Dagboka mandag 2. juni 2008

Jeg vil heller ha ballene mine vokset enn å tape en gang til mot Lyn. Tror jeg. Måtte vestkantsvina være konk før vi tar poeng igjen….eh. Dagboka, tungsint som et blylodd festet med fiskekrok i øyelokket ditt. Lyn – Vålerenga Ikke denne gangen heller. Og om man skal forklare tapet så er generelt svake prestasjoner … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. juni 2008»

Jeg vil heller ha ballene mine vokset enn å tape en gang til mot Lyn. Tror jeg. Måtte vestkantsvina være konk før vi tar poeng igjen….eh. Dagboka, tungsint som et blylodd festet med fiskekrok i øyelokket ditt.

Lyn – Vålerenga
Ikke denne gangen heller. Og om man skal forklare tapet så er generelt svake prestasjoner fellesnevneren, både offensivt og defensivt. Og taktikken. Og en liten skvett uflaks.

Det var så som så i første omgang, men 3-5-2 systemet så igjen ut til å funke på sett og vis. Det ble i alle fall produsert noen sjanser, men svake avslutninger gjorde at Lyn-keeperen ikke var spesielt utfordra. Lyn produserte tross alt lite, selv om jeg ser at Skullerud mener at Vålerenga hadde større problemer enn de likte i første.

I annen omgang gikk det fra vondt til verre da det ble lagt om. Så måtte Wæhler ut med skade og alt ble bare rot siden Muri allerede var bytta ut for å legge om til noe 4-4-2ish.
Lyn derimot bytta inn en kar som trilla helt greit med vår nødkomponerte forsvarsfirer. Og når Bengt skaffa straffe (hvorfor ikke spille med han fra start da?) måtte det gå som det gikk. Martin brant den via stolpa og ryggen til Lyn-keeperen. Som fanga ballen før den gikk inn. Martins bom var en av mange dårlige prestasjoner denne kvelden.

Da er vi på tiende plass, ett poeng foran Molde, og 13 poeng bak serielederen. Dette var vel ikke slik sesongen skulle utvikle seg. Og allerede torsdag skal spillerne være klare til en kamp der vi helt sikkert burde vinne, men akkurat nå ikke ser ut til å innfri de forventningene…

Martin selv var bedre enn forrige kamp, men hans frustrasjon begynner å bli symbolsk for laget. Kan det tenkes at laget spiller bedre om han tester å lede laget fra benken en match?

Dette er ikke noe krav om hoderulling. Hvis man har fulgt fotball, og kanskje særlig Vålerenga en stund vil man vite at et ”nytt” lag tar tid å spille inn. Og det argumentet har vel trenerteamet også brukt en del. Spørsmålet er hvor lenge man kan gjøre det?

For meg er det mest plagsomme for tiden ikke nødvendigvis spillernes svake prestasjoner. Det er vi vant til at man ser for Vålerenga. Derimot er jeg mer bekymret for at taktikkvalgene til trenerne ikke ser ut til å lykkes etter Brann-kampen. Kanskje man ikke skal prøve både å spille inn et lag og endre taktikker i et større tempo enn Lyns spillere bruker hudpleieprodukter for ”menn” ?

Da jeg brant av gårde på scooteren og så utover Oslo fra Ekeberg på vei hjem lå byen badet i et blodrødt lys før solen ga seg. Man blir jo en smule filosofisk av sånt. Vi gikk fra en vakker dag inn i skyggene. Badet i blod.

Jeg tror fortsatt på Martin og co. Men ærlig talt, det begynner å bli på tide å finne fram til formen igjen. Da mener jeg ikke nødvendigvis tre poeng engang. Bare et fotball-lag som spiller fotball sammen igjen. Med en smule selvtillit.

Hva med en tur til Molde da?
Sjappa har frist innen mandag kl 1200 til å takke ja eller nei til ett fly som tar oss til Molde lørdag 19 juli kl 1700¨. (Ankomst Molde kl 18, direkte med buss til stadion og så rett hjem etter kamp.)

Pga jazzfestival den uka i rosenes by, er det ingen bosteder å få tak i Molde. Flyet vil også være det eneste som har retur etter kampen. Pris kr 2000,-
Interesserte bes melde seg på veieATTvif.no bråkjapt på morran mandag. Helst før 12!

Ellers?
– Måtte det aldri være noe sannhet i ryktene om Rekdal som trener for LSK.
– det pågår forøvrig en kåring i Romerikes Blad (rb.no). «Årets romeriking 2008». Nominert er Tom Nordli.
Nominert før han «trakk seg med øyeblikkelig virkning»? Kunne vært moro om du stemte på han. Slik at kåringen på torget i bøffel-land blir litt ikke sånn som de vel vil…Ikke bruk hele livet ditt på det prosjektet, men om du har noe frustrasjon som må ut nå er dette en grei greie.
– Og så var det akkurat en kar som vokset ballene og rumpa si på TV2 Zebra. Ikke bare komisk, men tydligvis ekstremt smertefullt. Så man kan føle seg mer tris og ydmyket enn jeg gjør nå? Bare såvidt.

Vålerenga i dag
Byåsen – Vålerenga 2. Dalgård 2, faktisk. Blir nok fullt, kom tidlig.

Legg igjen en kommentar