte, bånnlag som de er. Da blir det vel noia på våre karer. Vel, hva med positiv tenking i stedet? At vi skal så innihampen kjøre over de innavla bondetampene? At dette er kampen der Vålerenga spiller på seg den selvtilliten vi viste mot Brann? At taktikken er perfekt, ikke bare feil. At man tar ut sentrale elementer hos motstanderen samtidig som man lykkes med sin egen kreativitet? At spillerne alle som en står opp som menn og føler seg som det?

Det går an, gutter. Jeg velger å tro på det til 90 minutter er spilt torsdag.

Fra sidelinjen
”Vålerenga må begynne å vinne fotballkamper for ikke å falle helt av. Om så ikke skjer så kan det bli vanskelig utover i sesongen.” Christian Grindheim på besøk i Oslo til ABCNyheter.no. No shit, Sherlock…

På den annen side, kanskje det innlysende må sies for at det skal høres?

3. Juni kl 1330 på Grunerløkka
A-lagsspillerne stiller i Birkelunden. Grillmat og fotball i den mobile bingen. Troy Perkins, Gunnar H. Thorvaldsson, Andre Muri og Glenn Roberts kommer, ifølge klubbens sider. Oppvarming til HamKam-kampen rett og slett.

Da ber Dagboka alle som stiller om å være snille med gutta. Ikke slå tunnel på dem, ei heller noen grisetaklinger. Om selvtilliten dems er skjør som et egg trenger vi ikke lage omelett akkurat denne uka.

Rekruttsmell og talentjakt
Rekruttene tok en smell til i går med tap for Byåsen. 4-2 ble resultatet i favør hjemmelaget. Mao: det er verre med rekruttene enn A-laget. Sier noe.

Lokalavisa Raumnes (!) melder at 15-årige Ole Kristian Langås fra Tomteråsen er ettertraktet av de store klubbene, deriblant Vålerenga. Han spiller i dag for Team Nes.
Navnet er herved nevnt, spørsmålet er om han blir glemt.

Om ikke annet: skadefryd
”Jeg kan ikke huske at vi har vært så dårlige før”, sier Frode Kippe til Dagbladet. Bøfla tapte igjen i går, og jeg finner stor trøst i det. Skadefryd er langt på vei en fortrengingseffekt jeg har bruk for om dagen. Noe helt annet er det å se at LSK spiller i bortedrakter som vel er eksakt samme farge som våre. Kan vi bytte tilbake til hvite drakter, please? Gjerne med grønt i, syns det var så moderne og historisk riktig. Og da kan jeg i alle fall glede deg med at Sjappa nå selger nå ut de hvite draktene – kun kr 300,- pr stk. De har ca 200 av dem igjen. Alle størrelser fra small til xxl faktisk. Første mann til mølla!

Om ikke annet: hat
VPN har snakket med Reidar Sollie i Dagsavisen om det vi kaller Aftenposten sitt angrep på Vålerenga. Sollie tør faktisk være kritisk til Aftenpostens rolle. Så kanskje medienes evne til å diskutere seg selv ikke er helt død allikevel? Linket under.

Annen info fra Sjappa og Klanen
Vi er tildelt ca 1000 billetter til bortekampen mot Fredrikstad mandag 30 juni kl 19:00. Disse billettene legges ut for salg for sesongkortinnehavere mandag 9 juni. De vil ha forkjøpsrett til og med torsdag 12 juni kl 18:00.

Båt til Fredrikstad er det fortsatt godt med plasser igjen på. Avreise fra Oslo kl 11:00 Hjem med buss etter kamp. 350 spenn Kampbillett må kjøpes utenom.
Ah, med Vålerenga på bøljan blå. Vi har gjort det til Drøbak, Moss og Sandefjord. Like digg hver gang. Meld deg på.

Og Klanen sammen med Vålerenga Historielag inviterer som i fjor alle venner av VIF til idrettshistorisk byvandring lørdag 14. juni. Tre generasjoner av VIF-spillere deltar med sine historier, eldstemann født i 1928, yngstemann i 1987. Møt opp ved Etterstad Kolonihage klokka 15.00. Les mer om den trivelige turen på klanen.no.

Vålerenga i dag
Sjappetur for å kjøpe den vakreste bortedrakta til Vålerenga ever. Gleder meg.

Legg igjen en kommentar