Dagboka tirsdag 27. mai 2008

Hva er det med dere der ute? Hva har vi gjort dere? Hva er det med alle dere bedreviterne og forståsegpåerne som gjør at dere har oss som hatobjket nummer en? Finnes det ikke andre alternativer enn en idrettsklubb? Hva er det vi egentlig har gjort som kan vekke en slik harme? Arven etter Sandemose … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 27. mai 2008»

Hva er det med dere der ute? Hva har vi gjort dere? Hva er det med alle dere bedreviterne og forståsegpåerne som gjør at dere har oss som hatobjket nummer en? Finnes det ikke andre alternativer enn en idrettsklubb? Hva er det vi egentlig har gjort som kan vekke en slik harme?

Arven etter Sandemose
Dagboka går grundig til verks i dag. Vi presenterer her en forklaring på hvorfor mange der ute ikke klarer å forsone seg med det vedtaket bystyret fattet for snart to uker siden. Forklaringen tar utgangspunkt i en tekst av forfatteren Aksel Sandemose, en tekst som har blitt til den etterhvert så kjente Janteloven.

Det som kanskje er mest interessant er at det partiet som svært ofte trekker fram denne teksten som et eksempel på smålighet og misunnelse er partiet som kjemper med nebb og klør mot våre stadionplaner.

Vi mener at de som jobber mot oss har en annen agenda enn at det er en eller annen EØS-lov som brytes. Det er reinspikka misunnelse som driver dem.

Vårt svar er formet som et manifest – les det, memorer det og kom deg ut i gatene og kjemp for klubben din. Enten er du med oss, eller så er du mot oss.

1. Du skal ikke tro du er noe.
Kanskje den viktigste observasjonen som noensinne er gjort i Norge. Stikker du huet frem, sier at du skal bli noe, setter deg hårete mål og breier deg litt vel mye – ja da kommer reaksjonenen.

De er vel ikke registrert flere harmdirrende innlegg på alskens debatt- og diskusjonsforaer der ute som ikke tar for seg hvor utrolig selvgode og selvopptatte vi i Vålerenga er. Det tok fullstendig av da Rekdal kom til klubben, og hylekoret fikk mer enn vann på mølla da Martin Andresen kom. At vi nå – som den siste fotballklubben i Norge får bygge vår egen stadion – se det kan jo faktisk føre til at vi får til noe…

Vi vet at vi er noe i Vålerenga – historien er vårt bevis på det.

2. Du skal ikke tro du er like meget som oss.
Her er vi inne på noe sentralt i samfunnet vårt. Noen mener at de er mer verdt enn andre, men dersom disse mener at de er mer verdt enn andre igjen. Hvor står vi da? Poenget er – slik vi forstår Sandemose – at det er mennesket i seg selv som innehar verdi. Ikke hvor du kommer fra, hvilken posisjon du har eller hvor tykk lommebok du har.

Det handler rett og slett om å skape seg en identitet. Og her må vil vel si at Vålerenga har forvaltet sin arv på en meget god måte. Men de som ikke er enige, er jo også de som opphøyer seg selv til noe bedre og finere enn oss. Dem om det.

Vi er stolte av oss sjøl i Vålerenga – har du noe i mot det?

3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
Kunnskap er makt. Mange mener vel at kunnskapsnivået i klubben vår er basert på «sannheter» om at Vålerenga består av tapere, narkomane og sosialklienter.

Sannheten er at Vålerenga har tilhengere fra alle lag av samfunnet, alt fra folk som har kommet skeivt ut her i livet, til folk som setter agendaen innen finans, politikk, kultur og vitenskap.

Forskjellen på oss og de andre, er at vi aldri hoverer med at vi har med oss disse menneskene på laget. Rett og slett fordi i Vålerenga kan du være hva du vil. Så lenge du er en av oss gir vi beng i om du skyter heroin på baksida av børsen eller sitter på innsida og trader aksjer til lommeboka blir stor og feit.

Vi har kunnskap i Vålerenga – den skal vi bruke for å bli enda klokere. Er det noe galt i det kanskje?

4. Du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss.
Her er vi ved kjernen i misunnelsen der ute. I Vålerenga har vi tro på oss sjøl. Vi skal ta alt hvet år. Vi skal vinne og vi skal erobre. Hva er galt med det? Er det ikke fotballens natur å ønske å vinne? Om vi er bedre enn de andre lagene eller ikke så har vi trua. Trua på at vi har det beste laget, de beste spillerneog på sikt den beste hjemmebanen i Norge.

Det er klart vi er bedre enn dere – mener du noe annet så får du bevise det da!

5. Du skal ikke tro du vet mer enn oss.
Vi ser det igjen og igjen. Våre argumenter møtes med med nye motargumenter. I en del av samfunnet vårt takler man ikke nederlag. Partiet Høyre gir seg ikke, og de trekker den ene kaninen etter den andre opp av hatten. Hvorfor må gudene vite.

I Vålerenga påstår vi ikke at vi kan mer eller vet mer – vi har smertelig fått erfare hvordan man kan bli felt av egne tabber. I Vålerenga baserer vi vår kunnskap på erfaring. Vi skyter ikke fra hofta, og vi selger ikke lenger skinnet før bjørnen er skutt. At andre gjør dette titt og ofte – se det bryr vi oss vel egentlig ikke så mye med.

Det vi ikke kan skjønne er at en masse mennesker der ute – mennesker som vi aldri har sett noe til i Vålerengasammenheng – nå plutselig skal mene så mye om oss og vår fremtid.

