Dagboka fredag 30. mai 2008

Sommeren er her for fullt, og det passer jo bra siden det snart er sommerferie for Tippeligaen. Men ikke la deg lure. Det er kamp på søndag mot erkerivalen Lyn. Bohemen fortsetter å feire seg selv, og du kan fortsatt vinne en scooter. Alt dette og litt til får du i dagboka i dag. Ei … Fortsett å lese «Dagboka fredag 30. mai 2008»

Sommeren er her for fullt, og det passer jo bra siden det snart er sommerferie for Tippeligaen. Men ikke la deg lure. Det er kamp på søndag mot erkerivalen Lyn. Bohemen fortsetter å feire seg selv, og du kan fortsatt vinne en scooter. Alt dette og litt til får du i dagboka i dag. Ei skikelig gla’ bok er det.

Byderby take 1
Smak på det, smatt litt, la bokstavene rulle rundt i munnen og så sier du det: «Byderby».

Ikke noe by mot land, ikke kamp på et sted der alle har samme bestefar, to lag fra samme by. To lag som holder til på hver sin side av byen. Østkant mot vestkant. Så kan vi spole tida 50 år tilbake og tenke oss hvordan det var. Arbeidere mot borgerskapet. Fattig mot rik. Trevler mot puselanker. Øl mot vin. Koteletter mot dyrestek. Klaskedass mot vannklosettt. Six-pence mot flosshatt.

Og slik kunne vi fortsatt. I dag er det vel mer eller mindre kun det geografiske som skiller oss. Selv om Lyn skal ha det til at vi som holder med Vålerenga er en gjeng med tapere, slappfisker og døgenikter. Vi på vår side mener at Lyntilhengerne er en gjeng med pappagutter som aldri har gjort en ærlig dags arbeid.

Alle vet jo at det ikke er slik, men det er en viktig forskjell. På vestkanten finner man stadig flere Vålerengasupportere. En sving innom Frogner eller Majorstua en kampdag bekrfter dette. Fra flere balkonger flagges det med stadig flere Vålerengaflagg. Vi er med andre ord på vei til å overta fiendens territorium. Heldigvis for oss så er det ikke mange her på østkanten som holder med Lyn.

En og annen slenger er det jo, den eneste vi vet om med sikkerhet er han sneipen som jobba i blomsterbutikken på Manglerudsenteret. Og det sier jo egentlig det meste.

Byderby take 2
Vi har tatt en titt i dagens aviser. Eller rettere sagt ukas aviser. Det har ikke vært noe om kampen fram til i går. Da klinte likesågodt Nordstrands Avis til med intet mindre enn fem (5) sider om byderbyet. Fire av dem handler om Vålerenga, kun én om Lyn. Blekka kom i går, og alle som ikke har fått den bør skaffe seg et eksemplar.

Det er nesten så vi oppfordrer avisen om å lage et eget bilag og fulldistribuere det til hele Oslo.

Det er fantastisk bra jobba, og et skikkelig signal til selvhøytidelige, eplekjekke riksjournalister i Aftenposten om at ekte engasjement skapes på lokalt nivå, og at Nordstrands Avis rett og slett har skjønt hvordan de skal dekke denne typen kamper.

Derfor er det jo betegnende at Aftenpostens artikkel om kampen i dag handler om Eddie Gustafsson…

Byderby take 3
Vi har altså fått 7000 billetter til kampen. Halve Vestbredden og hele Cola-svingen er vår. Billettene selges i Sjappa i dag, i morra og på kampdagen. Alle oppfordres til å skaffe seg billett på forhånd – det blir kaos på Ullevål på søndag.

Lyst på scooter?
Det er fortsatt noen dager igjen til fristen går ut for de som vil ha en vassekte Vålerengascooter. Skriv ned din historie og du er med i kampen om 50 ccm i bått med en anelse rødt i.

Fotballferie
Med fotball EM rett rundt hjørnet er det snart mulig å møte mange av våre spillere der de tar seg en pils på Løkka, klyper ei snelle i stumpen på Onkel Donald eller ligger på Huk og «flekser» muskler.

Det blir fire lange uker med mye fotball – Norge er ikke med (hilsen Thomas Myhre) og ingen av våre spillere er med i noen av troppene som skal nedover til Østerike og Sveits.

Så dersom du blir helt sultefora er det vel bare å komme seg på en av rekruttlagets kamper, de kan trenge all den støtta de kan få, og nå kan de vel regne med at det dukker opp enn og annen spillesugen A-lagsspiller i tida fremover.

Med mindre vedkommende er og tar seg en pils på Løkka, klyper ei snelle i stumpen på Onkel Donald eller ligger på Huk og «flekser» muskler.

Bohemens bursdag nok en gang
Det drar seg til mot klimaks – selve festen som finner sted imorgen – i kveld er det quiz og stinn brakke. Vær tidlig ute, skaff deg bord men la det være igjen noe øl til oss i morra.

Legg igjen en kommentar