Dagboka mandag 26. mai 2008

Bodø/Glimt kom til Ullevål uten poeng på gress i år. En slags forbannelse med andre ord. Var det lov å håpe på enviskjøring og god gammaldags grisebank på ”lånt gress”? Det ble med håpet. Dagboka er på plass, og det helt uten barnehage. Før vi starter Bohemen fyller 10 år i disse dager, og dette … Fortsett å lese «Dagboka mandag 26. mai 2008»

Bodø/Glimt kom til Ullevål uten poeng på gress i år. En slags forbannelse med andre ord. Var det lov å håpe på enviskjøring og god gammaldags grisebank på ”lånt gress”? Det ble med håpet. Dagboka er på plass, og det helt uten barnehage.

Før vi starter
Bohemen fyller 10 år i disse dager, og dette skal feires etter alle kunstens regler. Vi har fått tak i hele programmet og det gjengir vi i sin helhet her:

Onsdag 28/5
18.00: Jubileumssportsquiz med spennende gjestequizmastere (Jan-Erik Aalbu, Mike Speight og Arild Rønsen)

20.00: Landskamp Norge-Uruguay

Torsdag 29/5
17.00: Jubileumsdart – kåring av tiårets dartmester.

Åpent for alle – raus flytende premiering

Fredag 30/5
18.00: Jubileumsquiz – Bong Heaven!

Lørdag 31/5
Fra 20.00: Bohemens bursdagsfest!
Alle venner av Bohemen er invitert til en nostalgisk aften med jubileumspriser i baren. Unike jubileums-t-skjorter deles ut til de 50 første gjestene.
Musikalsk ansvarlig DJ Abraham spiller fra 21.00.
Baren vil denne kvelden betjenes av gamle helter, med den legendariske Gabardinmannen i spissen (til glede for begge kjønn)

Søndag 1/6
14.00: Åpning
16.00-18.00: Demonutdrivelse m/spesialpriser
20.00: Ski –og golfklubben vs. Oslos stolthet

VIF – B/G: Tippeteikn U…
Det er vel egentlig bare å sette penga på uavgjort i kampene mellom oss og de sydvestgule fra Nordland. Kampen var av god gammal oppskrift:
Vålerenga starter med å presse, vinne andreballer, gå på løp og forsøke. Så kommer Bodø/Glimt på kontringer, Vålerenga blir noe reserverte, slipper Bodø/Glimt inn i kampen, lar Bodø/Glimt komme til noen gedigne sjanser, så snur det og vi får noen syke sjanser som vi selvfølgelig ikke klarer å sette, samtidig så jobber Runar Berg med å sutre konstant på dommeren, så går lufta sakte men sikkert ut av ballongen, og når det er kvarteret igjen legger ”Gutan” seg bakpå for å sikre seg ett poeng på bortebane – og hvem smaker det best mot? Vålerenga selvfølgelig.

Bodø/Glimt og Kåre som er trener’n deres – de kalte han vel Brutter’n en gang på begynnelsen av nittitallet, mener at Vålerenga blir forskjellsbehandlet av dommeren, og at alt gikk i Vålerengas favør. Det skulle vært straffe. Ingen av de gule kortene for munnbruk var riktig idømt. Vålerenga fikk gjøre som de ville, og Martin er femtedommer…

Jada, og månen er en gul ost og Roy Helge Olsen elsker Vålerenga.

Mye kan sies om kampen, men vi lar det være. Vi noterer oss at vår kaptein må bruke 30 minutter på å stille inn siktet, at Moa er en trussel både rettvendt og feilvendt, at Jarl Andre Storbæk handset på utsiden av 16-meteren og at Troy Perkins er en sabla god keeper.
Det vi ikke helt skjønner er hvordan lagets prestasjoner kan svinge slik fra uke til uke. Morten Berre som kan score på alle umulige (ja du leste umulige) måter har rett og sperre for å score når han kommer alene mot keeper. Skjønn det den som kan, per dags dato er Vålerenga ikke noe topplag.

Derby og sånt…
Årets første av i alt to byderbyer i norsk toppfotball skal spilles om seks dager. Ski, fotball og utenomsportslige aktiviteter-klubben Lyn skal nok en gang dra på seg spøkelsesdrakta og møte Oslos stolthet. Det har vært mye negativ fokus på Lyn i år, og de tapte (som oss) mot Tromsø på bortebane i gårsdagens kamp. Nå viser det seg at Atle Brynestad er ferd med å trekke seg ut av klubben.

I helgen kunne vi lese (vi som fortsatt får Aftenposten – jada, det er en gammal vane) at Brynestad er like opptatt av Vålerenga som Lyn, men at det var Lyn han gikk til med krona si. Hadde det ikke vært for Brynestad hadde Lyn vært der Skeid er i dag, alt dette og mer kan man altså lese i Aftenposten – dersom man velger å la avisbudet stappe 2 kilo papir i postkassa tidlig en søndags morgen.