Vi vet det vi vet – om du vet noe mer enn oss så kom med det!

6. Du skal ikke tro du er mer enn oss.
Minderverdighetskomplekser er noe mange mennesker sliter med hver dag. Det er spesielt de som er små og lite synlige som gjerne roper høyest når noen stikker mikrofonen opp i ansiktet på dem. Hvrofor de da velger å hakke løs på Vålerenga er for oss en stor gåte.

Er du en usikker fyr med få venner og lite å drive med på fritida er det vel liten vits i å gjøre seg til uvenn med dem som tar deg imot med åpne armer? Holder du med et annet lag enn Vålerenga, så er det fint, men bruk nå tida di på støtte ditt eget lag – ikke bruk den på å fortelle alle andre hvor dumme vi Vålerenga er.

Vi har trua på oss sjøl – hva om du også fikk trua på at du kan få til noe?

7. Du skal ikke tro du duger til noe.
Et argument «fiffen» bruker når de skal beskrive en som holder med Vålerenga. Dette er en taper, uten jobb, uten stil, uten penger som lever av trygd og andres «skattepenger».

Sannheten er at mange av de som holder med Vålerenga er de som holder hjula igang. Folk som ikke er redde for å få møkk på henda, folk som sørger for at andre både har varmtvann og strøm i hjemmene sine.

Som vi har sagt, og som vi kan si til krampa tar oss. Vålerenga og Klanen består av folk fra alle lag av samfunnet – felles for dem alle er at de holder med Vålerenga og stiller opp når laget trenger dem – ikke når de vil at laget gi dem noe. I Vålerenga skal du gi for å få. Det er ingen som kan komme til oss og si at de skal ha.

I Vålerenga bretter vi opp armene hver dag – vi jobber mot et felles mål, og dit skal vi komme for vi har trua på oss sjøl!

8. Du skal ikke le av oss.
Å ha selvinnsikt betyr også at man har en stor dose selvironi. Dette kommer godt med når det butter. At andre ler av deg må du takle. Det betyr rett og slett at de ser på deg som noe mer enn bare luft.

Vi ler av alle – alle ler av oss, som om latter har skadet noen…

9. Du skal ikke tro noen bryr seg om deg.
Kanskje den ekleste og styggeste påstanden. Dersom det ikke finnes noe nestekjærlighet og empati går menneskeheten til grunne. Vi kan ikke i våre villeste fantasier tenke oss at ingen bryr seg om oss. Det er greit at vi hater på banen og på tribunen, men ute i samfunnet må vi da for pokker stå sammen?

I Vålerenga bryr vi oss – rett og slett fordi vi mener at det å bry seg er en menneskerett.

10. Du skal ikke tro du kan lære oss noe.
Vi kan lære noe hver dag. – hvis vi vil. I Vålerenga kan vi mye, men ikke alt. Vi sitter ikke på vår høye hest og ser ned på de andre, vi går heller ned av hesten og forsøker å forstå – det er ikke alltid like lett.

Du kan lære mye av oss – men vi regner med at du ikke har noen tro på det.

Derfor er du der du er, og vi vi vil alltid være her.

Og med det starter kampen
Da har vi sagt i fra hvor vi står. VPN kommer til å bruke mye tid og mye ressurser på å fortelle deg sannheten om de som jobber mot oss.

Enten er du med oss eller så er du mot oss.

Og for at du skal forstå hvor landet ligger og hvor langt vi er villige til å gå kan du lese saken om hva kommuneadvokaten konkulderer med i forhold til EØS-reglene. Vi siterer fra oss sjøl:

«Når Høyre mener tomtesalget til Vålerenga er i strid med EØS-avtalen er det altså vrangvilje og politikk. Kritikken fra Høyre er ikke, slik de prøver å fremstille det, tuftet på en faglig juridisk tilnærming. Bakgrunnen for at behandlingen av saken i Finanskomiteen ble utsatt var nettopp fordi Høyre ved Agerbakk Jensen ønsket en utredning om lovligheten av tomtesalget. Når bystyrets egen juridiske ekspertise, Kommuneadvokaten, ikke støtter Høyres syn, fortsetter man allikevel å agitere som om man ikke kjenner til at det Høyre-bestilte notatet foreligger.»

Følg linken nedenfor, eller klikk deg videre fra forsida for å lese hele saken.

Bohemen har bursdag
Bohemen fyller 10 år i disse dager, og dette skal feires etter alle kunstens regler. Vi har fått tak i hele programmet og det gjengir vi i sin helhet her:

Onsdag 28/5
18.00: Jubileumssportsquiz med spennende gjestequizmastere (Jan-Erik Aalbu, Mike Speight og Arild Rønsen)

20.00: Landskamp Norge-Uruguay

Torsdag 29/5
17.00: Jubileumsdart – kåring av tiårets dartmester.

Åpent for alle – raus flytende premiering

Fredag 30/5
18.00: Jubileumsquiz – Bong Heaven!

Lørdag 31/5
Fra 20.00: Bohemens bursdagsfest!
Alle venner av Bohemen er invitert til en nostalgisk aften med jubileumspriser i baren. Unike jubileums-t-skjorter deles ut til de 50 første gjestene.
Musikalsk ansvarlig DJ Abraham spiller fra 21.00.
Baren vil denne kvelden betjenes av gamle helter, med den legendariske Gabardinmannen i spissen (til glede for begge kjønn)

Søndag 1/6
14.00: Åpning
16.00-18.00: Demonutdrivelse m/spesialpriser
20.00: Ski –og golfklubben vs. Oslos stolthet

Legg igjen en kommentar