Dagboka torsdag 29. mai 2008

En hektisk dagbok i en hektisk hverdag er fasiten i dag. Landskamp i går, byderby på søndag, gutta trener og Nordlie er nok en gang uten jobb… Landslaget Det ble 2-2 mot Uruguay i går. Ingen stor kamp i følge dem som så den. Vi var visstnok heldige som fikk uavgjort. Martin spilte hele kampen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 29. mai 2008»

En hektisk dagbok i en hektisk hverdag er fasiten i dag. Landskamp i går, byderby på søndag, gutta trener og Nordlie er nok en gang uten jobb…

Landslaget
Det ble 2-2 mot Uruguay i går. Ingen stor kamp i følge dem som så den. Vi var visstnok heldige som fikk uavgjort. Martin spilte hele kampen uten å overbevise i følge VG, Stobæk kom innpå mot slutten og ingen la vel egentlig merke til det byttet.

Og det er vel det en som befant seg på Unionsexpressen mellom Karlstad og Oslo i går kan si om kampen uten å gjenta alt som står i avisene – og det er vel ikke derfor du leser VPN, er det vel?

Sannheten om Norge som fotballnasjon er at vi faktisk ikke er noen stor fotballnasjon. Vi kom oss to ganger til VM på to forsøk og en gang til EM, vi var høyt oppe på FIFAs ranking og landslaget bestod av spillere som spilte i Premier League og spillere som spilte på RBK. Men alt som går opp kommer som regel også ned, og der er vi nå. På 28 plass på FIFAs ranking, og RBK er ikke suverene serieledere, det er det Stabæk som er og der er jo stjernene som kjent ikke norske…

Så i stedet for å fokusere på idiotisk merkevarebygging, dragelogoer og ny nasjonalarena for fotball i Oslo bør vel NFF tak tak der det trykker som mest:

For eksempel ved å gi Åge Hareide sparken.

Trening før byderbyet
Gutta trener hardt før kampen mot Lyn. Klanen oppforder alle til å stikke på Valle for å backe opp gutta før kampen. Og det er vi jaggu enige i her i VPN!

Så i stedet for å sitte på ræva og drikke sur jobbkaffe kan du ta deg en velfortjent fridag. Sola skinner på Valle og der legges slagplanen for årets første byderby. Hvis du ikke kan skulke jobben fordi du tross alt må tjene noen grunker (eller gryn) så har du også muligheten på lørdag.

I morra trener gutta fra klokka 11.00 og det samme skjer på lørdag. Vi klipper fra Klanens sider:

«Vi håper at ALLE i det sportslige og administrative apparatet i Vålerenga ikke gjør den tabben som har blitt gjort tidligere – nemlig å tro/påstå at vi er bedre enn FC Lyn Oslo. Det er vi – på alle nivåer. Men faktum er at vi har møttes 12 ganger siden 2002, så er det nå en gang sånn at disse resultatene har litt å si, ganske mye egentlig… Vi har ikke slått dem på 12 seriekamper – punktum.»

Og så kan dere lære dere denne:

Forsanger: Tre ganger Lynhat
Alle: Lynhat! Lynhat! Lynhat!

Forsanger: To ganger Lynhat
Alle: Lynhat! Lynhat!

Forsanger: En ganger Lynhat
Alle: Lynhat!

Forsanger: Gi meg et hat!
Alle: HAT!

Forsanger: Takk skal du ha!
Alle: Vær så god!

Exit Nordlie
Så var det tid for Tjukkerull å trekke seg/slutte/bli sagt opp igjen. I skrivende stund «kjemper Tom Nordlie mot tårene» og holder pressekonferanse på Åråsen. Vi sakser fra Dagbladet.no:

– Hovedårsaken til at jeg trekker meg med umiddelbar virkning. Vi har to sjefer i LSK, Jan Åge og meg, som er fundamentalt uenige. Det er ikke heldig at situasjonen er sånn. Med tanke på de siste ukers resultater og arbeidssituasjon, så velger jeg å trekke meg. Dette er ikke heldig for LSK.

Hmmm. Det virker som om Nordlie får problemer så fort han møter noen som har like stor vilje som han sjøl. Det skjedde i Vålerenga og det skjedde i Start.

Tom Nordlie er sikkert en dyktig trener, og ingen skal ta fra han at han skaper engasjement, problemet er vel hele pakka. Nordlie er litt profet, litt fet, litt klovn, litt tåreperse, og litt på slanker’n til enhver tid. Blander du så dette med en person som har et ego på størrelse med magan til Nordlie så får du en spennende men nokså potent cocktail. I fjor gikk det bra, i år har det gått fullstendig på snørra.

Om det er trener’n eller spillerne som har skylda blir som å diskutere høna og egget. I VPN syns vi Kippe og Co. bør legge all skyld på Nordlie. På den måten kommer LSK til å spille like ræva og endelig rykke ned…

Rekdal…
Kjetil Rekdal er en mulig kandidat til å overta etter Nordlie. Hallo… Det gjør du faen ikke Kjetil.

Vålerenga i dag – Bohemen feirer seg sjøl
Bursdager er morro, og folka på Bohemen mener tydeligvis alvor. I kveld er det kåring av Bohemens all-time dartmester. Alle kan delta, en mann eller ei kvinne vil vinne.

Ellers så foreslår vi at du pønsker ut en måte å få fri på i morra – gutta trenger litt pes fra sidelinja.

Legg igjen en kommentar