Ja vel ja… Så det var derfor man lekte seg med tanken om FC Oslo i sin tid. Et storlag fra Oslo som skulle ta over som kongen på haugen. Som skulle vippe Rosenborg ned fra pidestallen. Som skulle ut i Europa. Som skulle vinne år etter år. Det ble med tanken. Heldigvis. Vi tok sølv i 2004. Gullet dro vi i land året etter. Vi var ”stang ut” fra å kvalifisere oss Champions League – og Lyn skiftet navn til FC Lyn Oslo.

Nuvel. Aftenposten klarer i alle fall ikke å vekke følelsene i meg. Jeg er egentlig drittlei hele avisa, og har sagt opp abonnementet mitt tre ganger de siste åra på grunn av deres evne til å stappe postkassa mi tjokkfull med annonser og annonsebilag. I fjor sa jeg opp fordi avisa ikke skrev en dritt om Vålerenga, i år har jeg vært så forbanna på avisa at jeg har vært like ved å stikke ned og banke gørra ut av journalister og redaktører.

(Det blir som regel med tanken når man sitter der i i bilen i morrarushet og hører på andakten på P1… Men det hadde jo vært deilig å bare mose trynet til en eller annen faen så hardt ned i tastaturet at vedkommende må gå rundt med QWERTY i panna til langt over SanktHans…)

Det vi lurer på er jo hvorfor saken om Atle ”Messias” Brynestad dukker opp nå? Fra våre kilder har vi fått vite at journalistene – eller hva de nå enn kan kalles – finner ”situasjonen” rundt Vålerenga og det stadig økende antallet harmdirrende oppsigelser som svært så ubehagelig. At man egentlig vil ”være venner” og sånt…

Kanskje man da burde gå litt i seg sjæl? Gårsdagen bød på nesten tre sider intetsigende vås om Lyn, og en sak om overraskelseslaget Bodø/Glimt som skulle møte et lag her fra byen.

Sånn er det å være riksavis med andre ord.

For at Aftenposten skal ha litt å jobbe med så har vi et forslag til saker de kan fokusere på i dagene fram mot neste serierunde:

Tirsdag: En firesiders sak om skøytehallen som skal bygges på Valle – den som skal brukes av minst 100 aktive skøyteentusiaster hver dag hele året. Her er det viktig å trekke fram det faktum at en skøytehall i Oslo er viktigere enn at NSB og Jernbaneverket får orden på dobbeltsporet mellom Ski og Oslo.

Onsdag: Et eget temabilag der man ser på cricketsportens vekst og framgang her i landet. Dette kan slå litt feil ut siden det stort sett er innvandrere/fremmedkulturelle som spiller cricket i Norge(les: indere og pakistanere). Disse bor jo på østkanten og det er jo ikke nedslagsmrådet til en riksavis. Denne bør evt. vurderes opp mot en lang artikkel med fokus på hvor plaget golfspillerne på Bogstad er av alle som sykler forbi dem på ei inn til Sørkedalen.

Torsdag: Dersom langrennslandslaget er på treningsleir i utlandet bør halve redaksjonen dekke dette med tekst, lyd og bilde. Her er det viktig å fram behovet for et innendørs skianlegg slik svenskene har i Torsby. Dette anlegget bør ligge på Valle sammen med den fantastiske skøytehallen som skal glede så mange skøyteentusiaster.

Fredag: Det er lenge siden man har skrevet noe om Casuals, og siden det er helg og fare for bråk er det jo greit å ha en vinkling klar. Husk å få fram at det er Vålerenga som er Casuals og at man sliter internt i Klanen, få også med at John Fredriksen satt inne for skattesnusk i denne saken.

Lørdag: Det er kamp mellom FC Lyn Oslo og Vålerenga i morgen, da passer det med en sak om alle trenerne i Vålerenga vs. Lyns sjef. Henning Berg er sjefen i Lyn, han bestemmer og alle andre er duster. I Vålerenga er det bare søl. (Her kan man bruke et bilde av trenerne og sette kokkeluer på dem.) Her kan man f.eks. sammenlikne Lyn med Bagatelle og Vålerenga med alle kebabkioskene i sentrum.

Søndag: Kampdag og fokus på «vestlandsderbyet» mellom Brann og Molde.

Vålerenga i dag
Trene på pasninger, ballbesittelse, avslutninger, samspill, bevegelse, kommunikasjon.

Vi andre? Ut i hagen og leke vannkrig med unga! Planleggingsdager og streik er gøy!

Legg igjen en kommentar